reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
Hej dziewczynki!
Chyba mi ostatnio weny do pisania brakuje, ale staram się regularnie czytać, co by na bieżąco być!
W piątek mam usg połówkowe, już nie mogę się doczekać czy wszystko ok u mojego szkraba i czy płeć się potwierdzi!
Pozdrawiam Was kochane:)

mama2006 bardzo Ci współczuję..kurcze..miałaś ubezpieczony sprzęt..i w ogóle mieszkanie od kradzieży? mieszkasz na parterze? Ja mieszkam na wsi pod lasem spokojna dzielnica, osiedle domków, kiedyś po 40 męża zostawiliśmy pod bramką bardzo drogie trunki w torebkach i inne prezenty stały do 12 na drugi dzień, aż zauważyliśmy.

Ja szukam imię dla chłopca i nie mam pomysłu...hehhe jest w Polsce ok. 720 imion męskich a ja nie mam co wybrać...

mamuśki jak Wy po wizytach?

Ja się naczekałam w kolejce..fujj, teraz za 3 tyg.

Betibeti - niestety nie nie było nic ubezpieczone. No nic na to nie poradzę... było minęło. A mieszkam na 1 piętrze, a pod moim mieszkaniem jest biblioteka. Wleźli po kratach. Teraz blok jest ocieplony więc nie wejdą... ale i tak zawsze strach jest. Dodam, że okno w kuchni miałam uchylone i sku...* sobie o tworzyli i weszli.

Co do kompa, to marne szanse, że coś się uda zrobić - poszedł zasilacz i prawdopodobnie płyta główna. Więc chyba będzie taniej kupić kompa - nawet używanego. Niż składaka zrobić... no czas pokaże. Części z kompa poszły do sprawdzenia, czy do czegoś się jeszcze nadają ;)

No i jak tam u Was po wizytach? Mam nadzieję, że dzieciaczki się pokazały - tak jak miały ;)

no ja o swojej wizycie napisałam w odpowiednim wątku, a i płeć też podana tam gdzie trzeba, ale na razie powiedziane na 80%, bo dzidzia nie leżała tak, żeby od razu stwierdzić, ale jak gin mierzył wszytko to co nieco podpatrzył;-)

Hehe zrobiłam sobie nowy suwaczek z odliczaniem dni do porodu i jakos tak się przeraziłam faktycznie za 4 misiące z kawałkiem bede juz rodzić...jakos tak mało czasu sie wydaje..zupełnie inaczej brzmi 21 tc ...:)

Pluszku rzeczywiscie to troszke przerazajace bo dosc blisko ten termin juz sie wydaje :-)

o wizycie juz napisala w odpowiednim watku!

Olcia wspolczuje przeprwadzki i rozumiem bo nas za 2 tyg czeka to samo i jakos nie potrafie wyobrazic sobie tego!!! to mnie przeraza! zwlaszcza ze nie umiem siedziec bezczynnie a tu nosic nie wolno wiec mnie czeka przede wszytstkim spakowanie i rozpakowanie wszystkiego!

kitek też miałam smaka na barszczyk a że niedobory żelaza mam to nawet się przyda więc dzis zakupiłam krakusa i popijam.

betibeti z imieniem sprawa nie jest prosta, musi pasować i Tobie i mężowi, gorzej jak żadne nie leży. U mnie mąż się uparł na Anitę ale zupełnie mi to nie leży...

tak przy okazji pochwalę się że wbrew przypuszczeniom u nas prawdopodobnie będzie dziewczynka:) Dzidzia była ułożona miednicowo więc pewności nie ma ale i tak jakoś nie mogę w to uwierzyć:) Najważniejsze że zdrowe, ale wszystko opiszę w odpowiednim wątku

reklama
Czesc Dziewuszki!
Ja tez mialam dobry dzionek.
W koncu po 3 miesiacach mi przyszlo ubezpieczenie te wlasciwe, od czerwca wiec w koncu pokryje mi pierwsze wizyty u lekarza no i juz nie musze sie martwic, bede je miec do 3 miesiecy po porodzie a maly do 18stki.
Do tego 3 dzien juz pada i moj M poszedl dzisiaj za mnie na domki a ja w koncu zakupy zrobilam bo w weekend umylam lodowke i az klula w oczy pustka.
Chcialam kupic Karen kurtke przeciwdeszczowa ale w Stanach jest taki powalony zwyczaj, ze kurtki jesienne to sie kupuje w maju, stroje kapielowe w lutym a np. teraz w sklepach sa juz ozdoby swiateczne. Takze bede musiala zamowic przez neta.
Za to upolowalam super koszulke, co prawda czerwona a ja nienawidze tego koloru ale napis mnie powalil: "F.B.I. fabolous baby inside" no i kupilam.
Do tego jedna z klientek zadzwonila, ze przeczesala swoja piwnice i ma dla mnie troche rzeczy i ciuszkow wiec humorek mi sie poprawil. Nareszcie zaczne czuc, ze bedzie z nami dzidzus bo na razie za bardzo zalatana na to jestem.
A wczoraj sie jednej klientce wygadalam. Musialam wczesniej wyjsc bo mialam spotkanie z Kevina pania i mowilam jej, ze mam klopot z nim (ma syna w tym samym wieku) i powiedzialam, ze nie wiem czy czasem nie jest to spowodawane przeprowadzka no i dzieckiem (za pozno sie ugryzlam w jezyk).
A ona: baby, jakie baby? no i musialam juz jej powiedziec ale sie ucieszyla i bylo OK. Ja nie podejrzewam zeby jakies jaja robilam, ze odejde ale tamtej klientki tez w zyciu nie podejrzewalam a zrezygnowala wiec wole nie mowic dopoki same nie zauwaza.

Do góry