reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Jejeku jestem w szoku i tak jak Blair_90 az sie poplakalam takie niewinne dzieciaczkii ,
A tak pokrotce napisze ze jestem MEGA SZCZESLIWA bo wkoncu po poltorej miesiaca szukania jakiegos normalnego domu znalezlismy domek i juz od stycznia bedziemy mieszkac moglibysmy wczesniej ale mezus bedzie wczesniej robila malowanko i klad panele na dole domu w goscinnym ,wlasnie niedawno wrocilam po pracy i tak nieprzyzwyczajona jestem bo jak zawsze konczylo sie o 5 tak juz koncze o 2 popoludniu przynajmniej sie juz niemecze tak mocno chco tez odczowam twardnienie brzucha jak zaduzo spaceruje,no nic uciekam jak narazie pozniej jeszczcze do was zajze buziakiiiiiiiiii

reklama
mama2006 ja ściągnełam ten film z RmvBusters, ale musisz byc zalogowana. Ja nie obejrzałam, okazało sie że to wersja nagrywana w kinie kamerką. Więc wolę poczekac na lepszą wersję.

A ten filmik z polskiego szpitala faktycznie przerażający. Aż szkoda sie wypowiadac. czy to już działa wypalenie zawodowe na takie kobiety. Czy po prostu nie mają powołania. Straszne to co się dzieje.

pluszcze strasznie się ciesze że macie domek. Teraz tylko czeka was przeprowadzka. Ale w domku zawsze to inaczej niż w mieszkaniu. Gratuluję kochana :-)

Filmik o kąpieli okropny, przerażający jak myślę, że z moją maleńką córeczką mogłoby być podobnie, ale mam nadzieje, że tak sie nie stawnie. W szpitalu, w którym zamierzamy rodzić dzidzia jest kąpana przy rodzicach i mam nadzieje, że dzięki temu odbędzie się to w sposób przypominający ten drugi film :)
Widzę, że sporo z Was ma ciche dni z m lub małe kłónie, ja oczewiście też chociaż niezbyt często, ale jestem okropnie zazdrosna o mojego m. i często mam dni wzruszeń - nawet na reklamach mogę się popłakać....

Nam położna pokazywała zupełnie inne kąpanie niż na filmiku. Łagodne namydlanie, obracanie na brzuszek podtrzymując malucha na przedramieniu i trzymając za staw biodrowy czy barkowy (Mój powinien pamiętać, bo on się zglosił :p). Więc generalnie nie wyglądalo to tak bezosobowo jak na filmiku. Mam nadzieję, że w szpitalu gdzie będę rodziła synka, to kąpiel będzie taka jak nam położna pokazywała.

My znowu na weekend u teściów. No bo jest brat Mojego z Anglii. Wczoraj byliśmy u znajomych, za długo siedziałam, poszłam u nich spać dopiero o 2.30. Nie mogłam spać, bo z Moim na takim małym łóżku było mi niewygodnie. Efekt? Spałam tylko 3 godziny i o 5 z kawałkiem był koniec snu. Nie dałam rady przysnąć więcej, a jeszcze mnie chłop drażnił, bo chrapał, mi było jakoś źle, źle się czułam, duszno i w ogóle nie tak, ale też ta kanapa stała przy samym kaloryferze, nos mi spouchł i miałam kłopoty z oddychaniem potem. Ha! Teść mi jutro skróci spodnie ciążowe, bo ja nie umiem, ale on jest taka złota rączka :)))

Munie- niestety tak jest w polskich szpitalach. Mojego Danielka tak kąpali :( darł się przy tym wniebogłosy. Wszystko pod bieżącą wodą. I to wszystkie położne tak robiły. Mają szkoły rodzenia w których pokazują jak to cudownie i wspaniale kąpie się dzieci a w szpitalu robią to w najbardziej brutalny sposób, byle szybko i z głowy. Była jedna taka Pani do której chodziłam do szkoły rodzenia, tak ślicznie tam wszystko pokazywała i jaka miła przy tym była. A w szpitalu- lepiej nie komentować.
Teraz doczytałam post geniusi- właśnie tak nam pięknie pokazywała jak to opisujesz.

Z tego co czytam to filmik okropny więc nie będę go oglądać.Jakoś dziś maluch mało się rusza leniuszek mały:)
Dziewczynki jak zauważyłam to nasze hormony szaleją w tym samym czasie.Jak mamy ochotę na pierogi to wszystkie,a jak placki to u każdej placki jak ciche dni z naszymi m to prawie każda ma.Ha ha ha :-D

ja nie będę w stanie patrzeć na taką kąpiel, będę musiała wyjść :( mam nadzieję tylko że mojego bobaska nie upuszczą. i chyba poproszę męża żeby to nagrywał w razie potrzeby.

reklama
Do góry