reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

No i polozylam sie z moim m na popoludniowa drzemke, od 4 do 6!!!!!ciekawe jak ja wiczorem zasne.
bliznak i inne dziewczyny popieram- golenie MASAKRA:no:.
Dobrze ze nogi gole depilatorem i mam na dluuuuugoooo spokoj, bo mi chyba tez teraz na nogach wolniej rosna, czy cus.
A ja sie z kolezanki smialam ze ciaza na jej mozg i zgrabnosc nie sluzy,a teraz juz mi nie jest tak do smiechu,jak widze jak u mnie ta "macica na mozg naciska" :-D
Ja mojego m tez o wieszanie nie prosze, po co robic cos dwa razy- bo bym nie wytrzymala i po swojemu to zrobila.Na inne rzeczy przymykam oko, albo pokazuje paluszkiem jak powinno byc :-p

reklama
Olcia ile chcesz przeznaczyć na wózeczek? na wątku o wózkach kiedyś niektóre dziewczyny wrzucały nowe i fajne wózeczki już za 800-1000zł - ja jeszcze bym na Twoim miejscu szukała może używanego na Allegro jakieś bardziej znanej firmy np. Xlander

Galwaygirl - dopiero teraz mogłam zobaczyć filmik jak mąż wrócił z pracy i podał mi laptopa - ale maleństwo jest aktywne - moja jakiś czas temu też tak śmigała - że pół brzucha mi się zapadało a drugie pół wybrzuszało - teraz chyba już za duża jest na to i raczek się już tylko wierci niż szaleje

ja mam już trochę schizę po tych wszystkich ciążowych atrakcjach i panikuję, niby wczoraj gin mówił że wszystko jest ok - ale dzisiaj brzuch mam taki obolały- jakby ktoś mi w niego przywalił - skóra mnie od wczoraj na brzuchu strasznie swędzi - podejrzewam że wszystko mocno się rozciąga bo pod koniec dzieciaczki bardzo rosną, ale z drugiej strony boję się czy to czegoś złego nie wróży

golenie - hehe to u mnie na czuja tzn na dotyk :-D ciekawa jestem jak wychodzi ale m sie nie skarzy :)

pranie - wlansie u mnie sie pralka skonczyla wiec ja do ema ze idziemy wieszac, ja siadlam i mowilam co gdzie po kolei i jak ma wisiec wiec problemu nie bylo :-)

Galwaygirl super ten filmik! Moj Mlody niestety wstydzioch jakis i nie daje sie nagrywac!

No Dziewczynki... :-(właśnie wróciłam od lekarza... Mam jechać natychmiast do szpitala, bo powiedział, że szyjka jest bardzo skrócona i w każdej chwili może się zacząć akcja porodowa :-(. Trzymajcie kciuki

:-( wiecie, ja nie moge pokazywać paluszkiem. Bo do tłuka nie dociera... Ta posciel też... mówię, strzepnij, a gdzie ja mam to zrobić (już wściekły burczał, w sensie że zwracam mu uwagę, że cos robi źle), i potem to jeszcze rzucał na sznurki. Więc jak pisalyscie - po wysuszeniu wygląda coś jak szmata, pogniecione bardziej, ciężko to rozprasować... A przed chwilą... montuje w kuchni 3 półeczki, tak dodatkowo koło dużych półek. Mówię mu, żeby zdjął wszystko, bo się zakurzy, a tak od razu już się dokładnie posprząta, a nie będzie się 10 razy zdejmowalo lub odkurzało to, co zabrudzi się przy wierceniu. To też nabzdyczył się, ale zdjął w końcu.

Ja wszystko rozumiem... ma stres bo od 1 stycznia będzie bezrobotny. Tylko po co się wyładowuje na mnie... Nawet nie jest chyba do końca świadomy, że stres go dopadł... A jeszcze mnie pytal, co ja taka markotna jestem... Jak bym była zdrowa, to bym normalnie wyszła się przewietrzyć na dwór na bazarek, żeby mi emocje złe opadły.

... Przed ciążą używałam depilatora, teraz też. Ale... mi też włosy na nogach prawie nie rosną :) i nie muszę tego robić juz co tydzień, ale bardzo rzadko. Pod pachami też używam depilatora, ale to i tak po takiej depilacji od dawna wlosy dość rzadkie mi rosly :-p A ogolić się na dole... masakra. Robię to metodą na ślepo-dotykową. Lusterko mało pomaga. Chyba ostatni raz przed porodem sama obcięłam sobie paznokcie u nóg i je przypilowałam. Na początku lutego lub na końcu stycznia pójde do kosmetyczki. Mój chłop to raczej mi paznokci nie będzie piłował... nie mówiąc juz o ich pomalowaniu. Ze skarpetkami muszę radzić sobie sama, nie jest wyrywny do takiej pomocy. Ciężko mi zakładac kozaki, mam takie sznurowane, z tyłu mają taką jakby pętelkę więc ja wkładam kawalek nogi do buta, schylam się i jedna ręką ciągnę za pętelkę i jakoś sama sobie radzę.

Olcia!!! trzymam kciuki za Was oboje. W szpitalu zadbają o Ciebie. Ściskam mocno :*

to ja mojego meza musze pochwalic, obcina mi paznokcie, bo do nich juz nie dosięgnę, pomaga mi sie ubrac - zwlaszcza skarpetki - w domku robi wszystko - ale przed slubem tez taki byl - zawsze pomocny i nie odmawial - z reszta ja tez taka jestem i tak sobie razem wzajemnie pomagamy

reklama
Olcia - trzymaj się kochana i oby to jeszcze nie było to:no:

No to nieźle.To się tak teraz zastanawiam ile Olcia miała tej szyjki skoro do szpitala już ją wysłali.Bo moja też krótka 1,5cm.:szok:

Do góry