reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

galwaygirl musze Cie zmartwić ale masz stare informacje dodatek na dziecko to jest teraz 140Euro a nie 160,a max. macierzynski 260 a nie 280Euro. Co do becikowego w Polce według polskiego prawa nalezy sie ono każdej obywatelce ale musisz spełniać warunki różne miedzy innymi ciąza musi być prowadzona w Polsce czyli conajmniej 3 wizyty musisz odbyć u lekarza w Polsce z czego pierwsza do chyba 12 tg, no i nie wiem czy warunkiem nie jest tez porod w Polsce...
Isia, magdabb ja też mam takie bóle ale to już kilka dobrych tygodni czuje to szczególnie rano jak wstaje z łózka po odpoczynku czy w pracy po dłuższym siedzeniu, jak rozchodze to jest lepiej... ale chyba się już do tego przyzwyczaiłam jak to by było normalne ;-)

reklama
Czesc Dziewuszki!
No dzisiaj mi juz lepiej, dalej boli pachwina ale nawet znosnie.
Wczorajsza impreza sie udala, dzieciaki sie wyszalaly, nawet wygrali nagrode (m.in kupon do restauracji; jakby moja kolezanka jednak sie jutro pojawila i ich przypilnowala bysmy mieli i kino i restauracje), my sie nagadalismy. Duzo rodzicow mnie zatrzymywalo bo nie widzieli wczesniej, ze w ciazy jestem (no teraz juz ciezko nie zauwazyc ale i tak z taka obawa w glosie pytali czy jestem:-)). Moje dzieciaki chodza do szkoly katolickiej to niektorzy i po 5-6 dzieci maja.
Apropos slyszalyscie, ze Michelle Duggar jest w ciazy z 20? To juz jest chore dla mnie.
Dochodze do wniosku, ze im mniej robie tym gorzej sie czuje. Tak jak wiedzialam, ze musze to musze i juz a teraz jakwiem, ze moge odpuscic (no w sumie to ma sens bo przeciez za cos tym laskom place) to juz sie zupelnie rozsypuje.
Dzisiaj u mnie tez sprzatanko, pranie, prasowanie no i te zakupy trzeba zrobic.
A od srody juz bede miala wolne (taa juz 3 raz tak powtarzam) bo dzieciaki maja reszte tygodnia wolna na indyka. Indyk jak indyk ale piatek po indyku u nas jest szalenstwo (podejrzewam, ze transmitowane na caly swiat) mega promocje i wyprzedaze w sklepach. Juz zrobilismy liste i tez bedziemy od 6 rano uderzac na sklepy.
Milego weekendu, u nas tez pochmurno!

Jak was czytam to nie które z was na pełnych obrotach:)Też bym tak chciała,ale ja od pierwszych tygodni jestem na zwolnieniu lekarskim.Praca stojąca po 12h i nie dawałam rady bo brzuszek bolała.Teraz też jak przesadzę ze sprzątaniem lub zakupami to daje się we znaki.Jest to moja pierwsza ciąża i czasami jestem trocha przerażona jak ja sobie poradzę.Ostatnio zaczęłam kompletować wyprawkę dla dziecka.A wy macie już coś dla swoich pociech?Pozdrawiam

hej dziewczynki wlasnie wrocilam z sobotnich zakupow i padnieta jestem na dodatek cale mam nogi obolale dzis w nocy zlapal mnie skurcz lydek ale jak!!!!myslalam ze sie z bolu zesikam spalam w sypialni a moj m zasnal w salonie na kanapie jak zaczelam jeczec ala ala a moj krzyczy co jest a ja SKURCZ!!ALA a on co!!!!biegl do mnie jak taki kot :-Dnie wyrabial na zakretach on myslal ze ja rodze jak mi juz przesylo to sie usmialam jak on lecial taki zaspany mowie wam ubaw ale spisal sie teraz wiem ze w razie naglej interwecji jest czujny:-)a wy kochane macie takie skurcze mi sie przytrafilo pierwszy raz wyczytalam ze kobiety w ciazy tak maja ale bol okropny

renatka, tu już dużo dziewczyn ma zakupy prawie z głowy :) My np mamy już wózek (zamówiony) i łóżeczko (będzie w tym tygodniu chyba, bo wysłane wczoraj), trochę ciuszków na różne rozmary, szczoteczkę do włosów i mega pakę pampersów :) ale jeszcze sporo przed nami. Moja mama zasponsowrowała prześcieradła i komplet pościeli, da nam jeszcze podkłady pod prześcieradło i starodawny becik (po mnie i po siostrze zachowała). Kosmetyków mi brakuje i pewnie jeszcze wielu rzeczy.

Dziewczyny :baffled: teściowa mi nagromadziła dla mojego synka ciuszki. Niby ok, prawda? Ale różowe w sporej części :baffled: Wezmę oczywiście, ale syna na rózowo to ubierać nie będę, szczególnie w spodenki w kwiatki lub dziewczyńskie rózowo kraciaste spodenki :baffled:

Dziś znowu sama pojechałam autkiem :tak: Stracha miałam, a jakże. Ale przywiozłam sobie chłopa z lotniska :-) w pakiecie ze szwagrem i 2 kolegami. I znowu mam przykład, że mój chłop ma ciągle kaca moralnego :cool2: dojechaliśmy do domu, a potem w drogę do teściów. I dopiero wtedy Mój mi powiedział, że jak ich wiozłam, to zrobiłam podczas jazdy dwa błędy, ale nie chciał mi od razu zwracać uwagi, żeby mnie nie zestresować. (*wyjaśniam - sytuacja nie była niebezpieczna, po długiej przerwie od jazdy mam problem z jazdą po rondzie i pomyliłam sposób jazdy na rondzie, coś zmiana pasów czy jak. Nikomu tym razem nie zajechałam drogi, bo nikt akurat za mną nie jechał uff :tak:). Poprosiłam, żeby mi to rozrysował, bo jak tłumaczył to do mnie nie dotarło, o co mu chodzi. Ale to już jutro mu przypomnę :tak: uwagi do mojej jazdy podane w taki sposób z chęcią przyjmę, nie mam dużej wprawy w jeżdżeniu. A Mój się nie wydarł :-) A poza tym kobitki :zawstydzona/y: fajnie, że już wrócił tej Anglii :zawstydzona/y:

natalia26Tez mam od czasu do czasu takie skurcze,podobno brak potasu i magnezu dzidzia zabiera dużo.Wiem jak to boli:szok:
geniusia Ja w sumie zaczęłam kompletować wyprawkę bo mama i siostra mówiły,że zdążę i jakieś dziwne przesądy:no: Mam troszkę ciuszków i też zamówiłam łóżeczko,wózek w sumie też ale jeszcze u siostry.
Gratulacje że pojechałaś autkiem sama na lotnisko.Też mam prawko i czasami zdarza mi się jeździć po Warszawie ale z mężem.Co do błędów to też je popełniam i stres mam nie zły,ale co tam jakoś trzeba się nauczyć.

no Geniusia najważniejsze, że już jest koło Ciebie hihi :) ja nie mam prawa jazdy niestety, ale obawiam się, że mój nie miałby do mnie cierpliwości wcale:/, dobrze, że Twój małż nie wygarnął Ci podczas jazdy, to sukces, zuch chłop:D

ja dziś zrobiłam pyszną sałatkę z kurakiem i kapuchą pekińską:) na jogurcie naturalnym, więc w miarę lekka:)

ja też mam sporo rzeczy zakupionych, ciuszki na 0-3 mam już wszystkie, na większe by się więcej przydało ;) mamy łóżeczko, pościel i przewijak, musimy kupić jeszcze do kąpieli rzeczy typu wanienka, ręczniczki i kosmetyki i domową apteczkę zaopatrzyć, a no i materacyk do łóżeczka i wózek, ale to jeszcze troszkę:)

dziś już padam, jutro lenistwo, a w poniedziałek robię krzywą cukrową na 75 ml, ciekawe jak to u mnie do przeżycia będzie ;p

geniusia- mi babcia dla Małego kiedyś kupiła komplet słodkich różowych pajacyków :-) będzie na teraz jak znalazł.

reklama
hejka. ja wlasnie przezylam szok... z pola mi wszedl ogromny pajak- uff dobrze, ze maz jest w domu!! ale jeszcze mnie ten strach trzyma, nie znosze pajakow- panicznie sie ich boje :/
a co do prawka to ja mam je rok i 2 miesiacei jakos mi idzie jazda nawet po paryzu chociaz nie powiem ze sie nie boje czasami, a to tylko dlatego ze tutaj sie jezdzi troszke inaczej...
za mna chodza gofryyyyy, tylko nie chce mi sie jechac do kuzynki po gofrownice:((
a dzisiaj robilam salatke z buraczkow:)

Do góry