reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

ANEK M u mnie też przygotowania daleko w lesie, jeszcze nic nie ruszyłam. Mam nadzieję na tego powera bo inaczej czarno to widzę. Śniadania jeszcze dziś nie jadłam bo nie mam siły, żeby je uszykować.

reklama
witam w nowym roku:)
my sylwestra spędziliśmy sami w domu przy picolo:) ale to był jeden z najfajniejszych sylwestrów:D też zasnęliśmy przed 1 :) potem małż robił za taxi ;p no odbijemy sobie pewnie jeszcze nie jeden raz ;p

Geniusia
mam to samo z tym papierem, ja to już mimowolnie sprawdzam ten papier, jak z automatu:(

Trina na pewno echo serca wyjdzie dobrze:) a przynajmniej trzymamy kciuki wszystkie:) daj znać jak będziesz po badaniach :)

ja idę do gina jutro:) już nie mogę się doczekać, bo mam tyle pytań do niego, jak nigdy ;p

dziś chodzi u nas ksiądz, także muszę ogarnąć mieszkanko i przyszykować stół, liczę, że małż wróci wcześniej z pracy i będziemy obydwoje :) po jego wizycie jedziemy po wózek:)

Myszka
to wszystko o czym piszesz to na pewno strasznie boli:( przytulam Cię mocno, wiem po swoich doświadczeniach, że tylko czas leczy rany, ale mam nadzieję, że dla Was wspaniałym lekarstwem będzie zdrowa i donoszona ciąża, już niedługo:) tego Wam życzę z całego serca :*

ja dziś na śniadanie zjadłam 3 parówki, szok, wciągnęłam niemal na raz, taka głodna wstałam ;p

Hej!
Ja tez dzisiaj glodna wstalam bardzo ale do sniadania jeszcze musialam dzieci ogarnac , zrobic im inhalacje itd. Nie moglam sie doczekac kiedy rzuce sie na jedzonko;-) Na cale szczescie lobuzy od rana praktycznie nie kaszla wiec jutro wioze ich na 8ma do przedszkola i cisza i spokoj nastanie:-p
Ani i Anek u mnie wlasnie syndrom sie wlaczyl. Chyba stad tez nagle pojawienie sie na waszym watku. Wczoraj wieczorem maz zobaczyl ,ze brzuch mi sie spial (ale tak normalnie nie jakies skurcze silne) i mowi do mnie :matko to moze Ty sobie faktycznie juz ta torbe spakuj chociaz. Na co ja sie smieje i mowie : a co ja mam tam spakowac pizame i mydlo? przeciez jeszcze nic nie mam:-D
Kupilam sobie proszek dla dzidzi i jak tylko pomaluje komodke to zaczynam z praniem i prasowaniem.

Mi od kilku dni znów brzuch mocno się spina (nie żeby przestał kiedykolwiek, ale znów są częste i dużo tych mocniejszych), w Sylwka brałam 2 no-spe, ale w moim przypadku to bez sensu, Wam pomaga a mi tylko po nich gorzko w gardle, a brzuch spina się bez zmian. Dziś w nocy to 2x mnie obudził, bo niektóre spinania są bardzo nieprzyjemne :baffled:. Ciekawe czy jak macica tak długo i często ćwiczy to czy poród przez to będzie łatwiejszy? Bo przecież praktyka powinna czynić mistrza, hmmm.
Jutro mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, więc chcę się spakować dzisiaj, bo położna sugerowała miesiąc temu, bym to zrobiła :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, co prawda nie mam jeszcze staników do karmienia, ale to chyba najmniejszy problem, byle cała reszta była w gotowości.
Aneczka
przy Tobie nie czuję się osamotniona, co prawda większość rzeczy mam, ale torba nie spakowana i kącik dla Maleństwa nie gotowy. Tylko Ty doświadczona jesteś, więc pewnie dlatego tak zwlekasz :)
Anek no ja mam nadzieję, że będzie ta energia, bo ja już się nie mogę doczekać by wysprzątać nasze gniazdko, a mój Mąż dał mi zielone światło, jak skończę 37tc to będę mogła zacząć się ruszać :-):-):-), sprzątać, itp.

witam

genusia ja po wczesniejszym poronieniu z tym papierem tez tak mam i to tez juz automatycznie! moj m tez wytresowany i innego papieru niz bialy to nie kupi :-)

W sylwestra sie troche zmeczylam wiec dzis cala noc przespalam ladnie i dopiero o 5 wizywa w lazience wiec nie najgorzej :)

Tez juz mam dosc mojej niedoleznosci w ciazy :-D meczy mnie wstawanie z lozka nie mowiac juz nawet ze jak cos mam z podlogi podniesc to zawsze jekne jakbym ze 100 lat miala :-D

Spakowana nie jestem bo tez jeszcze nie mam sporo rzeczy kupionych! ale dzis m obiecal ze wezmie mnie na zakupy wiec moze w koncu posciel materacyk reczniczki dla mlodego kupimy! :-)

Dzień dobry Dziewczynki :-) jakoś mi się tak dziwnie pisze o tej godzinie hehe zawsze już w pracy śmigałam :-D. Coś mnie pobolewa brzuszek dzisiaj... Całą noc tak i teraz :-( tak ćmi jak przy @... :eek: Mam nadzieję, że to jakaś zwykła niestrawność :-p

Witam dziewczynki,
Myszka- mnie to wczoraj zatkalo jak przeczytalam jak Cie potraktowali w szpitalu.Wiem ze jestes silna wiec i papieroski rzucisz i bedziemy niedlugo gratulowac czegos innego!!:tak:
Wczoraj do torby dopakowalam ostatnie rzeczy,tylko jeszcze klapki wyschna i torba gotowa,moja siostra urodzila bedac w 36 tyg i 1 dniu, wiec mam schiza.Dodatkowo jak czytam o waszych dolegliwosciach to martwie sie ze ja jakichs nie zauwazam,twardnienie brzucha mam ale sporadycznie po przemeczeniu,ale nospy nie bralam nigdy, klade sie i przechodzi.
Wczoraj tlumaczylam m ze jeszcze tydzien i ciaza "donoszona" juz nie bedzie wczesniak, o ile dobrze pamietam.
Ja sie wogole zaczynam denerwowac czy z mala wszystko ok, rusza sie i wogole ale czy np to napewno Tynka a nie Pawelek?czy ma dobra wage i wzrost?
Wczoraj wieczorem tak mi niedobrze bylo jakbym sie czyms zatrila, do tego zmeczona przez sasiadow debili, wiec udalo mi sie szyko zasnac i do tego dopiero o5 pobudka.Wczoraj tez rozmawialismy z dwoma innymi sasiadami i bedziemy interweniowac u naszej wlascicielki.Bo tak sie nie da,zeby co tydzien byly klotnie na caly blok zakonczone wizyta policji.Mnie koleda czeka w czwartek o 16 wiec m juz powinien byc.Sie z rana rozpisalam....

myszka2829- Póki co to nie... Ale w razie czego dobrze, że mi powiedziałaś! Jak tylko się coś pojawi, to lecę do lekarza. Idę poleżeć teraz. Może przejdzie

reklama
GALWAYGIRL,OLCIA LOLCIA ja też czuję się dzisiaj dziwnie brzuch cały czas twardy,boli po prawej stronie właśnie wziełam no-spę i czekam na efekty a w nocy miałam 3 razy mocny ból az się obudziłam ale miałam wrażenie że to nie skurcze tylko mały mnie kopnął w pęcherz..sama niewiem co to było...planowaną wizytę mam dopieroza tydzień ale chyba przełożę na jutro.

Do góry