reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

hejka
zdrówka dla chorych, widzę, ze znów epidemia na forum, mnie niestety też dalej trzyma, aż słabo się dziś czuję :(
dziś kolęda, a potem pełną parą ruszam z praniem, prasowaniem i przemeblowaniem pokoików :) żebym tylko na spokojnie zdążyła i ja raczej z tych, którym się nie spieszy do porodu, nie dlatego, że źle wspominam poród, czy może nie chcę zobaczyć już Małej, ale będę miała pewność, że jest silna !! no i chce być zdrowa jak mam rodzić !!

reklama
Widze, ze wczoraj temat porodów zdominował dzień...ja też coraz cześciej o tym mysle...no i faktycznie trzeba przygotować torbę...

Zdrówka dla wszystkich podziębionych

Hejka

Isia przykro ze znajomi czesto nas wykorystuja nie zdajac sobie z tego sprawy ze my mamy wlasnie zycie! I ze jak godzisz sie na cos to sie z tym liczysz a nie ze to sie przeciaga! No i u Was tak fajnie ze wiekszosc w szpitali rzeczy macie i mozesz w torebke sie spakowac a jak my to od papieru toaletowego przek koszule szlafroki i kosmetyki o dziecku nie wspominajac to niestey walizka sie napelnia :-D
A z laptopem u nas no wlasnie strach! Nawet Skrzyneckiej buchneli!

Dzis juz noc normalna czyli co godzinka toaleta! Wczoraj wieczorem mialam dzien marudzenia ze mam juz dosc ze mnie juz wszystko boli, slowa mojego to sie poloz tylko mnie jeszcze bardziej wkurzaja bo du.. boli chyba najbardziej :-D ile to mozna siedziec lub lezec!

Hej :)

I dzis dwa razy sie obudzilam i jadlam, ja to juz tak mam od zajscia w ciaze, z pierwsza ciaza bylo to samo; Nie dziala np jak sie wiecej napije, musze wziasc cokolwiek do buzii bo nie usne, bede sie meczyla obracala, a pozniej to juz po prostu konczy sie tym ze kwasy sie nazbieraja i wymiotuje, Wiec wole cos tam szkubnac :) a z tym tyciem to roznie bywa, wszystko zalezy od organizmu czlowieka, no i podobno od tego czy sie jest wielorodka czy pierworodka ... Z Nadia z 56 do 74 dobilam z czasem wrocilam do 62 i juz nigdy mniej nie bylo ... A cale zycie mialam za szybko przemiane materii i niedowage 12-15 kg Dopiero w sumie jak przyjechalam do Irlandii to udalo mi sie przytyc w koncu w pl Jadlam wszystkko jak slon o kazdej porze i nic ani kg !:| a teraz w ciazy z Natanielem z 63 jest teraz 78 ja to chyba do setki dobije :) a calkiem inaczej sie odzywialam i z Nadia duzo wiecej jadlam, a teraz to malo jem mie za czesto ... Calkie minna ciaza :)

Zycze zdrowka chorowitka i waszym rodzinka :)

Ja porodu tez sie boje dosc troche, bo wiem co mnie juz moze czekac :)

Witam, mnie tez nadal kaszel meczy, m juz marudzi.
w nocy pobudka o 1:30 na siusiu i do 3 w nocy zasnac nie moglam!!masakra.Ja mimo ze w nocy nie musze jesc i rano bardzo glodna nie wstaje to i tak juz tyllllllle przytylam ze az strach.Ale bedziemy sie tym martwic pozniej.
Isia- spakowac sie do szpitala w torebke, marzenie, dobrze ze juz sie psa pozbylas, nie musisz sie denerwowac.
Flower- ja tez tak mam ze ta czesc najbardziej juz boli no i biodra, a o kosci ogonowej nie wspominajac.Juz nie wiem jak sie ulozyc zeby bylo dobrze.
Za pozno do was zagladam bo jak przeczytam wszystko to pozniej nie pamietam komu co odpisywac!!:zawstydzona/y:

oj ja też dzisiaj często wstawałam na siusiu, ale rano jak się obudziłam stwierdziłam , że jakoś mi lekko..nic mnie na żeberka nie dusi...a to mój brzunio się obniżył i stąd to siusiu :)

mam dość leżenia więc po cichu uciekłam z łóżka i wstawiłam pranie... pogodę mamy dzisiaj piękną...słoneczko świeci jak wiosną... :cool: a okna mam takie brudne :szok:ale zakaz mam mycia :-(

Cześć
Dziś już troszkę lepiej się czuję katar mniejszy:-) Nawet w nocy wstawałam tylko dwa razy:tak:
Piszecie,że już torby macie spakowane a ja jeszcze nie mam wszystkich rzeczy dla małego:szok:
W czwartek mam wizytę u gina to zapytam co jest potrzebne i kiedy mnie położy do szpitala to spakuję torbę:tak:
Dla chorych szybkiego powrotu do zdrówka:-)

reklama
spakowałam torbę do szpitala i wcale taka duża nie jest. Musze jeszcze dokupić mały szamponik i żel pod prysznic bo nie widzę sensu takiego normalnej wielkości tachać. Aparat, baterie itp sprzęty juz mężowi zostawię niech on tym się martwi - z torby tylko mi by buchnęli.

Ciuszki malutkiej spakuje w osobna małą torebkę żeby miała osobno. Wolę mieć dwie mniejsze niz jedna ogromną, łatwiej się zebrać jak by trzeba było sie przenieść do innej sali - poprzednio 2 czy 3 razy mnie przenosili.

Do góry