reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

cyśka body jak najbardziej mogą być. Nie wyobrażam sobie maluszka w lutym ubrać w koszulke i pieluszke, bo jak sie podwinie do brzuszek goły nawet jak pajaca masz na wierzchu. Ważne żeby body nie buło za obcisłe bo raz że trudniej włożyć a dwa że drażni kikut pępowinowy.
Ja będę pakować 62, bo dzidzius raczej większy niz mniejszy.

Suzi86 nie martw sie urodzisz to bedziesz na bierząco. Najlepiej to zawsze rodziców spytać bo może Twój chrześniak jeszcze nie został opanowany przez gormity;)

Munie jak jest ryzyko przedwczesnego porodu to co innego, ale niestety nie każdy mąż to rozumie jak mu ktos do głowy nie nawkłada.

U nas wszelakie spaghetti długo królowało az nam zbrzydło ale że dawno nie było to dzis zrobię ale z tuńczykiem bo nie mam za bardzo siły coś więcej kombinowac.

betibeti niech sie przyzwyczajają my też musimy rano trochę poleniuchować póki możemy bo potem dzidzia będzie nas co rano budzić, a chłopaki już duże to sobie poradzą;)

geniusia
do tego syropu z cebuli jakoś nie mogę sie przekonać chociaż mąż mi juz wiele razy proponował. Ja mam jeszcze chyba coś z zatokami bo głowa mnie boli, az sie przed chwilą zdrzemnęłam i nie mogłam wstać w ogóle. Szkołę rodzenia sobie dzis odpusćiliśmy bo wolę z domu nie wychodzić...

reklama
U nas spaghetti było wczoraj i M dziś jeszcze dostanie bo zostało. A ja sobie gotuje zupke Kalafiorowa:D Mniam :D

Mam pytanie do Was dziewczyny. Moj Gin nie chciał wystawiać zwolnień wiec chodziłam prywatnie ale teraz po szpitalu chyba powinien mi wystawić. Zwolnienie mam do dziś i jutro chciałam pojechać dodatkowo do niego. Niby prywatnie jestem zapisana ale 200zl płacić za coś co mogę mieć za darmo a te pieniądze przeznaczyć na USG 4d wole.
Myślicie, ze po szpitalu mi wystawi?

Olcia a Ty przypadkiem nie miałaś też leżeć? a bierzesz się za sprzątanie?

Blair z tymi zwolnieniami to jest różnie - z tego co można poczytać na naszym forum to każdy gin inaczej na to patrzy. Jedni wystawiają od początku a inni nie wystawią dopóki nie zacznie się poród przedwczesny...

Digitalis pewnie masz rację, urodzę to będę na bieżąco;) ale przerażają mnie te "nowe" baje dla dzieciaków! są na wzór czegoś, a'la zmutowany kapitan planeta ;p takie hardkorowe trochę ;) zobaczę co tam w smyku będzie, coś muszę wybrać ;p

Blair z tym zwolnieniem to nie wiem, ale chyba łatwo nie będzie, ja jak na początku ciąży leżałam w szpitalu, to przy wypisie dostałam 2 tyg zwolnienia, a potem jak poszłam do kontroli do tego samego lekarza, co z ten ze szpitala, tylko prywatnie to się mnie spytał czy chcę zwolnienie... no i chciałam i tak już jest cały czas

makarony jak dla mnie mogłabym jeść cały czas, na różnie, na słodko, na kwaśno, na pieprzno, na każdo :-D

blair ja bym na Twoim miejscu nie jechała tylko zadzwoniła do gina - tego który Cie prowadzi i poprosila o zwolnienie - po sam papier moze podjechac ktos z rodziny - moj gin akurat tak robi, że jak mi sie konczy zwolnienie to dzwonie i maz jedzie po druk, za to nie bierze dodatkowych pieniedzy, bo i tak widuje się z nim na wizytach. moze Twoj lekarz tez na to pojdzie?

wlasnie balir sprobuj zrobic jak munie pisze.Za wystawienie L4 chyba 200zł nie wezmie.
Co do gotowania, to tez sie czuje winna jak nic nie ugotuje, wkoncu m caly dzien w pracy, a ja taka niedobra zona.Moze tez dlatego ze moj m to kuchni nie lubi, ziemniaki obierze itp ale nie lubi stac przy garach.
Dzisiaj na szczescie mam obiad z wczoraj.Ja zupke, m gulasz z kasza.
A dzien jak narazie zaczol sie tragicznie, najpierw pozno poszlam spac (1:30), obudzilam sie o 8 pozniej dolezalam do 10.Wyszlam po zakupki, i w sklepie mi sie tak goraco i slabo zrobilo, ze zaraz wrocilam do domciu.Cisnienie 140 na 85.Polozylam sie i znow okolo 12 zasnelam, wstalam jakies 30 min temu.Teraz juz dobre cisnienie i o wile lepiej sie czuje,alei tak m dzisiaj sprzata sam.
Hmmm moze podjedziemy na jakies zakupki i tez bedzie jutro spaghetti?? ja je moglabym jesc codziennie, narazie m dalam odpoczac od nalesników :-p

Czesc Dziewuszki!
W koncu sie zaczela szkola i mam w domu CISZE.
Wczoraj sobie posprzatalam, dzisiaj zamierzam zaczac podatki rozliczac, pozniej czasu nie bedzie.
Kiedys Wam pisalam, ze mi dzieciaki finanse skasowaly, udalo mi sie odzyskac wszystko poza 3 mies. wiec bede musiala wyciagi z banku i rachunki wertowac. Uwielbiam sezon podatkowy.:eek:
Munie dzieki. Zes mi wyklarowala sytuacje. Wlasnie z reklam widze, ze tutaj popularne sa sprezynowe i sie przescigaja ile sprezyn wpakowane w materac jest. A tych piankowych sporo jest i taki zamierzam kupic.
sylcia007 moje dzieciaki nigdy w newborn sie nie wcisnely. Teraz kupilam wszystko 0-3 a pozniej lecialam wymieniac na 3-6. Czesci mi sie nie udalo wymienic bo juz nie bylo tych wzorow dlatego nie piore tego, nie odrywam metek. Jakby "maly" sie duzy urodzil to po prostu zwroce i sobie inna serie wybiore.
Tylko, ze u nas wlasnie dostalam pierwszy katalog z Victoria's Secret ze strojami kapielowymi.
Juz mam problem ze znalezieniem kombinezonu bo wiekszosc zimowych rzeczy jest wyprzedana.

reklama
Do góry