reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

dzień dobry
spanie na pół siedząco sprzyja
jutro przyjeżdża masażystkla z zestawem cwiczeń, bo niby na masaże ciężarne mogą chodzić, ale ja sie boję, pom,asuję się po porodzie najwyzej :)

zoyka no ćwiczenia na ręke

ruchy maluszka nie musza być codziennie intensywne, mają dzieciaki czas, ja Wam powiem ze czułam małego słabo, gin powiedział ze wtedy prowadzenie takiej ciaży jest trudniejsze, wizyty już co 3 tygodnie, pewnie od następnej co 2, sprawdził na usg, mały szalał a mnie pytał czy czuję ruchy, ja nie czułam, wiec kazał sie nie martwić, trzeba tylko czesto usg robić, zreszt ą ja i tak mam co wizytę :)

reklama
Oj dziewczynki a Wy już w świątecznym nastroju:-) ja też jakoś wyjątkowo czekam w tym roku na święta. Musze zacząć rozglądać się za jakimiś drobiazgami-prezentami.....Dla teściowej planuję kupić firanki z organtyny bo wiem że jej sie takie podobają a coś ostatnio wspominała że widziała ładne i żałuje że nie kupiła, ona jest Ewa więc świąteczno-imieninowy prezent....Mojej mamie jakiś zestaw kosmetyków na zmarszczki kupie bo na siłe chce oszukać czas:-p:-D
Mężowi chyba wkrętarko wiertarke......marzy mu sie, chociaż t taki droższy prezent, ale specjalnie odkładam na niego już 3 miesiące to mu zrobie przyjemność:-) nad resztą musze pomyśleć

U mnie narazie zaplanowalam z siostra ze kupimy mamie jakis ladny album fotograficzny,albo i dwa bo ona co chwile pstryka zdjecia jednej wnuczce(ostatnio wywolywalam jej tylko 100 zdjec:szok:) a co dopiero jak sie druga pojawi, echh.
Tacie- pizame,pare lat temu od nas dostal, myslalam ze bedzie marudzil,ale sie bardzo ucieszyl i najchetniej by jej nie zdejmowal:-Dmaz moj pewnie sam mi cos podpowie( pewnie bedzie to gra na konsole jak w zeszlym roku).Od myslenia nad prezentami dla tesciów jest szwagierka ufff

u nas w tym roku robimy po 1 prezencie dla każdego: mezowi mamy kupić teczkę, mamie suszarkę, szwagrowi wketarkke, tylko dla taty nie wiem co, siostrze kosmetyki kolorowe najlepiej i tyle.
ja chcialam koszule do spzitala ale wole chyba dostać cieple kapcie i komlet czapka szalik rękawiczki :)

u nas sa planowane prezenty, z mlodym wyglada to tak... zadaje pytanie co chcesz i tu nastepuje wymienianie co maly by chcial... a co dostanie z tego to juz niespodzianka;-)plus slodkosci i po problemie. Duzy chce Niunie ale na to musi poczekac :-D do bratanicy wysle kuchnie (dla dzieci) choc malo jej sie przyda bo w wieku 9 miesiecy jeszcze nie siada:szok: i slodycze. Ja siebie sama obdarowuje w tym roku choinka sypiaca sniegiem wiec prezenty mamy z glowy:-D.

Krisowa u nas na kazdej wizycie usg jest robione (moj M za kazdym razem idzie ze mna podejrzec co u malej), a jak mam jakies urojenia to miedzy wizytami tez;-).

a Wy juz nawet po planowane macie! ja to narazie czekam na wyplate grudniowa ema (bo on nie ma stalej i roznie to bywa) i wtedy bede myslec co z tym zrobic!

a pomyslow jeszcze nie mam!

tylko z emem problemow nie mam bo mu gra lub plyta z muza i juz happy!:-D

Czesc Dziewuszki!
Digitalis na pewno nie wierze w produkty organiczne. Moze i organiczne sa ale nic nie czyszcza. Lepiej juz uzywac jakichs domowych, typu ocet. Co do roztoczy nie mam zielonego pojecia. To to chyba siedzi w poduszkach, kanapach ale przeciez nie okryjesz wszystkiego folia.
Na pewno przyda Ci sie dobry odkurzacz, taki z filtrami HEPA.
Dee jak ja szlam teraz przez porodowke to mi normalnie wszystkie wspomnienia wrocily (ale te dobre) i mialam lzy w oczach.
Wczoraj myslalymsy, ze padniemy jak weszlysmy do jednej klientki a tam choinka juz ubrana i dom przystrojony na swieta. Ale w sklepach juz tez u nas swiatelka i choinki. Mowie Wam rabniety kraj.
magdabb jak tez mam termin na 4 lutego.
Juz od paru dni nie wstaje w nocy na siku wogole, pewnie sie mlody przekrecil.
Nareszcie wolne!
Powiedzialam dziewczynie, ze ma przyjechac dzisiaj swoim samochodem, druga sama przywioze zeby sie na domku pokazac. Pozniej zakupy na indyka (brrr juz widze te kolejki) i musze jeszcze jedna opone wymienic bo zwlekam, zwlekam az w koncu mi pojdzie gdzies na bezludziu. Dzisiaj tez upieke ciacho, przyprawie indora, domek mam posprzatany.
Na Floryde niestety nie jedziemy na razie bo M musi do pracy w poniedzialek isc a na 4 dni, patrzac, ze 14 godzin jechania to sie nam raczej nie oplaca.
Za to spojrzalam w moj grafik i bede miala luzniejszy 6-15 grudnia i wtedy sobie pojedziemy na spokojnie.
Wlasnie zjadlam sniadanko, jejku jaka glodna bylam. Nie jadlam nic wczoraj od 12, najpierw mnie M wkurzyl to mi sie juz zoladek zamknal a jak wrocilam do domu odkrylam, ze prawdopodobnie dzieciaki mi skasowaly caly plik z naszymi finansami. Niektore rzeczy sa nie do wrocenia bo np. jak place gotowka za cos to od razu sobie zapisywalam. Jejku jestem taka zla, z tydzien czasu mi zajmie odzyskanie tego a wszystkiego na pewno nie odzyskam. A mialam w tym roku tak szybko podatki podliczyc, specjalnie skrupulatnie co tydzien wpisywalam wszystkie wydatki. Ale jestem wsciekla. :wściekła/y:

reklama
Do góry