reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Flower-troszke w mojej torbie luzu, ale ma wymiary 60na 35cm :-) pomiar nie byl bardzo dokladny(torba na ziemi,a wiadomo jak mymy ze wstawaniem).Jak jedziemy z m na weekand to mam mniejsza torbe!!! ale nie martw sie chyba kazdej torba bedzie wygladac na "przesadzona".

reklama
Flower- spokojnie Maleńka... Ja się właśnie muszę zaopatrzyć w większą torbę, bo ostatnio jak próbowałam wszystko zmieścić do mojej, to totalna porażka :-D nawet połowa moich rzeczy mi nie wejdzie a co dopiero rzeczy Juniorka :-D ja myślę, że oni tam są przyzwyczajeni do takich widoków

Ja mówiłam do Męża jakiś czas temu, że musimy wykombinować jakąś torbę/walizkę do szpitala, a on, że przecież kupiłam -chodziło mu o tę, co na spacery lub wyjazdy na dziecka rzeczy co na wózek można powiesić :-D:-D:-D:-D Się uśmiałam, że taki niepoprawny optymista z Niego. Przecież ja nawet Młodego rzeczy tam nie zmieszczę :szok: do szpitala

Vanilia blizniaki czadowe.
Kiedys opiekowalam sie blizniaczkami 11miesiecznymi i normalnie jak tak raczkowaly jedna za druga to takie slodziaki.
A jako nieuleczalna kociara - koty sa the best! Uwielbiam jak spia przytulone i myja jeden drugiego. Niestety moja Bunia jest z gatunku tych niedotykalskich za to Tomeczek nadrabia czuloscia za nia i za siebie.
Flower ja ze wszystkim jestem jeszcze w polu ale mysle, ze do szpitala zabiore tylko klapki, recznik (mam obrzydzenie do poscieli i recznikow po pracy w hotelu) i kosmetyczke. M naszykuje na wyjscie fotelik (jak go w koncu kupie) i ciuszki (jak je w koncu wypiore). Takze ja to chyba ze zwykla torebka pojade. O no i najwazniejsze zebym laptopa nie zapomniala!:-)

galwaygirl - o przypomniałaś mi o filmie... udało mi się wczoraj nagrać, co prawda nie widać tak jak u Ciebie ale coś jest ;)
Jak dodajesz filmiki? ja nie wiem jak to zrobić?
Isia - koleżanka nie poważna :szok: mam nadzieję, że odebrała szkodnika już i skończy się Wasza męczarnia z Nim !!! Co do lekarza to super wieści ;) A jak tam Wasz remont?

Jutro sobie po piorę pościelowe dla Filipka, a pod koniec tygodnia założę ;) i będzie sobie czekać już, a co ;)

Olcia
- to dobrze, że brzuch już nie boli. Oby więcej Cię nie męczyło, aż do czasu porodu ;-)

No i Witam nową mamę - super, że do Nas dołączyłaś.

Dagrab wlasnie wiem ze szpitale tam maja straszna opinie :( tak wlasnie myslalam sobie ostatnio gdzie bym rodzila gdybym byla w pl ...
Vanillia ta kocia mama i jej maly sa kochane :)) ogolnie bardzo lubie koty :))))
Galwaygirlmoze maluszek zrobi rocznicowa niespodzianke :) my sie smiejemy z D ze moze na Walentynki bedziemy miec supriseee :) ja ogolnie zdrowotnie tez nie jestem w super stanie niestety, musialam isc na chorobowe Kregoslup, dyski padaja mi doslownie Brzuch mam duzy i ciazy mi bardzo na dodatek arytmie serca mam i tez serce kluje i boli :( ruszam sie ale czasem jak taki stary pingwin pik pok z boku na bok : ;
Flowermoja torba teraz bedzie ogromna :p ostatnio wszystko upchalam do torby takiej odpowiedniej na bagaz podreczny, a teraz na luzno do takiej podluznej prostokatnej torby daje i wcisne ja w szpitalu po lozko :p
Isiaja teraz tez mam w domu pieska sasiadki, do 10 bedzie u nas i juz kilka razy bym sie wywrocila prez niego Gdzie postawisz noge tam ten pies Nawet wejsc do wc nie da samemu :| ale takich wiekszych problemow nie ma na szczescie

Dziekuje dziewczyny za mile przyjecie, lubie gdy na watku cos sie dzieje, dziewczyny pisza, jest z kim pogadac :)

Ostatnia edycja:
Ja tez musialam torbe pozyczyc, bo jedna dalam siostrze(jej mloda na kazdy wyjazd ma osobna) z druga m chodzi na pilke, wiec nie jest zbyt czysta(kazdy jego ciuch po meczu mozna wykrecac), a walizki za duze.Na szczescie tesciowa ma toreb od groma w kazdym rozmiarze(nie wiem po co jej tyle).Moja mala dzisiaj od poludnia sie wierci, dobrze ze m dzisiaj autko prowadzil bo takie kopniaki w czasie jazdy dostawalam ze az podskakiwalam.

dagrab- jeżeli zdecydowałaś się rodzić w Katowicach, to radziłabym udać się na Ligotę...
Witam nową mamusię :-):-):-)
Wypiłam kakao i mykam do łóżeczka Drogie Panie, bo rano trzeba wstać :-D spokojnej nocy, bez częstych wizyt w wc życzę wszystkim :-)

reklama
Ligota odpada, za daleko troszke,choc wiem ze maja dobra opinie no i jakby sie cos dzialo to maja odpowiedni sprzet dla dzidzi, ale nie wiem jak ze znieczuleniem,a na Raciborskiej jest bezplatne ;-) jak nie Raciborska to raczej zdecyduje sie na szpital braci bonifratów na Bogucicach.Kurcze a myslalam ze ze slaska to tylko ja i Vanilia jestesmy :-D
Isia- taaaa wez u nas do szpitala laptopa a wyjdziesz juz bez niego :-)zreszta i tak pewnie nie maja wi-fi.
Ale ta moja Tynka sie rozpycha nad pepkiem, wiec nie ma takiego efektu jak u galwaygirl.

Do góry