reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Hmm... dziewczyny ja też obawiam się, że nie rozpoznam, ze to już ale wszyscy mi mówią i tu na forum Wy też że nie da się tego przegapić ;-) no ale żeby nie było jestem już spakowana, nawet batoniki dla m zapakowalam na wszelki wypadek!!! Ja zaczynam miec okropne humory, bo czasem placze bez powodu, czasem jestem zla ot tak no i ogolnie juz mam trochę dosyc ciąży - nie zrozumcie mnie źle, chcę żeby mala posiedziała conajmniej do 38 tygodnia, ale już chciałabym ja tulić i wracać do formy, bo już nawet z łóźka ciezko mi się wstaje, a na szczęscie mam dość wysokie łóżko.
Teraz wlasnie czekam az m zrobi obiadek, bo potem ucieka na 19 na nocke :-(

reklama
sonka- ja mam podobne odczucia jak ty:p czekam tylko do konca 37tyg i zaczynam " molestowac" meza heheh
kurcze i znowu mam ochote na slodkie:/ wlasnie skonczylam sprzatac jedna polke i szczerze mam dosc... macie zgage po jogurcie, kakao??
blizniak- tez zerkam czy jest jakas wiadomosc od niej!!
myszka- 3mamkciuki za rzucenie papierosow:) mojemu m sie udalo na szczescie!
mama- problemy z autem znam to:/ ehh zeby ich nie miec to trzeba by bylo miec auto z salonu, tylko kogo na to stac:/ 3mam kciuki znalezienie odpowiedniej czesci!

Hej wszystkim

:-) Najlepsze życzenia z okazji Nowego Roku!

Ja dzisiaj miałam fatalną nockę, praktycznie do rana to zdrzemnęłam się jakąś godzinke. Nie daję rady ułozyć się bo mnie tak lewa noga boli od tej chol...ej rwy kulszowej. Mówię Wam masakra. A o 7 i tak musiałam wstać i zaprowadzić Adasia do przedszkola. Przynajmniej ten dzisiaj nie marudził że musi wstawać.

Ja też jeszcze nie spakowana jestem, może dzisiaj się za to wezmę, bo w sumie w domu wszystko mam. No i po łóżeczko wreszcie trzebaby pojechać.

Na razie jednak robię przygotowania do sobotniej imprezy- małżonek mój kończy 37 lat. Dzisiaj byliśmy po zakupy spożywcze i jeszcze bedę musiała go zmusić żeby znowu przetarł szyby w oknach. Wprawdzie wszystko było myte przed świętami, ale jak przyszedł deszcz to porobiły się takie brzydkie smugi, że jak mi dzisiaj rano zaświeciło slonko w szyby to sąsiada nie mogłam zobaczyć.:zawstydzona/y:
Wizytę u gina miałam jeszcze przed świętami, jak na razie według niego wszystko ok. W czwartek idę do diabetologa, ostatnio mam problem z utrzymaniem w ryzach poziomu cukru i dość mocno mi waga podskoczyła- 3kg w 3 tygodnie. Tak się pocieszam ze to przez święta- na te 3 dni miałam dyspensę ;-)
Do tych które twierdzą że porodu nie da sie przegapić- hmm, jakby mi wody nie odeszły to niewiedziałabym że sie zaczęło. Skurcze miałam takie normalne, niezbyt bolesne, dopiero jak zaczeły się parte to było ostro. No a przy tych to już każda powinna być w szpitalu, a nie dopiero pakować się w drogę.

Ja mam zgagę ostatnio po herbacie z cytryną- a tylko tym się mogę kurować kiedy wszyscy wokół kichają i kaszlą.

Ostatnia edycja:
Jednak dziś nie udało się spakować, okazało się że brakuje paru rzeczy.

Skończyłam właśnie obiadek robić i czekam na M. tak ładnie pachnie, że już bym zjadła :-)

magdabb Trzymam kciuki, że będzie wszystko dobrze u siostry!

AneczkaK Mam nadzieje, że będę wiedziała że to już TO :)

czesc wszystkim. mnie cos od paru dni chwilami pobolewa podbrzusze jak na okres.jest to kwestia 10 sekund dziennie i samo ustaje.zaczynam miec coraz wiekszego cykora.jeszcze 2 tyg. mam chodzic do pracy.w czwartek ide do ginki to mi powie jak tam szyjka.

magdabb- 3 mam kciuki za siostre i dzidzie
mama -popieram tutaj magdabb, wiem cos o problemach z samochodem choc 2011 byl dla nas wyjatkowo dobry pod tym wzgledem, a tak co roku mielismy naprawy po 2-3 tyś.Oby byla to jaka drobnostka.
Ja dzisiaj mam lenia nad lenia.Uciekam bo wlasnie m przyszedl z obiadek, mniam mniam pizza :tak:

Witam się i ja:-)

Dziś taki fajny dzionek-bo mała poszła wreszcie do przedszkola:tak:-ale zemnie wyrodna matka;-)ale naprawde super tak się w dzień położyć i pospać 2godzinki normalnie luksus jak dla mnie:-Dbo jak córcia jest w domku to niebardzo idzie się położyć.Nawet odziwo nie było protestu rano grzecznie szła ze mną i nic nie płakała ,oby jutro też dobrze poszło!!!Jutro ją zaprowadze potem zrobie jakieś zakupki na obiadek a potem szybciutko do domku podrzemać.

Teraz siedzimy jak te dupu wołowe i niebardzo można się ruszyć-czekamy aż ksiądz raczy nas zaszczycić swoją obecnością-dziś mamy kolęde-niby zaczeli chodzić od 15 także zapewne sporo potrwa zanim do nas dojdą,bo ulica długa.Wkurza mnie takie siedzenie i czekanie no ale co zrobić.

Dziś wreszcie wstawiłam -mam nadzieje że już ostatnie pranie-wszelkie prześcieradełka ,rożki ,poszwy i baldachim do łóżeczka a no i jeszcze kolejne pieluszki tetrowe -znajoma mi dokupiła w Niemczech.Do jutra wszystko wyschnie to zapewne jutro wieczorkiem będe mieć prasowanie,będzie co robić ale nowym żelazkiem się super szybko prasuje także spoko:tak:

Musze poszukać na allegro jakiegoś stroju-mała ma 10 bal w przedszkolu a 12 atrakcja dla dziadków -dzień babci i dziadka,moi rodzice ucieszeni w końcu jedyna ich wnuczka i taka uroczyśtość w przedszkolu:-)Mam nadzieje że mała będzie zdrowo a do tego czasu coby jej te imprezy nie ominęły.

Co do auta to my odpukać nie mamy z tym problemu-m jest mechanikiem samochodowym także wszelkie części sam sobie zamawia i dokonuje napraw.Także i części tańsze i roboćizna za free.Dziś obaj z teściem mają dodatkowe zajęcie bo wczoraj teść zakupił sobie auto choć poprzednie ma niczego sobie no ale sam został a z kasą nie bardzo ma co zrobić to widze że zainwestował w auto ,tym razem mercedes-jego ulubiona marka przed skodą którą nadal ma to miał wcześniej mercedesa,widać że mu się znów za mercedesem stęskniło.

mama2006-mam nadzieje że uda się znaleźć część za przyzwoitą cene i naprawić:tak:

Bliźniak-kochana daj znać co u Ciebie!!!mam nadzieje że ok!!!

Blair-ciekawe czy Twoje przeczucie się sprawdzi???powiem szczerze że ja w pierwszej ciąży też miałam mega przeczucie że urodze znacznie wcześniej -bo Nicol mi stgrasznie mocno główką naciskała,no ale coś ty urodziłam dokładnie w 40 tygodniu ciąży-termin miałam wyliczyno na 3maja no i o godzinie 13 mała była na świecie:tak:no coś z tymi 3-kami:tak:ciekawe czy teraz mi się termin sprawdzi.Lekarz który robił mi 4d odliczył termin na 18lutego a moja lekarka cały czas mówi 21 luty no zobaczymy czas pokaże.Teraz odziwo jakoś szybko ucieka tydzień za tygodniem wieć nie ma źłe a bałam się że bardziej będzie się ciągło.

Nic kochane zmykam bo jakby ksiądz tak wopadł to głupio z laptopem siedzieć.Miłego popołudnai zajrze potem.

Ach dziewczyny jak ja was rozumiem z tym ze chcecie by bylo po! Miec takiego maluszka przy sobie i w koncu moc zrobic to n a co ma sie ochote czyli np bez przeszkod wstawac :-D

Z tym ze nie poznam ze to juz to tez sie boje! zwlaszcza ze raczej kazdy bol trzymam w sobie i jakos znosze!

Fasolko ozdywaj sie czesciej! A Ty jeszcze w pracy?? Jak do ferii czekasz to brzmi jakbys w szkole pracowala?! :-)

ciekawe jak tam Blizniak ?! napisała, że sączą jej się wody i zniknęła ! mam nadzieję, że jest wszystko w porządku i jest w dwupaku!

Ja obstawiam, ze blizniak do nas wroci juz z malenstwem oby oboje w swietnej formie i zdrowiu, jak pisala to byl 35tc (o ile dobrze pamietam), wiec bardzo prawdopodobne (od 37tc porod uwazany jest za terminowy)

reklama
samochody :wściekła/y: u nas pyknie za naprawę sporo. Nie wiem, co to są wahacze, ale to jest do wymiany i jeszcze jakieś inne rzeczy, cos ze skrzynią biegów, a mamy automat, a to bardziej skomplikowane niż ręczna. Sporo tego :( po przeglądzie 23 grudnia taka "miła" informacja na święta.

Do góry