reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

no to galwaygirl mnie znowu zawsztydzila z tym odpisaniem kazdemu :tak: niestety nie bylo widac dokladnie co to jest ,moze masz racje i to kolanko bylo?? choc podejrzewam ze dokladnie widac u szczuplejszych dziewczyn.
Dzisiaj od poludnia daje mi sie we znaki, juz wczoraj mezowi marudzilam na jego corke, to mnie poprawil ze nasza corka, to mu odpowiedzialam ze jak Tyna broi i kopie mame po zebrach to jest wtedy jego corka :-DChoc dzisiaj jak sie zle czulam, to robilam wszystko zeby kopla,bo niby sie marudzi na te kopniaki,ale jak ich nie ma to zaraz panika.
Kurcze mama dzisiaj nei przyjechala i "przez nia" musze jesc ciasteczka co wczoraj upieklam, bo tak na mnie patrza.:-p
Mama2006- te wasze warszawskie zwyczaje, URODZINY sie obchodzi!!!:-p
Oczywiscie co kraj to obyczaj, wiec
wszystkiego najlepszego, spokojnego stycznia i pieknych pozostalych miesiecy zycze :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
galwaygirl, ania83 - z synkiem lepiej, teraz walczymy już tylko z przerośniętym migdałem. Dostał sterydy i trzeba go co dwa tygodnie kontrolować u laryngologa. Zostało nam jeszcze do zrobienia echo serca we wtorek bo jakieś szumy mu wykryli ale podobno przy chorobach to u dzieci normalne.

Weronika Mudant było kilka przypadków wśród moich znajomych, że dzieciaczki miały problemy z serduszkiem ale zazwyczaj obyło się bez interwencji lekarza. A z tymi szmerami to tak jak mówisz, lepiej sprawdzić chociaż przy infekcjach to różnie bywa. Już tak zaczęłam myśleć czy się z córą nie wybrać do kardiologa bo ma takie momenty, że nagle serce szybko zaczyna jej bić, nawet jak tylko siedzi. Moja mama mówi, że też tak miała ale po ciążach jej minęło. Mi się zdarza to samo, najczęściej gdy leżę już wieczorem w łóżku, robię się nagle niespokojna i serce wali jakby miało mi z piersi wyskoczyć.

Mama2006 spełnienia marzeń, dużo zdrówka i jak najdłuższego dwupaku!

dagrab u mnie w rodzinie też się obchodzi imieniny, urodziny to symbolicznie tylko

A mnie dziś zgaga dopadła, masakra normalnie. Przez całą ciążę takiej nie miałam. W sumie to rzadko miewam zgagę

ani83-wiem wiem ze w poznaniu tez sie imieniny obchodzi:-) mam mame spod poznania, wogole jestem mieszanka.Mama z spod Poznania,a Tata spod Czestochowy, wiec jestem pol pyry pol medalika,ale urodzona w katowicach.
Wronika - mam nadzieje ze te szumy spowodowane choroba, po wyleczeniu oby i one znikly.

OlciaLolcia oj masz racje jak Moda na sukces,mam nadzieje ze nozki juz lepiej i znikly zakwasikiiii ja natomiast mam bol kolan:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
MamaNiki ale Ci fajnie ze juz prawie wszystko masz zrobioneee ja dalekooo w lesie przez ta zasrana przeprowadzke,my tez szukamy jakiegos fajnego materaca dla nas bo nasz juz taki wysluzonyy,no i czekamy na fotki z nowa fryzurkaaaaaa
Ciekawa jestem co tam u naszej BLIZNIAK????????????
Biczusia ojjjjj bardzo dobrze Cie rozumiem z ta jazda samochodem dluzsza ja tez juz niedajeee rady,dziekiii za rade
Mama2006 kochana czekamy na jakies wiesci od Ciebie jak tam u tego gina bylo a mezem sie nieprzejmuj oni czasami niemysla woguleeee buziakiiiii odemnie i Leonkaa
AneczkaK super ze juz zaczelas przygotowania ja juz jak wyzej pisalam daleko w lesie ale juz pod koniec tygodnia zaczymam ruszac z koksem a coooo
Digitals ale masz meza skarbaaa moj w sumie tez kochaniutki ale ja mu musze dokladnie mowic co trzevba zrobic ,zrobi to dokladnie ale jednak musze go kierowac co i jak no i jedyne czego nie robi to kurze bo jak stwierdzil dla niego maga byc kurze no i wes z takim rozmawiajjjjj a co do kolezankii to masz racje hehehehe ale i tak jej cos kupie bo naprawde mi pomoglaaaaa,tez zdrowka dla Ciebie zyczeeee
Weronika Mundat ja pamietam witamy spowrotem no i zycze zdroweczka dla starszego synkaaaaaaaaaaaa
Kitek81 kochaniutka zfdrowka zyczeeeee kuruj sie tammmm najpierw a pozniej zacznij cos dzialas dla dzidziiii a lazieneczka w kolorze magnoliiiiiii tu w angli nie fajne lazienkiiiidlatego chcialam rozweselic moja lazienke
Dagrab fajnie cie nazywa Pingwinek ja to siebie bym nazwala orkaaaa hahahaha,a co do obchdzenia imieni to moj maz od tego roku powiedzial ze juz urodzin nie odchodzi tylko imieniny bo w urodziny pytaja sie o wiek dlatego stwiedzil ze przechodzi na system imieninowy hahahhahah
Dee kochana a to fajnie masz ja tez zabieram meza po niedzieliii na skonczenie wyprawki dla Leonkaaa:)
Magdabb ojj z tym prawym zebrem mam tak samoooo lacze sie w bolu
Gieniuisa wstaw jakies fotki po odmianie u fryzjeraaaa :-):-)
Sylcia007 ja chyba tez wezme newborn a z jaeden zestawik na 0-3 mesiace
Blair_90 u mnie tez zupka kalafiorowa dzis
Suzi86 ojj ja tez jestem makaroniaraaa dlatego mam tu i uwdzie heheheh
Isia bardzo dobrze Cie rozumiem z tymi podatkami ja juz naszczescie rozliczonaaa ale tyle z tym zachodu ze szokkk no i fajno ze udalo Ci sie odzyskac te wszystkie danee
Mama2006 juz wczesniej Ci pisalam ale jeszcze raz napisze wszystkiego najlepszego,szczescia,zdrowka,pomyslnosci no i dotrzymania w dwupaku do wyznaczonego terminu buziolikiiii odemnie i Leonka:)))))))))))

Ostatnia edycja:
Weronika Mundat - super, że jesteś :-) dużo zdrówka dla synka !!!

pluszcze - ale fajnie już przeprowadzkę macie za sobą, teraz tylko dokończyć urządzanie.

kitek - dużo zdrówka oby szybko antybiol zadziałał.

dagrab - u mnie niby się imienin nie obchodzi ale miło tak jak ktoś pamięta ( a zwłaszcza druga połówka )

DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA OD WAS !!!

Znów się przespałam ale jak śpię to mi się głupoty śnią... śniło mi się, że maluch mi pupkę wypiął potem zwinął się w kóleczkę i na dół się przesuwał... do wyjścia. Pakowałam we śnie torbę i do szpitala ledwo co zdążyłam. Ehh oby w rzeczywistości było inaczej.

Co do skurczy nie wiem czy je teraz rozpoznam choć w ciąży z Kubą je poczułam. Teraz czasami twardnieje mi brzuch i bolą mnie plecy. Jak leżę na nich to nie mogę wytrzymać, a jak położę się na lewy bok to zaraz przechodzi. Nie wiem czy to skurcze... jutro jadę podbić ubezpieczenie do UP, a potem jeśli nadal będę się tak czuła - to mamę po proszę aby zabrała Kubę na weekend i chyba do szpitala się zgłoszę, lepiej aby lekarze zobaczyli co się dzieje. Jak myślicie?

Przeciągnęłam sobie kompa do łóżka, leżę i do Was piszę.

Mama2006 kochana ja tez leze z lapkiem w lozkuu mam takiego lenia ze szokkkkkk ,a co do skurczy to ja nic nie mam chyba zadnych i boje sie ze nie bede wiedziec kiedy sie zaczna wiec powiedz jak mozna je choc troche rozpoznac????????

Pluszcze - Szczerze ja już nie pamiętam jak się je rozpoznaje... może, któraś z wieloródek Nam po może?

Mały mi się wierci zaraz go nakręcę, może się uda ;)

Tutaj pierwszy filmik z udziałem małego ;) może dojrzycie na początku filmu, około 1:05. A tylko głos sobie wyłączcie.

http://youtu.be/ZUZpi2FflOY

Ostatnia edycja:
mama- wszystkiego najlepszego jeszcze raz:)

mam pytanko puchna wam palce u dloni? bylam u lekarza wczoraj i mowilam mu o tym. zapytal czy boli mnie glowa i puchna nogi, ale nic mi nie dokucza oprocz tych palcow u dloni!

reklama
Weronika z takich rzeczy dzieci często wyrastają, ja jestem takim dzieciem ;) EKG miałam bardzo często, też szmery były ale to minęło pod koniec szkoły podstawowej, miejmy nadzieję, że Wiktorek z tego też wyrośnie, no i że obejdzie się bez usuwania migdałka, że sam się zmniejszy
Dagrab to u Ciebie rzeczywiście mega mieszanka: Poznań, Częstochowa, Katowice, Bytom. Gdzie się rodzice poznali przecież to 2 części PL? No my to w IE bo w PL nie byłoby szansy, on z Krynicy Zdrój, ja Białystok :-D, nawet net by nie pomógł, za daleko na randkę by było jechać, hehe. Co do imienin, to u nas też się obchodzi, ale to zależy od rodziny, u nas każda okazja jest dobra by się spotkać, prezent dać: imieniny, urodziny, Boże Narodzenie katolickie, później prawosławne, dzień kobiet, dzień dziecka, Mikołajki, do koloru do wyboru:-D:-D:-D.
A skoro mowa o Bożym Narodzeniu, to moja pierwsza Wigilia w życiu bez rodziny :( Tzn Mąż i Piotruś to moja nowa Rodzina, ale troszkę smutno, że nie możemy być z całą resztą w piątek przy Wigilijnym stole :frown::-:)sad:. Ech ta emigracja...

Do góry