reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

ja jakoś nie odczuwam róznicy między zamkniętym a otwartym. nie piszę imion ani nazwisk, ani szczegółów z naszego życia osobistego więc dla mnie mógłby być tylko otwarty;-) jedyne co to zamknięty jest jakiś mniej przejrzysty no i suwaczków nie ma:crazy:

reklama
A ja już teraz wiem, dlaczego czasem jak tutaj zaglądam, to nic nowego nie ma - piszecie na zamkniętym ;)
Widocznie kiedy mnie nie było nowy wątek założyłyście, a ja nie wiem jak się tam dostać :(

Przed chwilą stwierdziłam, że na prawdę w ciąży jestem, bo zjadłam całe opakowanie filetów śledziowych w sosie śmietanowym - a przecież ja śledzi nie cierpię i nie jadam! :-D:-D:-D

Dziś ciężką nockę miałam. 3 czy nawet 4 razy wstawałam na siku. Położyłam sie o 23, co jest wcześnie jak na mnie ostatnim czasem, a do wpół do pierwszej już wstałam dwa razy. Spało mi się trudno, bo dzis piekielnie mnie bolało lewe biodro :no: i nawet teraz czuję je jako dokuczliwe. Różnie próbowałam leżeć w nocy, nic nie pomagało. O 4 się obudziłam, nie spałam do jakiejś 5, nie mogłam nijak znaleźć wygodnej pozycji. Połozyłam się trochę na wznak, żeby odpocząć i jak przestało mnie tak strasznie boleć, a tylko ciupał, to udało mi się jeszcze podrzemać.

A właśnie, dlaczego w ciąży nie powinno się spać na wznak? Bo że na prawej stronie, to wiem. Ale czemu na wznak nie? A może mi się coś pomyliło...

Edyta ja nie mam w zasadzie żadnych ciążowych zachcianek. Na nic konkretnego nie mam ochoty, dlatego ciężko mi wymyslac jakieś obiady.

hej :) a ja to mam od jakiś 2 tygodni tak że wreszcie w nocy budzę się tylko 2 razy na siku bo wcześniej to co 2h... no i bezsenność to mi raczej nie dokucza bo mogłabym spać 24h :) a propo właśnie z racji tego że jeszcze nie mogę sprzątać po remoncie chyba pójdę trochę pospać a później przeczytać muszę pytania na jutrzejszy egzamin z prawka bo już nie wszystkie pamiętam :D
jedyne co mi od wczoraj dokucza to dość silny ból w prawej części podbrzusza... boli jak się ruszam, chodzę, podnoszę tą nogę do góry.. zaczęło mnie boleć dokładnie wtedy kiedy kopniaki małego zaczęłam czuć na dole a nie nad pępkiem więc pewnie się odwrócił. Myślicie że to od tego?

geniusia odnośnie spania na wznak to z tego co pamiętam co mi mówił lekarz to wtedy jest ucisk macicy na tętnice i to chodzi zwłaszcza o te ostatnie miesiące ciąży

Karola z pewnością :-) mnie takie bóle trzymały się przez kilka dni, a do pracy co ledwo szłam.
Teraz już tylko troszkę podbrzusze boli - mała ma główkę do dołu, za to dostaje niezłe kopniaki jak tylko się zgarbię prosto w pępek :-D

Uciekam do pracy

Dee mam nadzieję że masz rację :D mam nadzieję że się szybko odwróci bo nic poza leżeniem nie mogę robić przez to, już wolę kopniaki w pępek od kopniaków w pęcherz :) wtedy przynajmniej narazie tak nie boli :)
Miłego dnia w pracy :D
daissy_ z tego co wiem to wtedy też się uciska tą tętnicę czy tam żyłę główną bo ona biegnie po prawej stronie kręgosłupa a czy jeszcze z jakiegoś powodu to już nie wiem :)

Ja nie wiem czy to tak jest z tą prawą stroną, ale ja na przykład nie mogę na niej spać, bo potem jak wstaję to prawej nogi nie czuję, po chwili zaczyna potwornie boleć, rwać i jest strasznie zimna:/ taki ból nie do wytrzymania, więc aż się boję spać na prawej stronie:( śpię albo po lewej albo na wznak czyli budzę się w nocy co chwila:/ dobrze, że udaje mi się odespać na dniu;)

co do zamkniętego, to ja dostałam raz zaproszenie od Tynki bodaj, ale nie umiem w ten wątek wejsć:/ gdzie ja to mam, nie wiem:/

dziś zrobiłam krupnik, na życzenie małża, ale jakoś nie mam ochoty go jeść hehe ponoć do piątku ma być deszczowo.. a od piątku mroźniej i gdzie nie gdzie opady śniegu... ja już w kozakach chodzę..

Czesc Dziewuszki!
Ja zaproszenia na prywatny nie dostalam ale i tak nie mam czasu czytac 2 watkow plus moje majowki. Rano mam tylko 15 minut jak jem sniadanie a jak wracam z pracy to mam taka liste rzeczy do zrobienia, ze rzadko kiedy zagladam.
Ja nie mam zadnych problemow z zasypianim czy snem, padam jak kawka o 23, M mnie budzi o 5:30 i zazwyczaj mnie juz nerki bola bo nie budze sie w nocy na siku a jak juz wstane to zaczynam sprzatac, sniadanie robic itd.
Kosci mi sie tez rozchodza i maly kopie jak najety. Mnie akurat to denerwuje i moglby sie troche uspokoic. Zauwazylam, ze zwlaszcza jak zjem cos slodkiego albo sie napije coli. Ale jak wracam z pracy jestem taka padnieta, ze musze sie napic zeby energie odzyskac (kawy nie pijam).
OK no i lece do pracki, dzisiaj moje 2 najwieksze syfiary.
Milego dnia!

reklama
Do góry