reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Witajecie:-)
Mama, Digitalis ja też dzisiaj chciałam zostawić Anię w domku, ale mają święto pluszowego misia więc poszła;-)
Też okropnie nie chce mi się rano wstawać, a śniadanko mają o 8 30 więc wypada być.Dobrze,że blisko mamy.
Mama jakie zebrania macie w przedszkolu?
Widzę, że zabieracie się już za kupowanie prezentów ja też już muszę się powoli rozglądać. u nas grudzień pełen wydatków bo urodzinki Ani, imieniny teściowej, mikołaj i gwiazdka

reklama
i mnie się dziś nic nie chce ;p
ja czekam na święta bo uwielbiam pierogi i rybę po grecku:D i barszcz z grzybami:D sobie pojemy laski ;p

buszowałam po allegro za okazjami dla maluszka, ale dosyć tego kompa ;) idę powiesić pranie :/ samo się nie weźmie ;p

hej
chwilkę mnie nie było, a tu tyle naprodukowane, a musiałam wyjść po karme dla świnki, no i przy okazji kupiłam sobie pierogi z truskawkami i twarogiem, a coooo też będziemy sobie dogadzać;-)
na 14:50 do gina, dobrze że z pracy dziś do mnie zadzwonili pytać się kiedy mi zaplanować urlop na przyszły rok, to od razu ich poinformowałam, ze nie przyjadę przywieźć im zwolnienia tylko prześlę faxem i poleconym, chociaż dnia nie stracę na kursowanie:-p
za to jutro śmignę do szmateksu:-)
idę na Magdę M, bo już się zaczęła
pa

Dzien dobry :)
Dzis znowu udalo mi sie przespac prawie cala noc, wstawalam tylko raz :D

Ostatnio odzywam sie sporadycznie bo znowu mamy problem z laptopem.
Juz 2 razy dawalismy go na grawancje i za drugim razem powiedzieli, ze tylko system trzeba wymienic. Wiec poprosilismy naszego znajomego informatyka o to ale jak on zabral sie za to, to okazalo sie, ze caly komputer jest popsuty i wcale go nie naprawili.
Wiec czeka nas dzis wycieczka do Wolomina bezposrednio do serwisu bo przez saturna juz sobie darujemy.

Mialam wczoraj smieszna sytuacje w autobusie, siedze sobie jak zawsze rozpieta bo goraco mi i Mala bardzo mozno kopala i nagle chlopiec moze 5 letni ktory siedzial z mama na przeciwko mowi do mamy "mamo a tej Pani sie rusza brzuch" :D

Ja juz czekam z utesknieniem na grudzien bo wiekszosc zakupow wlasnie na grudzien zaplanowana mamy, wiec juz sie doczekac nie moge :D

witam dziewczyny:)ja dziś mam leniwy dzionek i niewiele planuję robić:) aha mam pytanko czy juz kupujecie takie rzeczy jak łóżeczko czy wózek dla maluszka? pytam bo mój mąż wariat juz kupił łóżeczko i własnie na nie czekamy i w3czoraj cos mi o wózku wspominał bo mamy już upatrzony w internecie i tez już chce kupić a ja się waham czy nie za wcześnie:/ co myslicie?

krewetka- u mnie wozek od okolo miesiaca u malej w pokoju stoi:) wolalam kupic jeszcze w tym roku, a akurat mamuska pieniazki dala:)wiem ze tez kilka dziewczyn wozki juz ma i lozeczka tak samo:) wiec twoj m nie taki wariat

no to super:) bo już myslałam że tylko jemu tak odbija;) nie żebym tez nie chciała kupić ale moi rodzice starej daty zrzędzą że kupuje się krótko przed porodem a nie 2 lub 3 miesiące przed ale to nasza decyzja i już:) dzięki za odp dagrab

krewetka82 kupuj teraz i nic sie rodzicami nie przejmuj. Wiadomo że wszystko może się wydarzyć przez te 2-3 miesiące ale trzeba być dobrej myśli, a im bliżej porodu tym mniej siły będziesz miała żeby latać po sklepach. Niby teraz wiele rzeczy można kupić nie wychodząc z domu ale lepiej mieć wcześniej a nie sie potem denerwować że czegoś nie masz na wypadek gdyby maluszek zdecydował się wyjść przed terminem.

reklama
Ja też już nie mogę doczekać się grudnia, a ogólnie to świąt. Uwielbiam sałatkę jarzynową, bigos, pierogi z kapustą i do tego barszczyk czerwony. Inne potrawy mogą dla mnie nie istnieć :) mniam ale bym zjadła coś już teraz hehe.

Ja w tym roku też jadę do mamy na Wigilię jak co roku. Tym razem raczej nic nie będę robiła, ponieważ wałówkę pewnie dostanę od mamusi ;) Do teściowej pewnie nie pójdziemy - bo Nas nie zaprasza... ona nigdy świąt nie robi. Więc po co mamy się wpraszać...

Anitla
- dokładnej tematyki nie znam zebrania. Mamy przyjść z dziećmi (więc pewnie coś będziemy z Nimi robić np. coś na święta) rodzice robią czasem bąbki itp. a potem sprzedajemy to przed świętami. Pewnie też o to chodzi ;)

Dee
- to trzymam kciuki aby udało Ci się dostać do tego szpitala (wtedy kiedy będzie potrzeba)

Idę skończyć sprzątać w gablocie (ze szkłem) już na święta będę miała z głowy ;) jeszcze trzeba szafki po myć, drzwi itp. Ale to już mężowi zostawię hehe

Do góry