reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

reklama
No to poczekam co mi gin w przyszłym tyg na te wyniki powie, coś tam czytałam w necie, że w ciąży jest troszkę inaczej z tymi hormonami, że tarczyca musi pracować na 2 a nie na 1 osobę. No ale gin coś nabąkiwał, że zobaczymy co z tarczycą, czy da radę sama pracować po porodzie, więc obawiam się, że może nie dać rady, bo poprzednio też zaniemogła i musiałam się leczyć :( no ale na szczęście potem było ok, więc jak ma tak być, to niech się szczęśliwie potem wszystko ułoży !
Z tą wagą dziecia też bym się tak mocno do liczb nie przywiązywała, sama miałam rodzić przed terminem, kloca ponad 4kg, a urodziłam tydzień po terminie i Mati ważył 3650g, więc całkiem normalnie, trzeba pamiętać że USG ma błąd pomiaru +/-400g, więc sporawo!

cyśka becikowe jest, dla rodziców ktorych dochod nie przekracza 85 tyś zł rocznie i trzeba miec zaśw od gina o wizytach od max 10 tc

Z tym ograniczeniem do 85 tys dopiera maja wprowadzić zmiany, na razie tej granicy nie ma , no i wniosek trzeba złożyć do 3 mies od narodzin. Zasw, od gina będzie potrzebne.

dziewczynki powiedzcie mi bo właśnie oglądam pościel do łóżeczka na allegro a ponieważ nigdy tam nie kupowałam to jestem ciemna w temacie.
Jak chcę zamówić i żeby kurier mi do domu przywiózł i dopiero tu na miejscu przy odbiorze chciała bym mu zapłacić to co mam tam zaznaczyć??? (przesyłka kurierska pobraniowa???)

to się coś zmieniło? w zeszłym roku był rok na złożenie wniosku o becikowe.
Ten rok dotyczył tego drugiego becikowego;) czyli dodatku do zasiłku rodzinnego z tyt urodzenia dziecka czyli tylko dla tych którzy byli uprawnieni do zasiłku rodzinnego a nie dla każdego.

dziewczynki powiedzcie mi bo właśnie oglądam pościel do łóżeczka na allegro a ponieważ nigdy tam nie kupowałam to jestem ciemna w temacie.
Jak chcę zamówić i żeby kurier mi do domu przywiózł i dopiero tu na miejscu przy odbiorze chciała bym mu zapłacić to co mam tam zaznaczyć??? (przesyłka kurierska pobraniowa???)

Ano..tyle ze wiecej zapłacisz jak za pobraniem.

No to poczekam co mi gin w przyszłym tyg na te wyniki powie, coś tam czytałam w necie, że w ciąży jest troszkę inaczej z tymi hormonami, że tarczyca musi pracować na 2 a nie na 1 osobę. No ale gin coś nabąkiwał, że zobaczymy co z tarczycą, czy da radę sama pracować po porodzie, więc obawiam się, że może nie dać rady, bo poprzednio też zaniemogła i musiałam się leczyć :( no ale na szczęście potem było ok, więc jak ma tak być, to niech się szczęśliwie potem wszystko ułoży !
Z tą wagą dziecia też bym się tak mocno do liczb nie przywiązywała, sama miałam rodzić przed terminem, kloca ponad 4kg, a urodziłam tydzień po terminie i Mati ważył 3650g, więc całkiem normalnie, trzeba pamiętać że USG ma błąd pomiaru +/-400g, więc sporawo!

i tego sie trzymajmy :-)

reklama
laski wzięłam zwykłą no-spę i ból podbrzusza przeszedł, ale strachu się z rana najadłam:(

a teraz zjadłam sobie białego barszczu:) pychotka, i powiesiłam pierwsze pranko ciuszków:)

Do góry