reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

mam pytanie do Dziewczyn, które chodzą do dwóch lekarzy jednocześnie. Ja chodzę prywatnie do świetnego specjalisty, natomiast mam abonament w Medicoverze w którym niestety nie ma dobrych lekarzy.
Czy obaj lekarze wiedzą że chodzicie równolegle do nich obu ? Czy nic nie mówicie ? Nie bardzo wiem jak się zachować bo np. mój prywatny lekarz zalecił mi zastrzyki w brzuch z których ukłucia są widoczne. Lekarz z medicoveru może te ślady zobaczyć i co mam ściemniać że komar mnie ugryzł :-).
Nie wiem jak to rozgryźć. Na razie chodzę do prywatnego ale wolałabym badania robić w ramach abonamentu, zawsze to jakieś parę groszy zaoszczędzone.

Jak to u Was wygląda ?

reklama
ANEK M
ja też nie mam żadnych mdłości ani wymiotów. Z zapachami również nie mam problemów. Tym akurat się nie martwię bo w poprzedniej szczęśliwie zakończonej ciąży też nie miałam ani jednego "mdłościa ani wymiota" :-) a zapachy zaczęły mnie drażnić duużo później.

ciesz się z tego ...

Witam nową przyszłą mamę.

Ja teraz mam jednego lekarza, ale w pierwszej ciąży miałam dwóch. I prywatnie chodziłam do lekarza ponieważ na prawie każdej wizycie miałam USGie. Obaj lekarze wiedzieli o tym, uważam, że nie ma co ukrywać. Państwo robiłam sobie badania zawsze aby nie płacić.

Pozdrawiam Ps. widzę, że jesteśmy w tym samym tygodniu ;)

Anek - myślę, że nie masz się czym martwić, lepiej jest chyba nie odczuwać mdłości niż się męczyć - czyż nie? Ja w pierwszej miałam, a teraz jak na razie nic.

Co do zaświadczenia do BECIKOWEGO z tego co wiem, to muszę być u dokumentowane wizyty u lekarza od 10 tyg. ciąży. W 2006r. nic takiego nie było, a teraz coś takiego wymyślili...

Witam.Dzisiaj mija dokładnie 7 tyg ciąży według OM a ja wcale tego nie czuję niemam mdłosci ani wrażliwowsci na zapachy wczoraj byliśmy na grillu u znajomych a mi wszystko smakowalo dziwne zaczynam się trochę martwić....:-(

Nie martw się :) Ja dzisiaj dopiero odczułam pierwsze mdłości z rana. I od wczoraj/przedwczoraj max zaczynają mnie piersi pobolewać... a przedtem nic a nic... oprócz braku okresu i pozytywnych testów nie wskazywało na ciążę :)))
Ciesz się i oby jak najdłużej ciąża była bezobjawowa :)))

Co do bólu piersi, mnie bolą zawsze po nocy. Ale to tak, że aż czuje jakby miały wybuchnąć zaraz... a w dzień jest ok.

Dee - widziałam Cię na gronie ;-) na topiku o tym samym tytule. Miałam się odezwać ale jakoś wolę pisać tutaj :-)

Idę się zdrzemnąć, a potem pobawię się z młodym :happy:

Asik B, ja już czekam na narodziny mojego maluszka, ale powiem CI jak ja rozwiązałam sprawę.. całą ciążę chodziłam do dwóch lekarzy, jednego prywatnie (u niego w szpitalu rodzę), drugiego w ramach abonamentu w LIM-ie.. Lekarz prywatny wiedział, że mam abonament i że robię tam badania za darmo, a że ostatnio się zmieniło i konieczne jest, aby to lekarz z danej placówki wypisywał skierowanie na badania, to mój prywatny lekarz nic nie komentował. Oczywiście nie mówiłam, że obaj prowadzą moją ciążę a tak właśnie było, dzięki czemu mogłam monitorować mojego malucha co 2 tygodnie.

Swoją drogą dlaczego lekarz zalecił CI zastrzyki w brzuch?

To ja jestem jakaś dziwna... mnie objawy strasznie męczą... przede wszystkim ciężko mi na żołądku, szczególnie rano... no i brzuch boli jak na @! Ale to coraz mocniej... a szczególnie kiedy zrobię siku. - na siku też często biegam. - dodatkowo od wczoraj szerpie mnie prawa strona! Aż mnie czasem w pół zgina... na szczęście nie ma żadnych plamień.

To ja jestem jakaś dziwna... mnie objawy strasznie męczą...

Nie jesteś dziwna - tylko każda ciąża jest inna... ale faktycznie jest tu więcej nas z lekkimi objawami.

Życzę Ci aby choć trochę twoje bóle ustąpiły, abyś mogła cieszyć się ciążą, a nie cierpieć z jej powodu. ;-)

mama2006- to jest tak, że lekarz musi Ci wypisać zaświadczenie że byłaś u niego przed 10tc ale oczywiście może to zrobić jak już dzidzia przyjdzie na świat:)
Anek-ja w pierwszej ani razu nie wmiotowałam, więc nie martw się! Każda ciąża jest inna.

Powoli zaczynam się steresować środową wizytą u gina...

reklama
Agatka to nie takie cierplienie, z jednej strony cieszą się ze mam te objawy bo to pozwala mi się oswoić z myśla ze będę mamą. Przynajmniej fasolka daje o sobie znać :-D

Do góry