reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

galwaygirl u nas mowia ze jutro snieg ma byc! a salatke to dzis jakos weny nie mialam i w necie poszukalam Czarna Oliwka - Sałatka z makaronem

no i jak wracalam to brzuch mi strasznie twardnial! ogolnie jak tylko wyjde z domu i zejde na dol to od razu twardy sie robi i poki nie wroce do domu lub gdzies nie usiade to tak co chwile mi twardnieje! ale teraz poszlam do lazienki i mam znow tyci plamke nawet nie mocno czerwona! :-(

reklama
Witam.
MYSZKA MAGDA ja mam tak samo ból okropny musze sobie wtedy usiąśc lub poleżeć wtedy wszystko mija,mam tak od około 2 mies a szyjka się nie skraca to chyba jest wszystko okej.Mam kilka par spodni ale wolę te własnie które mają gumkę poniżej brzucha bo inne poprostu sprawiają mi ból,kurcze w poprzednich ciążach tak niemiałam:no:
A ja jestem zdania że czasem trzeba wyjechać gdzieś bez dzieci zwłaszcza jak w związek wkrada się rutyna u nas takie wyjazdy nieraz uratowały nasze małzeństwo.Niepowiem bo z dziećmi też wyjeżdżaliśmy na wakacje ale sami we dwoje tez.

Wbrew zapowiedziom nie będzie powszechnej likwidacji ulgi prorodzinnej. Stracą jedynie najbogatsi. Osoby zarabiające powyżej 85 tys. zł rocznie (czyli z drugiego progu podatkowego), posiadające mniej niż dwójkę dzieci stracą tę ulgę!
Polepszy się sytuacja rodzin wielodzietnych. Dla posiadających trójkę lub więcej potomstwa ulga wzrośnie o 50 proc.
Becikowe zostanie zlikwidowane dla wszystkich zarabiających powyżej 85 tys. rocznie

Anek ja mialam dokladnie to samo przy pierwszej, widocznie taki moj urok. Nie wrabiam sobie nic, bo gdyby bylo cos zle juz wiedzialabym to. Po prostu Niunia lubi ciepelko;-), jak chodze to wlasciwie jak starowinka nie no one mnie wyprzedzaja... ale w sumie to gdzie mi sie spieszy:-D. Po tej cholernej przejzdzce autobusem terau wszedzie czlapie sobie na piechote. U mnie jeszcze zimno nie jest cos kolo 10°, ale mimo to juz chodze w zimowej kurtce do kolan wygladajac jak wieloryb a co :D

Jak widzę zmiany bedą po mojej stronie tylko że to będzie kropla w morzu potrzeb i napewno nie naprawi to naszego skromnego budzetu domowego:no:
Co do warunków mieszkaniowych to niby ja powinnam mieć dobrze bo mieszkamy w parterowym domu jednorodzinnym 100 m ale niestety budowany był 30 lat temu bez żadnego pomysłu mały przedpokój mała łazienka,mega duża kuchnie bo 25 m trzy pokoje w tym w jednym zamieszkuje brat teścia:szok: no i wejście do piwnicy przez okno:szok: a tam mamy piec CO:no: mamy jeszcze do zrobienia poddasze ale kupę kasy to by kosztowało narazie nas niestać ale jak dzieci podrosną to trzeba będzie.

magdab- tez uwielbiam słuchaj rmf święta:)

Flower
- moze zadzwon do lekarza.

Anek m - tez mieszkam w domu. Niby dom z zewnatrz duzy a mam tylko dwa pokoje, srednia kuchnie i łazienkę.
Co do remontów w domu itd nie musisz mi mówic... sporo kasy trzeba wydac. A dom juz ma z 60 lat.

myszka - super choinka
Odpoczywam, wysporzątałam całe mieszkanie, zrobiłam porządek w szufkladach w kuchni i znowu poboluja mnie plecy:(

krisowa
- nie nikt mi nie polecił, sama przegladałam allegro.

Ostatnia edycja:
hejka
w końcu nadrobiłam wczorajsze i dzisiejsze zaległości, rozpisałyście się niemożliwie mocno;-)
Vanilia szkoda, że nie dopuścili Cię od razu, tak to nerwy dodatkowo przy drugim terminie, ale trzymam kciuki, żeby udało Ci się szybko to obronić i mieć z głowy:tak: mój mąż miał podobną sytuację, więc domyślam się co czujesz!
MAma2006 dobrze, że umówiłaś się na wizytę do dentysty, może te bóle glowy i ucha to właśnie powiązane z zębem ?! Oby w końcu po wizycie ból minął !
Dee trzymam kciuki za mądrą, wspólną decyzję !!
Blair my też wynajmujemy póki co mieszkanie i właśnie dlatego zdecydowaliśmy się na budowę, bo mamy dość płacić komuś, jak w tym samym czasie możemy spłacać już nasze!
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla chorowitek, no i żeby nas nic nie dopadło-ja też mam szpital w domu, bo chłopaki mają jelitówkę, synek męczy się bardziej, bo ma takie rozwolnienie, jak jeszcze nigdy nie miał ! Na szczęście jest trochę lepiej, ale pierwsza noc była okropna!
Poruszałyście jeszcze kwestie wakacji, razem, czy bez dziecka, ja tam też nie wyobrażam sobie wolnego bez dziecka, nawet na siebie często mówię, że pod tym względem jestem egoistyczną matką, bo nie lubię zostawiać z kimś synka, nie ważne czy to moja mama, czy teściowa. Teraz może jest mi łatwiej, bo wiem, ze Mati sam się zajmie sobą, powie, co chce, ale wcześniej to aż mnie skręcało, jak miałam zostawić komuś małego!:shocked2:
Co do laktatorów, to miałam wcześniej elektryczny, ale nie sprawdził się, nie pamiętam, jakiej firmy muszę sprawdzić w kartonach, ale wtedy też krótko karmiłam piersią, tak mnie wszystko bolało, krwawiło, jeszcze do tego miałam zapalenie, no i jak miałam się wyleczyć, to samej zrobiło mi się wygodniej, no i nie bolało, teraz mam więcej samozaparci i jeśli trzeba będę siedzieć i odciągać, ale chce karmić mlekiem z piersi. Siara już mi zaczyna lecieć, wcześniej też pojawiła się jakiś czas przed porodem. Pokarmu miałam wtedy sporo, mam nadzieję, ze teraz też tak będzie! No a te które jeszcze nie mają nie ma się co martwić, niektórym dopiero dzień po porodzie pojawia się pokarm i to w takiej ilości, ze aż strach, zeby piersi nie rozsadziło :tak:
Co do zmian do becikowego i innych świadczeń, to jak tą pierwszą wersję napisałyście, to nieźle się wkurzyła, dobrze, ze okazało się inaczej:-p
dobra zmykam bo muszę wyjść, nie piszcie za dużo coooo :>

Flower, jak jest śnieg, to przynajmniej nie ma szarości za oknem :) no i może będą białe święta. Co do twardnienia, to sprawdzałaś szyjkę? Masz w porządku? Ja też nie mogę nigdzie chodzić, dziś poszłam po kolejne zwolnienie, dosłownie 200m mam i zdążył stwardnieć kilka razy. Jak leżę, to tak 1,2 na godzinę, chyba że 15, ale to 2 razy tak było.

reklama
Cholera polozyli mnie na porodowke!Spoko nic sie nie dzieje, szyjka zamknieta tylko lekarz chcial sprawdzic czy nie mam skurczy przez te moje bole.Ale za 15 minut musze przerzucic dziewczyny na nastepny domek!!!

Do góry