reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

isia...nie chcę Cię dobijać...ale zbierasz pokłosie tego co sama sobie robisz....pamiętasz pisałam o mojej bratowej..wylądowała w szpitalu ostatnio..ze skurczami..miesiąc do porodu jeszcze, walili jej kroplówki i przeszło..ale na jak długo? dzwonie i mówię uważaj na siebie oszczędzaj się..widzę że chce cesarkę mieć i z głowy temat dzieci..podwiązanie jajników. Uważaj Isia nasz pracowita forumowa mrówko...hehhehe

przez te sikanie..człek się nie wysypia..ale jest OK

reklama
Dziewczynki, czy jak sie jest na zwolnieniu na dziecko (rozchorowal mi sie syn) to wynagrodzenie kobiety w ciazy jest platne 100% czy tylko 80%.
Pytam, bo nie wiem czy leciec po zwolnienie do pediatry czy do mojej gin. Szkoda mi teraz urlopu wykorzystywac.

hej laski:)
w skarbówce załatwiłam wszystko co chciałam :) ale pewnie będą mnie wzywać, bo składałam wniosek o zwrot vatu za remont pierwszy raz i nie wiem czy wszystko dobrze powypełniałam:/ ale wiecie tak to jest, ma się w rodzinie same młode księgowe, ale żadna doradzić nie potrafi porządnie:/ muszę zacząć chodzić do obcych i płacić, przynajmniej wiem, za co zapłacę i będę mogła ścigać jak coś mi źle obliczą ;p

też będę się krępować karmić przy kimś, no ale czas pokaże jak to będzie. Co do odwiedzin, to chyba tylko mąż i teściowa przyjdą, ale jak ktoś będzie chciał więcej to niech przychodzi ;) Będziemy chcieli wykupić salę pojedynczą poporodową, to wtedy może przyjść rodzinka ;)

fajny pomysł z tym babyshower, ale u nas długo minie zanim by się przyjęło, my przywykliśmy do świętowania czegokolwiek na smutno i poważnie:/ a poza tym, teraz taki kryzys panuje, że każdy liczy każdy swój grosz:(

dziś idę do ciucholandu, jak co wtorek,bo mają po 2 zł za sztukę, a potem do dentysty na nfz... ciekawe co dziś wymyśli ;p

hejka

a ja sie dzis obudzilam z potwotnym bolem glowy i nic mi sie nie chce!!!!!!! a taka ladna pooda ze spacerek musowy :) mam nadzieje ze mi sie polepszy!

Isia 3mam kciuki aby nie byla to cukrzyca ciazowa! moze tylko podwyzszaony mialas cukier bo wlasnie tak jak piszesz jadlas takie rzeczy!!! sprobuj teraz ograniczyc fast foody i moze powtorne wyniki beda juz ok!!!!!!

czesc dwiewczyny :)

u mnie tez swieci slonce i wybieram sie na spacer do sklepu hehe trzeba cos do obiadu kupic. ja za duzo teraz sie nie naspaceruje, bo zaraz mnie boli w pachwinie prawej :/ wydaje mi sie, ze mloda tam siedzi albo uderza w cos...
z niecierpliwoscia czekam na wyniki, maja przyjsc do domu na dniach...
a tak poza tym to jakies przygnebienie mnie lapie:/ wszystko sie sypnelo u nas na listopad, wiec byle przezyc do grudnia z zacisnietym pasem.... lapie powoli stresa jak to bedzie, czy sobie poradzimy ze wszystkim... nie chcialabym, zeby maz musial pracowac 6 dni w tygodniu i praktycznie wogole czasu dla nas nie mial:( ale coz takie zycie.... nie rozpieszcza! no to sie wyzalilam trohe, sorki z tak z rana z takim nastrojem wyskoczylam....

A my wczoraj złożyliśmy łóżeczko małej :-) już wytrzymać nie mogłam i nie chciałam patrzeć na karton :p
wygląda piękni i idealnie pasuje do naszego pokoju :-)
Dziś samotny dzień w domku... mąż w pracy więc zabiorę się za ogarnięcie pokoju taty. W czwartek będziemy zawozić mu rzeczy i na cmentarz z Babcią musimy jechać..
ehh...
Dziś mnie męczył dziwny sen ... brrr.

aguula na opiekę zawsze płątyne 80%, czy jestes w ciazy czy nie, wiec idz do gina

Isia,
ty to lepiej uważaj na przepracowanie i jedz coś zdrowszego

moja znajoma dentystka, pracowaław ciaży... praca pół stojaca, w zapachach i takie tam, urodziłą w 7 miesiacu... teraz już powiedziała ze nie bedzie taka nieodpowiedzialna, bała asi eo dziecko jak cholera.

a ja cały czas przystaję przy niekarmieniu w towarzystwie... taka już jestem, dla mnie dziecko będzie najwazniejsze, a nie goście i świecenie przy nich cyckami...

goście w szpitalu,,,, ech, sama nie wiem, rodzice z pewnoscią przyjadą bo oni czekają na małego bardzo, o teściach mogę zapomnieć, zwalą się zaraz po powrocie, zanim zdąrzę odpocząć.
moja siostra przyjedzie pewnie jeszcze w casie porodu, a szwagierka obiecała ze z pewnoscią bedzie bo ja byłam u niej :)

Cześć dziewczynki:)
Właśnie popijam gorącą herbatkę z malinkami od mamusi i cytrynką na rozgrzanie bo jakoś mi dziś wyjątkowo zimno.

Wiecie mam do Was pytanko ponieważ ja nie bardzo się orientuje jak to wygląda.
Teraz jestem na zwolnieniu l4 i płatne mam 100% płacone z zusu.
A jak to jest po porodzie??? Kto nam płaci,ile i przez jaki okres czasu,bo właśnie ostatnio zaczełam się nad tym zastanawiać i w zasadzie nie wiem i nawet nie bardzo mam się kogo zapytać.
Ech...te nasze rozterki i zmartwienia...

reklama
hej
Monika, 33 lata dwóch synków 9 i 4,5 i teraz corcia. zaplanowana nie wiem czy tylko przeze mnie czy wola Boża, jestem na planowaniu płci i córcia była planowana według metod na dziewczynke
dolnośląskie

Beti beti widze ze Ty też będziesz mamusią trójeczki :-) znasz płęć?? co do zakupów, w sumie duzo nie szalałam, jakoś tak nie potrafię do końca się cieszyć , w lipcu w rodzinie mielismy tragedię i to zmieniło moje nastawienie i poglądy

Krisowa co do karmienia w markecie, wiesz życie często zmienia nasze poglądy i nastawienie, zależy od dziecka, moj pierwszy synek chciał co rusz piers, czasami zdażało się ze ledwie dojechałam do marketu ( 40 min jazdy wozkiem) juz płakał i co wtedy zrobić, dajesz cycka, tylko o odosobnionym najlepiej miejscu i pieluszka pod ręką, żeby przykryć głókę dziecka i część piersi, trzeba sobie jakoś radzić. Co do karmienia przy innych osobach, troszkę to się zmienia po urodzeniu, wtedy jest to dla matki czymś naturalnym. Dla mnie i dla dziecka najlepiej wyjść do osobnego spokoju i bez stresu i zdenerowania nakarmić dziecko,poza tym różnie ludzie reagują na matkę karmiącą i nie każdy moze sobie życzyć takiego widoku, ale przy mężu JAK najbardziej

Cyska po urodzeniu macierzyński + od nastepnego roku przyslugujące 4 tyg dodatkowo (trzeba zlozyc wniosek do pracodawcy) placi ZUS w 100%, zglasza sie urodzenie do pracodawcy

resztę o sobie napiszę w innych wątkach

Do góry