reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
Blair kurcze.....poczekaj jeszcze może chwilke a jak nie przejdzie to do szpitala. A nie masz możiwości zadzwonić do ginekologa żeby się poradzić?

nie bój się, już dzidziuś jest prawie donoszony więc w razie czego będzie na pewno w pełni zdrowy:tak: spokojnie kochana. Trzymam kciuki żeby sie uspokoiło. Połóż się, pooddychaj głęboko i bez stresu

A mi od dwóch godzin równo co 5-7 min twardnieje brzuszek.chyba leki co raz słabiej działają...dlatego mąż się ostro zabrał za pranie i szacowanie pokoiku dla naszej córeczki.jutro jeszcze tylko musi kupić przescieradelka.

Boję się tego co mnie czeka.zwłaszcza że byłam nastawiona na planowe cc,a teraz to nie wiem kiedy poród przyjdzie.

U mnie raczej to jeszcze nie poród.wzięłam dodatkowy fenoterol i nospe i mam nadzieję że mi przejdzie.Blair mam nadzieję że to co masz to tylko skurcze przepowiadajace.ja ostatnio często mam takie serie co 5 min ale liczę zawsze ile trwa sekund ten skurcz.moje mają ok 20 sek.porodowe niby ponad minute.

blair, munie i jak tam bole??? 3 mam kciuki.Dzidzie juz duz wiec spokojnie.
Ja sie wlasnie relaksuje przy sewerynie krajewskim z piaskiem :-D dzisiaj z m pierwszy raz udalo nam sie zobaczyc nozke/raczke wystajaca z brzusia:-Dprzewaznie jak odkrywam brzuszek to cisza nastaje chyba woli miec cieplutko.
Moja mama sie na jutro zapowiedziala, wiec zabralo mi sie za pieczenie.Teraz zajadam kruche ciasteczka,mniam mniam, moze do jutra troche zostanie :-p czekam na wiadomosci, oby dobre :tak:

A u mnie się wszystko wali...

Udało się załatwić aby auto było naprawione i dzisiaj do odbioru... miałam wrócić od lekarza i mąż miał jechać po jego odbiór. Ale moja wizyta się przeciągnęła więc oczywiście obwinia mnie, że to moja winna - a on musi auto dzisiaj odebrać i koniec :crazy: wziął więc Kubę i pojechał z Nim odebrać auto. Wkurwiłam się w tej przychodni strasznie - wszystko po złości się dzieje :angry: jeszcze do tego te złe wieści od lekarza, żyć nie umierać albo i umierać...

Idę się po łożyć...

Blair, Munie - trzymam kciuki aby to nie było jeszcze to !!!

Odezwę się do Was może jutro, jak i u mnie nic się nie rozpocznie...

reklama
Kurcze Blair jedz do szpitala to sie uspokoisz. Moze to jeszcze nie "to". A nawet jakby to juz ciaza prawie donoszona. Po prostu wczesniej urodzisz.
Jejku przestancie no juz wyscigi jakies robic, co jednej to coraz bardziej spieszno zeby maluszka trzymac.;-)
Wlasnie znalazlam kupon do tych projektantek z Kalifornii (co kupilam ochraniacz) i do tego mialy przeceniona ta taka jakby falbanke ozdobna na dol lozeczka z $150 na $40 !!! i kupilam 2 przescieradelka i ta falbanke za $100. Ale jestem szczesliwa, na calej poscieli do lozeczka zaoszczedzilam $200. Znaczy, ze lozeczko moge jednak rozkladac.
Nikt mi nie odpisal na moje pytanie na temat materacyka.
Poszukam jeszcze na craigslist, jesli do porodu nie znajde jakiegos tanszego sojowego czy widzialam tez piankowe to bedzie mial maly ten plastikowy. Tak jak pisalam Kevin taki mial i zyje.
Ale sobie humor poprawilam, uwielbiam dobra okazje.

Do góry