reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

galwaygirl, jeszcze żyję:) regularnie podczytuje, ale ostatnio mam momenty ze brzuch mi się napina co 5-10 min, niby szybko puszcza po paru sekundach... więc leże plackiem zupelnie plasko, a wtedy moge tylko czytac w telefonie, ciezko cos napisac.

ja cos przeczuwam ze jeszcze te dwa tyg i chyba dluzej nie pociagne... co raz slabiej na mnie dzialaja leki, a wiekszych dawek gin juz mi nie da, bo ostatnio powiedzial ze wieksze = szpital i ryzyko dla mnie i dziecka... wiec juz lepiej nawet rodzic wczesniej

mnie przerazaja Wasze listy co trzeba zabrac do szpitala - u mnie na szczescie wystarczy tylko pizama, recznik, klapki i kosmetyki, a dla dziecka pieluszki... i to cala lista
wkurza mnie taka oszczednosc szpitali ze nawet papier toaletowy każą brac! ciekawe czy personel do pracy tez przychodzi ze swoją rolką, albo te sztućce... dadza obiad a sztuccow nie? epoka lodowcowa normalnie - palcami trzeba zasuwac jak ktos zapomnial...

tyle z narzekan... ja Wam sie tylko pochwale ze ja noc bez problemów przesypiam, jak ja spię to mała spi, jak się budzę to po chwili ona też się budzi - zawsze punktualnie ok 23.30-24.00 idziemy spac, a wstajemy ok 6 żeby połknąc leki - potem spimy do 9 i harce zaczynaja się dopiero jak mamusia się obudzi :) także mam nadzieję że tak tez po porodzie jej zostanie

Vanilla - ja tez kiedys miałam wrażenie ze same Warszawianki są na forum - ja do Waszej mniejszości zgłaszam przynajmniej cztery Wielkopolanki :D

reklama
coraz więcej par poznaje się na forach, czatach itd, takie przyszły czasy:-) nie widzę w tym nic złego, przecież na czatach nie siedzą tylko zboczeńcy ale także normalni ludzie:-D ja mojego m co prawda poznałam przez koleżankę ale m jest kolegą jej chłopaka którego też poznała przez neta.....także ja sieci tez zawdzięczam mojego męża:laugh2:

Digitalis właśnie też chciałam wczoraj w Kauflandzie kupic takie miniaturki szamponu i żelu pod prysznic ale nie było. Ostatnio jak byłam w Rossmanie to widziałam, to ja masz blisko to możesz zajrzeć.
Ja chyba jednak nie bede kupować bo potem sobie przypomniałam że przyszły mi próbki z Johnsona żelu pod prysznic, szamponiku w buteleczkach i chyba to wezme dla siebie

Ja niewiem jak to jest w pol ze szpitalam z wyprawka ? ? ?

Wczesniej tez rodzilam w irlandii, wszystko pieknie ladnie, opieka, posilki rewelacja, ale nikt mi nigdy nie powiedzial co mam wziasc ze soba na porod a ja tez w sumie nie pytalam, Znalazlam poprzednio i teraz taka podstawowa liste wyprawkowa i do dziela :) ja rodze w Maternity Hospital Limerick, i tam na szczesxie praktycznie kazda sala ma swoja wc i papieru i wszystkiego innego w wc jest pod dostatkiem, ale ja przyznam ze paychiczna jestem i wszystko wole miec swoje ... No papieru swojego nie biore :p chyba ze reczniki papierowe ktore bede miala na szafce ... Pracuje w nursing homie-domu opieki i mam takie swoje zboczenie ze wole miec wszystko swoje :) chociaz co by sie nie potrzebowalo to zawsze pomoga i dadza

Munie- Tobie moze sie wydawac ze mala spi razem z Toba, mnie maz uswiadomil ze ja smacznie chrapalam a mala wywijala w brzuchu.
Co do tego czy dziecko bedzie po porodzie takie jak w brzuchu ciezko stwierdzic.Mama mi opowiadala ze jak siostra byla w brzuchu to czasem sie martwila czy wszystko ok bo baaaaardzo malo sie ruszala,a jak sie urodzila to byla ciezkim noworodkiem(mama nie potrzebowala zegarka, co 3h pobudka na karmienie).Ja za to dawalam w brzuchu mamie popalic, tak ze wystawala z brzucha moja piesc albo stopa,mama sobie prz mnie nie posiedziala spokojnie, a jak sie urodzilam to bylam do rany przyloz, przesypialam nocki, bez smoczka chowana.Fakt ze pozniej sie to odmienilo,jak podroslysmy to moja siostra spokojne dziecko,grzeczne, posluszne itp.A mnie wszedzie pelno bylo, mama musiala miec oczy dookola glowy.Bo zawsze cos zmajstrowalam.A to paluch,dlon, kolanko,blotko na calym ubranku,taki maly chlopczyk bylam.

Isia - super, że w końcu psa nie macie - odpoczniesz sobie.

Digitalis - to fajny sen miałaś. Oby z tą dziewczynką się sprawdziło hehe, a rodzić to już szczerze bym chciała... męcząca jest ta końcówka. No ale wiadomo niech siedzi maluch ile się da.

Ja dzisiaj też mam wizytę u lekarza, na 18:40. I już doczekać się jej nie mogę, choć wiem, że USG mieć nie będę. Zaraz zmykam po Kubę do przedszkola.

Jakoś weny mi na pisanie brakuje, odezwę się wieczorkiem do Was.

Zdrówka dla chorowitków

Daniel był w brzuchu bardzo spokojny, za dużo się nie ruszał no i ładnie spał całe noce po urodzeniu.
Za to teraz córeczka nawala mnie kopniakami cały dzień i noc, boję się co to będzie za mały szogun.

mój też chyba szogun będzie ;p przemieszcza się przemieszcza, chyba się zamieniliśmy upodobaniami bo to ja bym spała teraz cały dzień i noc, a on tylko wojuje ;p

trzymać kciuki idę do gina, ciekawe co powie na moje bóle brzucha i krocza:/ no i jak mały jest ułożony... ale idę z dobrą myślą:D

Trzymam kciuki za Wasze wizyty.żeby nikt nie musiał dołączyć na koniec do drużyny leżących plackiem w łóżku.

Digitalis -powiedz mi czy jak pakowałaś torbę to sugerowałaś się tą listą która jest na stronie naszego szpitala?? Bo ja dziś zaczęłam pakować torbe i generalnie już zgłupiałam co do niej włożyć.Tyle tego jest...

reklama
Czesc Dziewuszki!
mama2006 no remont jakos idzie. Ale M wszystko sam robi, w Sylwestra siedzial u gory do 22. Na razie polozyl 2 warstwy w naszej sypialni (jeszcze mu 4 pokoje tylko zostaly) ale to teraz trzeba zeszlifowac i kolejna warstwe polozyc. Wiec roboty jeszcze pelno.
galwaygirl przeszukalam milion stron z koszulkami z fajnymi tekstami i takimi na sluby i niestety ale nie udalo mi sie znalezc nawet takiej z zadnych napisem, ze poznalismy sie "online". A wiesz dokladniej gdzie znajomi kupili te koszulki?
Moj maluch tez bardzo aktywny. Wczoraj M sie smial, ze jest jak rekin bo tak krazyl, krazyl i nagle buch kopal.
A dzisiaj mnie moja kochana patologia zaskoczyl i mial rano podjechac do bankomatu wziasc wyplate dla laski ale, ze bankomat $20 wydaje to mowie kup cos w sklepie i Ci rozmienia.
No i podjezdza zaraz pod dom i mi dzwoni: otworz mi drzwi bo cos zapomnialem. No i otworzylam a on tam z rozyczka stal.:happy: Ale mi sie milo zrobilo.

Do góry