reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Witam wszystkie lutowe mamusie i przyłączam się do Was.
Coś o sobie. Ostatnią miesiączkę miałam 4 maja, więc wg kalkulatora termin porodu wychodzi 10 luty. Staraliśmy się z mężem o ciążę od stycznia i nareszcie się udało. Co do objawów ciążowych to od tygodnia wymiotowałam, a w ciągu ostatnich dni bardzo intensywnie (non stop co 20 minut) myślałam już że się odwodniłam i nie miałam na nic sił, więc przedwczoraj pojechałam do szpitala i tam dali mi czopki przeciw wymiotom a przy okazji zrobili USG i pierwszy raz widziałam serduszko :) W szpitalu zrobili mi też bete wynik 51666. Dzięki czopkom wczoraj i dziś już nie wymiotowałam i bardzo bym chciała żeby już tak zostało.
Gratuluje wszystkim ciężarówkom i trzymam kciuki za wszystkie fasolki ;)

Witamy i gratuluję zobaczenia serduszka:tak: i jak się nie mylę jesteś pierwsza która widziała serduszko swojego maleństwa. W takim razie my już też niedługo zobaczymy :-)

reklama
Wizytę u mojego ginekologa powinnam mieć dopiero 28 czerwca, więc gdyby nie te wymioty to pewnie dopiero na tej wizycie bym zobaczyła. Na pewno każda z Was niedługo zobaczy malutkie serduszko :)

mama2006 tez mam 27 lat, więc możemy stworzyc klub dwuosobowy ;-)
Chociaż wydaje mi się, że jeszcze kilka dziewczyn było w naszym wieku. W dodatku obie mamy synów urodzonych w 2006, tylko mój jest z września :)

Ja mialam dzisiaj niemiły wypadek - spadłam ze schodów :-( Nic mi się nie stało na szczęście i mam nadzieję, że z Rogalikiem tez wszystko ok. Na wszelki wypadek chyba dzisiaj po prostu poleżę plackiem przez większość dnia.

Weroniko gratulacje! Wiem, że rzucanie palenia z dnia na dzień nie jest proste. Sama paliłam, a po zrobieniu testu przestałam od razu. Za to teraz nadrabiam jedzeniem i jak tak dalej pójdzie, to pod koniec ciąży będę wyglądała jak hipopotam ;-)
A co do męża - może wcale nie jest tak źle? Ja w czasie ciąży jestem dużo bardziej drażliwa i wszystko odbieram przesadnie. Zdążyłam już dwa razy prawie się obrazić na mojego tż, a zupełnie nie było o co tak naprawdę. Wszystko przez te hormony szalejące :tak: Bądź dobrej myśli, na pewno wszystko się ułoży :tak:

Witam kolejne lutowe mamusie:):)

Dee a bierzesz jakieś leki luteine, czy coś? Jeżeli plamienia krwią nie miną, nie lekceważyłabym tego, poleż poodpoczywaj, to nie musi być nic złego i pewnie bedzie dobrze, ale jak nadal bedziesz zaniepokojno lepiej iść do lekarza, albo chociaż zadzownić...

Ja dziś tez znowu zaczełam troszke plamić....:( tylko ze ja nie wiem co to u mnie jest....bo to ani nie sa brązowe ani tym bardziej czerwone plamienia...tego jest naprawde niewiele i jest takie....hmmm kremowe...beżowe...przepraszam za szczegóły, ale martwie się tym, że to nie mija...a może tak będzie i to normalne??? Dziś po południu jade na druga bete, może w sobote beda wyniki...oby...nie chciałbym czekać do poniedziałku...

Angelika89 ale fajnie, że już widziałaś serducho....ja...zazdroszcze:);)

Weronika gratuluje dnia bez papierosa, domyślam się ze jest ciężko, trzymam kciuki i pamiętaj, że to tylko głupie uzależnienie na pewno sobie z nim poradzisz!!!

Ostatnia edycja:
Paluszek - te kremowe ,,plamienia,, to upływy :happy: nie masz się czym martwić - ja mam biało-kremowe czasem taki upływy i to jest normalne;-) Głowa do góry będzie dobrze :happy:

Angelika - pytałam się o wiek ciąży, bo bardzo wcześnie zobaczyłaś serduszko. Ja mam wizytę dopiero 28.06. A skąd jesteś?

Weronika,mylisz sie co do serduszka,jak pisalam wczesniej po plamieniach mialam usg i widzialam serduszko mojego malenstwa :-p.Poza tym gratuluje dnia bez papierosa,tez z tym walcze

angelika witaj i gratuluje,milo jest zobaczyc fasolinke :-)

Fifka,ja na luszczyce choruje od 22 lat,zaczelo sie po smierci mojej mamy i tak sie ciagnie,mialam juz prawie wszystko a najdluzej sterydy,ktorych mam serdecznie dosc.Nie wiem czy wiesz ale w 50% w ciazy luszczyca znika,mialam tak w pierwszej ciazy a teraz naleze do tej drugiej polowy.

mama2006 ja też mam najbliższą wizytę 28 czerwca :) a jestem z Legionowa. Zaczynam zastanawiać się jaki szpital wybrać i czy nie zmienić lekarza na jakiegoś, który pracuje w szpitalu, bo mój ginekolog pomimo, że jest bardzo dobry to jednak nie pracuje w szpitalu..
ehh sama nie wiem i mam mieszane uczucia co do tego. A Wy macie lekarza, który pracuje w szpitalu tym, w którym chcecie rodzić?

Ja miałam tak w po przedniej ciąży, że miałam lekarza, który pracował w szpitalu w Pruszkowie. Ale się nie doczekałam, ponieważ synek urodził się wcześniej.

Teraz mam lekarza dr. Kucewicz (wpisałam go w wyszukiwarkę google i pokazało, że jest z Legionowa) - ale nie wiem, czy on pracuje w jakimś szpitalu - ale chyba tak, bo w mojej przychodni w pracy jest tylko w jeden dzień. Więc dowiem się dokładnie na wizycie.

Legionowo blisko Wawki - mam tam rodzinkę :)

Ostatnia edycja:
Witam
Angelika gratulacje ,ach jak ja sie nie moge doczekać widoku mojej fasolinki z echem serduszka:-)
Dziś cycuchy bolą bardziej,co mnie cieszy w dole brzucha ciągnięcia
Ja mam b. dobrego specjalistę od USG ma super sprzęt,wszystkie badania w gabinecie nawet KTG pod koniec ciąży,do porodu mam swoją położną-wspaniałą:tak:
Mina jak tam plamisz jeszcze?

Ostatnia edycja:
reklama
Weronika Mudant- tak właśnie mi się wydaje, że pierwsze miesiące będą najgorsze ale cóż damy radę:) dzięki za to co napisałaś o siostrze i o CC, podbudowują mnie takie rzeczy. I widzę, że Ty też masz Małego Synka:) niefajnie mąż zareagował...
mama2006- ja swoję CC dobrze wspominam, to znaczy nie mówię, że było to przyjemne ale rana ładnie i szybko się zagoiła, teraz mam tylko jasną cieniutką kreseczkę.
Angelika89-gratuluję!
Paluszek- ja w pierwszej ciąży przez pierwsze 2 miesiące miałam właśnie takie jasno-różowe jakby plamienia w dniach w którch wypadałby miesiączka.

Do góry