reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

ja jakoś nie odczuwam róznicy między zamkniętym a otwartym. nie piszę imion ani nazwisk, ani szczegółów z naszego życia osobistego więc dla mnie mógłby być tylko otwarty;-) jedyne co to zamknięty jest jakiś mniej przejrzysty no i suwaczków nie ma:crazy:

reklama
A ja już teraz wiem, dlaczego czasem jak tutaj zaglądam, to nic nowego nie ma - piszecie na zamkniętym ;)
Widocznie kiedy mnie nie było nowy wątek założyłyście, a ja nie wiem jak się tam dostać :(

Przed chwilą stwierdziłam, że na prawdę w ciąży jestem, bo zjadłam całe opakowanie filetów śledziowych w sosie śmietanowym - a przecież ja śledzi nie cierpię i nie jadam! :-D:-D:-D

Dziś ciężką nockę miałam. 3 czy nawet 4 razy wstawałam na siku. Położyłam sie o 23, co jest wcześnie jak na mnie ostatnim czasem, a do wpół do pierwszej już wstałam dwa razy. Spało mi się trudno, bo dzis piekielnie mnie bolało lewe biodro :no: i nawet teraz czuję je jako dokuczliwe. Różnie próbowałam leżeć w nocy, nic nie pomagało. O 4 się obudziłam, nie spałam do jakiejś 5, nie mogłam nijak znaleźć wygodnej pozycji. Połozyłam się trochę na wznak, żeby odpocząć i jak przestało mnie tak strasznie boleć, a tylko ciupał, to udało mi się jeszcze podrzemać.

A właśnie, dlaczego w ciąży nie powinno się spać na wznak? Bo że na prawej stronie, to wiem. Ale czemu na wznak nie? A może mi się coś pomyliło...

Edyta ja nie mam w zasadzie żadnych ciążowych zachcianek. Na nic konkretnego nie mam ochoty, dlatego ciężko mi wymyslac jakieś obiady.

hej :) a ja to mam od jakiś 2 tygodni tak że wreszcie w nocy budzę się tylko 2 razy na siku bo wcześniej to co 2h... no i bezsenność to mi raczej nie dokucza bo mogłabym spać 24h :) a propo właśnie z racji tego że jeszcze nie mogę sprzątać po remoncie chyba pójdę trochę pospać a później przeczytać muszę pytania na jutrzejszy egzamin z prawka bo już nie wszystkie pamiętam :D
jedyne co mi od wczoraj dokucza to dość silny ból w prawej części podbrzusza... boli jak się ruszam, chodzę, podnoszę tą nogę do góry.. zaczęło mnie boleć dokładnie wtedy kiedy kopniaki małego zaczęłam czuć na dole a nie nad pępkiem więc pewnie się odwrócił. Myślicie że to od tego?

geniusia odnośnie spania na wznak to z tego co pamiętam co mi mówił lekarz to wtedy jest ucisk macicy na tętnice i to chodzi zwłaszcza o te ostatnie miesiące ciąży

Karola z pewnością :-) mnie takie bóle trzymały się przez kilka dni, a do pracy co ledwo szłam.
Teraz już tylko troszkę podbrzusze boli - mała ma główkę do dołu, za to dostaje niezłe kopniaki jak tylko się zgarbię prosto w pępek :-D

Uciekam do pracy

Dee mam nadzieję że masz rację :D mam nadzieję że się szybko odwróci bo nic poza leżeniem nie mogę robić przez to, już wolę kopniaki w pępek od kopniaków w pęcherz :) wtedy przynajmniej narazie tak nie boli :)
Miłego dnia w pracy :D
daissy_ z tego co wiem to wtedy też się uciska tą tętnicę czy tam żyłę główną bo ona biegnie po prawej stronie kręgosłupa a czy jeszcze z jakiegoś powodu to już nie wiem :)

Ja nie wiem czy to tak jest z tą prawą stroną, ale ja na przykład nie mogę na niej spać, bo potem jak wstaję to prawej nogi nie czuję, po chwili zaczyna potwornie boleć, rwać i jest strasznie zimna:/ taki ból nie do wytrzymania, więc aż się boję spać na prawej stronie:( śpię albo po lewej albo na wznak czyli budzę się w nocy co chwila:/ dobrze, że udaje mi się odespać na dniu;)

co do zamkniętego, to ja dostałam raz zaproszenie od Tynki bodaj, ale nie umiem w ten wątek wejsć:/ gdzie ja to mam, nie wiem:/

dziś zrobiłam krupnik, na życzenie małża, ale jakoś nie mam ochoty go jeść hehe ponoć do piątku ma być deszczowo.. a od piątku mroźniej i gdzie nie gdzie opady śniegu... ja już w kozakach chodzę..

Czesc Dziewuszki!
Ja zaproszenia na prywatny nie dostalam ale i tak nie mam czasu czytac 2 watkow plus moje majowki. Rano mam tylko 15 minut jak jem sniadanie a jak wracam z pracy to mam taka liste rzeczy do zrobienia, ze rzadko kiedy zagladam.
Ja nie mam zadnych problemow z zasypianim czy snem, padam jak kawka o 23, M mnie budzi o 5:30 i zazwyczaj mnie juz nerki bola bo nie budze sie w nocy na siku a jak juz wstane to zaczynam sprzatac, sniadanie robic itd.
Kosci mi sie tez rozchodza i maly kopie jak najety. Mnie akurat to denerwuje i moglby sie troche uspokoic. Zauwazylam, ze zwlaszcza jak zjem cos slodkiego albo sie napije coli. Ale jak wracam z pracy jestem taka padnieta, ze musze sie napic zeby energie odzyskac (kawy nie pijam).
OK no i lece do pracki, dzisiaj moje 2 najwieksze syfiary.
Milego dnia!

reklama
Do góry