reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Krisowa ale to napewno bedzie naliczone za 2010 rok??? jak ktos nie pracowal wtedy wcale to z czego by mu naliczyli?? albo jak inna praca z duzo mniejszymi dochodami niz w 2011!
o to juz do kadr, chyba trzeba bylo min 6 miesiecy pracowac... bo az tak sie nie znam, a od iedy mialas l4???

a moj maz dzis zapytal mnie czy myslalam z ubiegle swieta ze bede w błogosławionym stanie na to Boże narodzenie... p[oryczałam sie ze wzruszenia,,, nigdy bym sie nie spodziewała, tyle lat

reklama
ja tak pytam bo ja od 3 lat bujalam sie po 2 szkolach po pol etatu i zawsze z tym tylko problemy! i sie zastanawiam jak mi to beda wyliczac bo ktos mnie nastarszyl ze tylko z jednej szkoly to nawet sobie nie chce wyobrazac za co ja bede zyc! na l4 jestem od 14 X

oooo no to normalnie moja szkola bedzie mi placila tak?

"W czasie korzystania z urlopu macierzyńskiego będzie wypłacany zasiłek macierzyński przez ZUS lub pracodawca (jeśli zatrudnia więcej niż 20 osób). Zasiłek ten obliczany jest tak samo, jak chorobowy."

susi flower w przypadku 1/2 etatu sa inne zasady ale naliczac powinni obydwaj racodawcy raczej :) trzeba pytac
a skoro flower bylas od paxdziernika na l4 pewnie na;icza z tego roku

no wlansie nawet nie chcialo mi sie o tym wczzesniej myslec bo w sumie tego teraz nie zmienie ale mam nadzieje ze az tak zle nie bedzie :)

Kitek, TSH w ciazy ma być max 2,5, Ja mam 3,33 i juz 125 euthyroxu a przed ciążą 75 bralam. Oby niżej Ci nie spadło.
Anek, szkoda ze zastrajkowac nie możesz bo Masz małego w domu. Jakby starsi raz czy drugi nie mieli obiadu i czystego kubka to moze by sie ogarneli. Im bliżej końca tym wszystkim ciężej ale ja nie będę narzekala, niech siedzi jak najdłużej. Podobno wtedy bardziej inteligentne wiec przyspieszaniu porodom mówcie nie!
Mama Ty tez nie szalej, jeszcze miesiac w dwupaku!
Mnie dziś moja "prowadząca rozbroila". 15 twardnień na godzinę leżąc, to nic takiego i jak chce to moge do pracy wracać. Tylko jak chodzę to duuuzo częściej no ale skoro norma...

Ostatnia edycja:
u mnie na początku ciąży TSH było 0,006 :O wtedy odkryli, że mam nadczynność, i teraz ostatnio przy kuracji thyrosanem miałam na poziomie 0,455 co jest w normie dla ciężarnych, tak mi mówiła moja endo ...

reklama
Ja robiłam sobie TSH na początku września(mój gin mnie wysłał) i miałam 1,60.Lekarz powiedział mi wtedy że oki.Od tamtej pory nie robiłam bo nikt mi nie kazał powtarzać.

Do góry