reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Mama film rewelacyjny!! Moja mała ostatnio nie jest tak aktywna, mam nadzieję, że po prostu więcej odpoczywa :-) czasem czuję kopa, ale nie jest to szaleństwo jak zawsze.
Dobrze, że za tydzień wizyta, nie będę panikować ;-)

A dziś nie mogę spać... od 6:30 się wiercę :-(

Dee kochana, moja tez mniej aktywna w sumie bardziej sie przeciaga niz kopie ale bywaja dni kiedy jej nie czuje. Lekarz mowil ze maluchy teraz spia okolo 15 godz na dobe, wiec nie ma co panikowac;-). Wszystko jest ok :tak:

Mnie ostatnio sie snia same glupoty i wstaje zmeczona, czasem az wystraszona... pewnie hormonki grasuja jak nie mam kontroli nad nimi^^

Ostatnia edycja:
reklama
Nie wiem jak to jest, ale zawsze jak napiszę tu, że mała jest mniej aktywna, to od razu mnie zaczyna bić :-D
tak dała czadu, że nawet tatuś na piersi poczuł wielkie boksy :-D

Witam mamunie :)
My już po kawce i po śniadanku.Mniam mniam:):)
Mężuś właśnie zabrał się za czyszczenie akwarium i pewnie jak zwykle pozalewa mi całą podłogę ech...no ale jakoś ono musi wyglądać.A mamy takie 200l to czasami trzeba je przeczyścić.
Odnośnie aktywności naszych maleństw.Mój mały też ostatnio zdecydowanie mniej aktywny.Już nie kopie tak mocno i wyraźnie jak wcześniej.Tylko czasami takie delikatne kopniaczki czuję.Ale chyba się jakoś przekręcił bo za to teraz często czuje jak dosłownie "jeździ" mi po pęcherzu i wtedy to normalnie mam wrażenie że popuszcze.hehe

hejka

ja sniadanko wcinam :)

a moj szkrab w tym tyg pisalam ze taki nie aktywny byl jednego dnia i tez sie balam za to od dwoch dni juz mnie zebra tak bola bo wciaz aktywny :) ale wole ten bol niz jak ma sie nie ruszac :-D

a dzis do moich rodzicow na obiadek idziemy wiec mi odpada siedzeie w kuchni :-)

Witam!
Mój maluszek teraz też mniej się rusza ale jak czytam że wasze bobaski też to jestem spokojniejsza:-) Za tydzień mam wizytę u lekarza to zobaczę się z dzidzią:-) Nocka ok.Ale też jakieś straszne rzeczy mi się śniły.
Życzę miłego dnia

cyska- cos wiem o czyszczeniu akwarium, my mamy troszke mniejsze 120 litrow o ile sie nie myle, ale juz sie m nauczyl ze po robocie mop do reki :-)wiec przynajmniej sprzatac po nim nie musze.Jak mooja sie nie rusza to przerwacam sie na prawy bok podkurczam nogi, jej nie wygodnie wiec daje o tym znac :-D i ja juz sie nie stresuje, oczywiscie zaraz jej dogadzam zmiana pozycji :-)

Witam i ja z rana :p

Włączyłam sobie Vive i mały tańcuje w brzuszku hehe (ale z nagraniem dalej nici) przyjdzie czas to mi się uda.

Dzisiaj pogoda kijowa, więc z chęcią poszłabym znów spać... więc nie tylko Wy senne ;) Ja mam obiadek z głowy, z wczoraj mamy rosołek. A jutro będę robiła gulasz. M ma od jutro wolne (dzisiaj idzie ostatni raz do swojej pracy, gdzie pracował 5,5 roku) knajpa się zamyka...

Jutro muszę wcześniej wstać i cały dzień będę miała zalatany... więc dzisiaj w dzień muszę się wyspać.

Odezwę się później, miłej niedzielki.

U mnie dziś paskudnie ponura pogoda, deszczowo i zachmurzone niebo. I z tego powodu, jak dziś wstałam to mnie zaskoczyło, że już 10! Pogoda sprzyja wylegiwaniu się w łóżku. A że my do jutra u teściów, to z nudów i tak sobie poleguję.

mama ja mam krostki na brzuchu
:-( Myślałam, że to ja tylko tak mam, bo alergie, uczulenia. Ale może to tak bywa:-(, skoro Ty w I ciąży je miałaś. :zawstydzona/y: Ja niestety je podrapałam :zawstydzona/y: Wiem, że to pogarsza stan, ale ja tak mam od zawsze, że coś wyskakuje, to to niszczę :-(

Cyśka ja niestety czasem trochę popuszczam tak po kilka kropelek, ale na szczęście jestem przyzwyczajona do wkładek i bez nich od lat już ani rusz. Kupuję takie fajne z Rossmanna (duże różowe opakowanie 54 szt, długie wkładki).

reklama
geniusia - kochana ja właśnie ostatnio kupiłam po raz pierwszy w Rossmanie właśnie wkładki w takim różowym opakowaniu i są długie właśnie.To pewnie tych samych używamy.Ja jestem z nich bardzo zadowolona a że ciągle mam te przeklęte upławy to wkładki stały się nieodłączną częścią mojego życia.

Do góry