reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Dzisiaj padam... Nogi bolą niemiłosiernie, jakby zakwasy :eek:... Nie wiem z czego, nie gimnastykowałam się :-D Kurcze u nas, Lutówek, to non stop się coś dzieje :-D Moda na Sukces :-D człowiek się nie nudzi :-D. Z jednej strony będzie mi brakowało tego brzucholka, a z drugiej chciałabym mieć to już za sobą... Czuję się jak Godzilla... Bujam się na boki jak matrioszka, nie mówiąc już o takich wyczynach jak wchodzenie po schodach... I jak ja kocham te skurcze łydek!!! Tańce godowe na środku pokoju odstawiam, żeby przeszło. Ten, kto stwierdził, że ciąża to stan błogosławiony, powinien zostać skazany na dożywocie z ciężkimi robotami w kamieniołomach.

reklama
Witam Mamusie wieczornie pare dni mnie nie bylo i chyba was nienadrobie choc opowiem co tam u mnie slychac,to zaczynamy:W koncu sie przeprowadzilismy,maz prawie pomalowal wszystko jeszcze mu zostalo dokonczenie kuchni i jednego pokoju no i mojej garderoby,zostalo mi do rozpakowania pare rzeczy i bedzie superowoooo.Dzis bylismy na malych zakupach i maz mi kupil do lazienki takie zestawy taka szafeczke:Buy Colour Match 4 Drawer Wide Woven Storage Unit - Apple Green at Argos.co.uk - Your Online Shop for Bathroom cabinets and storage units.
taka deseczke do kibelkaBuy Colour Match Moulded Wood Toilet Seat - Apple Green at Argos.co.uk - Your Online Shop for Toilet seats.
i taki zestawik :Buy Colour Match Bathroom Bin and Toilet Brush Set -Apple Green at Argos.co.uk - Your Online Shop for Bathroom sets and fittings. i do tego taki zestawikBuy Colour Match Accessory Set - Apple Green at Argos.co.uk - Your Online Shop for Bathroom sets and fittings.
od jutra biore sie za pranie ciuszkow dla dzidziusiaaa i pozniej mnie czeka pracowanie tak sie cieszeeee,a w czwartek moj mezus bedzie mi skrecal dwie komody dla Leonka no i zostanie nam tylko kupienie jakos na dniach wozeczka i dokonczenie pakowania moje i Leonka torby do szpitala ,oj Dziewuszki ale jestem wykonczonaaaa ale ciesze sie bo mialam pomoc i kolezanka mi bardzo duzo pomogla a mi kazala caly czas siedziec musze sie jej teraz jakos odwdzieczyc chyba kupie jej jakies perfumki czy cossss.Co proponujecie?

hej kochane:-)

Kurcze u mnie też dziś tak szaro buro i pada:no:właściwie to całą noc padało!Jednak i tak trzeba było ranoz domku wyjść i małą do przedszkola odwieźć.Teraz już jestem po śniadańki i zaraz ide się położyć na jakieś 2 godzinki jak wstane to biore się za obiadek-dziś moje ulubione spagetti bolonese-szybko i smacznie:-)

Noc zaliczona do udanych-spałam na nowym materacu-jest z tej pianki termoelastycznej a właściwie to z 3 rodzajów pianki.Także fajnie się spałó tak troszke wyżej bo materac wyższy ma 20cm ale fajnie bo odziwo bezproblemowo mogłam się obrucić z jednego boku na drugi.

Ja już też wszystko mam gotowe-łóżeczko skręcone-nowy materacyk włożony,komoda też już od dawna złożona i załadowana upranymi i wyprasowanymi ubraniami.Nawet ostatnio nad łóżeczkiem przykleiłam tak ładny pasek ozdobny z Kubusiem puchatkiem.Jak mi się kiedyś uda do castoramy skoczyć to zakupie tam takie piankowe postacie z bajek na ściane.Może jutro bo i tak w sumie musze jechać do fryzjera a castorama po drodze:-).

Mama2006-ty mnie kochana nie strasz -mam nadzieje ,że nie masz jakiś strasznych tych wieści od lekarza.Faceci jak faceci jak coś nie idzie po ich myśli czy się nie udaje -to zazwyczaj nasza wina:no:

Blair-no to szczęście że przeszło teraz możesz być spokojniejsza!!!!wypoczywaj ile się da !!!!

Ciekawe jak tam Bliźniak-mam nadzieej że się niebawem odezwie.

Nic kochane mykam miłego dzionka ppapaa ide się położyć puki moge:tak:

hej dziewojki, aktualizuję tabelkę i się tak zastanawiam, Krisowa urodziła 30 czy 31? bo nigdzie tego znaleźć nie mogę ( tak ... brakuje mi wątku rozpakowanych mam ...)

Witam i ja!
No to wczoraj postraszylyscie dziewczyny. Dobrze ,ze przeszlo zawsze lepiej jak dzidzia doczeka do 37-38tc. No ale z drugiej strony dobrze ,ze juz tak daleko jestesmy bo w razie porodu to dzidzie juz i tak duze i silne:tak:
Mama2006 a u Ciebie jak? Mam nadzieje ,ze stres minal i dalej jestes 2w1. Pisz co tam u gina.
Pluszacze to zieloniutko w lazience bedzie:-) U nas tez remontowo. Dzis musze skrocic jedna zaslonke , maz skerci komode. Ja wczoraj puscilam pierwsze pranko , miedzy innymi pokrycie od kolyski. No i juz widac ,ze cos sie dzieje w kierunku nadchodzacego dnia "0":tak:

geniusia ekonomiczniej tak w dwupaku - jeden bilet kupujesz i nie musisz gonić malucha po teatrze:) pieluchy tez nie trzeba jeszcze zmieniać:p a co do sprzątania to mam ten komfort że mąż sprząta dokładniej niż ja, ze mnie straszna bałaganiara, a on i podłogi zmyje jak trzeba i łazienkę umyje więc o to jestem spokojna.

pluszacze super że już po przeprowadzce, teraz tylko żebyś zdążyła te wszystkie ubranka ogarnąć;) a koleżance odwdzięczysz się jak sama w ciąży będzie:)

Dee
wydaje mi się że Adaś przyszedł na świat jeszcze 30 grudnia. Planowane cesarki raczej wykonuje się w tygodniu.

mi nawet trochę lepiej się dziś spało, ale z racji przeziębienia i tak mąż synka odprowadził do przedszkola. Teraz niby powinnam pojeździć po urzędach co nieco pozałatwiać ale chyba nie czuję sie na siłach więc za prasowanie się wezmę bo prócz ubranek malutkiej spore zaległości codzienne mi sie porobiły.

Witam Poranie
Nocka fatalna:-( mały nie chciał spać to i mama też nie spała.
Wczoraj zrobiłam prawie ostatnie zakupy dla dzidzi.Kupię proszek i w przyszłym tygodniu biorę się za pranie i prasowanie:tak:
Mi też co raz ciężej już bym chciała luty:tak:
Dziś wyjeżdżam do rodziców bo jutro rano wizyta u gina:tak:
Dziewczyny wy nie straszcie z tymi skurczami :szok::szok::szok:
Pluszcze perfumki będą ok.A zestawik super:-)
Miłego dnia

Witam i ja, może jeszcze niektóre z Was mnie pamiętają...

Jak chodziłam do pracy zawsze miałam czas aby do Was zajrzeć i odpisać, niestety jak w październiku poszłam na zwolnienie nie miałam na nic czasu bo musiałam przyzwyczaić się do ogarnięcia mojego skręconego synka, co było dosyć trudne bo dolegliwości ciążowe strasznie mi dokuczały.
Dodatkowo zaczęły się problemy zdrowotne u Wiktora i dopiero chyba teraz wychodzimy na prostą, przynajmniej mam taką nadzieję.

Z Dzidzią w brzuszku wszystko ok, rozwija się prawidłowo, będzie drugi chłopak (nawet się cieszę bo nic nie muszę kupować, jedyny mój zakup do tej pory to kombinezon na zimę i ubranko na wyjście ze szpitala - żeby chociaż jedną rzecz miał nową a nie po starszym bracie).

Niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić ale postaram sie co nie co :) no i mam nadzieje ze uda mi się do Was na dobre powrócić.. ;-)

reklama
Do góry