krisowa
Fanka BB :)
a ja mialam 2,6 w 7 tc a potem 6,4 zaczelam wiec leczyc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
cyśka becikowe jest, dla rodziców ktorych dochod nie przekracza 85 tyś zł rocznie i trzeba miec zaśw od gina o wizytach od max 10 tc
Z tym ograniczeniem do 85 tys dopiera maja wprowadzić zmiany, na razie tej granicy nie ma , no i wniosek trzeba złożyć do 3 mies od narodzin. Zasw, od gina będzie potrzebne.
Ten rok dotyczył tego drugiego becikowego czyli dodatku do zasiłku rodzinnego z tyt urodzenia dziecka czyli tylko dla tych którzy byli uprawnieni do zasiłku rodzinnego a nie dla każdego.to się coś zmieniło? w zeszłym roku był rok na złożenie wniosku o becikowe.
dziewczynki powiedzcie mi bo właśnie oglądam pościel do łóżeczka na allegro a ponieważ nigdy tam nie kupowałam to jestem ciemna w temacie.
Jak chcę zamówić i żeby kurier mi do domu przywiózł i dopiero tu na miejscu przy odbiorze chciała bym mu zapłacić to co mam tam zaznaczyć??? (przesyłka kurierska pobraniowa???)
No to poczekam co mi gin w przyszłym tyg na te wyniki powie, coś tam czytałam w necie, że w ciąży jest troszkę inaczej z tymi hormonami, że tarczyca musi pracować na 2 a nie na 1 osobę. No ale gin coś nabąkiwał, że zobaczymy co z tarczycą, czy da radę sama pracować po porodzie, więc obawiam się, że może nie dać rady, bo poprzednio też zaniemogła i musiałam się leczyć no ale na szczęście potem było ok, więc jak ma tak być, to niech się szczęśliwie potem wszystko ułoży !
Z tą wagą dziecia też bym się tak mocno do liczb nie przywiązywała, sama miałam rodzić przed terminem, kloca ponad 4kg, a urodziłam tydzień po terminie i Mati ważył 3650g, więc całkiem normalnie, trzeba pamiętać że USG ma błąd pomiaru +/-400g, więc sporawo!