reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

hej laseczki:-)

Geniusia-e tam nie ma co się przejmować i stresować może poprostu laska chwilowo Cię zastępuje a miejsce na Ciebie czeka napewno :tak:Choć wierze że przykre tak się dowiedzieć i to nie od koleżanek z pracy.

Trina-kochana to się strachu najadłaś że hoho,dobrze że ktoś go odprowadził i nie było problemu.Powiem Ci że moja mała jak jesteśmy gdzieś w centrum handlowym to leci przed siebie i nawet się nieobraca czy rodzice są za nią,nic się nie boi gdybyśmy jej niepilnowali jak oka w głowie to pewnei by się gdzieś zgubiła.Moja mała też często wciągu dnia podchodzi do mnie podnosi bluzke i całuje brzuszek mówi kocham Cię dzidziuś:tak:Dziś była z emem i zemną na wizycie u gin.Lekarka jej wszystko pokazywała ,gdzie dzidziuś ma nosek buźke ze właśnie jej rączką pomachał ,to Nicol stała i machała dzidziusiowi.Rozczulająca jak dla mnie ta wizyta była,miło było tak zerkać na ema i Nicol jak z wielkim przejęciem zerkali na monitor i dzidziusia:tak:

Krisowa-mi dziś lekarka mierzyła ciśnienie miałam 120/70 a ostatniej wizyty miałm 110/70,kurcze kochana Ty musisz się cieszyć że wszystko jest dobrze i starać nieprzejmować i niedopuszczać do siebie myśli że coś może być nie tak!!!!wszystko jest dobrze ciąża przebiega prawidłowo i tak też już będzie do końca :tak:

Dee-no widzisz wszystko ok super!!!!!bardzo dobra wiadomość :tak:cieszy mnie to bardzo:tak:

kurcze jakoś tak troche jestem zawiedziona że niebyło nam dane poznać płci maleństwa,dzieciątko leżało sobie na pleckach i fikało rączkami nóżkami,ssało sobie paluszki ale niebyło widać co między nózkami ,niechciało nam maleństwo pokazać no i jeszcze pepowina akurat była między nózkami.Kurcze zabardzo się nastawiłam i jestem teraz rozczarowana.Bardzo mnie cieszy fakt że wszystko ok że maleństwo zdrowo rośnie:tak:na takie wieści czekałam ,bo jeszcze ruchów nie czuje ale po dzisiejszej wizycie jestem spokojniejsza:tak:myśle ze w 21 czy 22 tygodniu ciąży skocze na usg w 4d także powinnam wtedy poznać płeć.

Nic zmykam bo jakoś tak nie mam weny do pisania zresztą wypadało by się już położyć i pospać troszke:tak:dobrej nocy kochane:-)

reklama
Mama Niki - wstydliwa to dziewczynka ;-)
geniusia - a może ta laskę tylko posadzili przy Twoim biurku? U mnie często tak robią, zwłaszcza ze stażystami, bo miejsca brak. A co do pracy, to ja też nie wiem czy będę miała gdzie wracać. Niby pracuję w administracji, ale wdrażamy projekt redukcji zatrudnienia o kilkaset osób, poza tym ktoś gdzieś u góry wymyślił, że moją komórkę (szkolenia robimy) możnaby poza struktury wyłączyć, połączyć z instytutem naukowym i ten nowy twór miałby robić szkolenia. Średnio mi to odpowiada. Projekt jest w toku, ma się zakończyć za parę miesięcy. Ale po drodze wybory, zobaczymy kto wygra. Jak ci sami, to pewnie nic się nie zmieni, bo mój szef naczelny ma dobrą prasę i raczej zostanie na stanowisku. No pożyjemy, zobaczymy.
Ja właśnie jem śniadanko, wyprawiłam moich panów, Maćka do przedszkola (jupi!), M w drogę (wróci dopiero za tydz :-() teraz jeszcze kawka i chałupę trza odgruzować :baffled:
Nie pisałam, że prawdopodobnie jednak przeprowadzimy się na trochę do Gdańska. M ma jutro oglądać mieszkanka, które wybraliśmy i zajść do przedszkoli. Dzwoniłam, niby miejsca są , ale trza się osobiście pofatygować, bo kierownictwo chce poznać rodziców. To mi wyglada na taka mała selekcję :baffled:. Ciekawa jestem efektów.

Ostatnia edycja:
hejka
ja mam ostatnio zabiegany czas, no ale chwilkę dla Was muszę znaleźć :-)
dziś też szykuje się intensywny dzień, po 1 wizyta u gina, w końcu nastał ten długo wyczekiwany dzień:-D na wizytę idę z synkiem, czy M zdąży to nie wiem, bo będzie akurat kończył pracę, więc nie wiem, czy zdąży do nas dojść, ciekawa jestem, czy dzidzia nam się pokaże czy jest chłopcem, czy dziewczynką, ja pewne przeczucia mam, ciekawa jestem, czy się potwierdzą;-)
no i jeszcze dziś czeka nas kwestia podpisania umowy o działkę, więc i wszystkie formalności z tym związane, jak i z późniejszą budową
co do pracy, to trudne i ciężkie czasy nastały, ze kobieta w ciąży, musi się o nią bać, czy będzie miała do czego po macierzyńskim wrócić !! w ogóle człowiek w tej kwestii prawie nigdy nie jest pewny co i jak, naprawdę chore czasy !!

Witam i ja z rana

Kitek masz racje a gorzej jezeli sytuacja wygląda tak w moim przypadku ze pracodawca dawał zlecenie by nie dac umowy o prace i zostaje sie na lodzie po porodzie to dopiero dobijąjca sytuacja ale hmm nic nie poradzimy tata musi wtedy sie dwoić i troić by utrzymac rodzinę oby fasolinka pokazała kim jest :)))))
Mama Niki moja córcia na kazdym usg pokazywała nam plecki i tyłek tak jakby specjalnie heehhe wazne ze zdrowa

Trina no to na kawusie w Trójmiescie sie bedzei można zgadać heheheh co do tego ze chcą zobaczyć rodziców to nei koniecznie selekcja ja tam przedszkole córci w Krakowie załatwiałam mieszkając na pomorzu ( 2 lata tam meiszkaliśmy i jednak pomorze lepsze)
dokumenty niby internetowo wszystko łądnei pieknie itp a co sie okazało mąz musiał gnać do Krakowa specjalnie by dokumenty podpisać i gdzie tu te niby ulepszenia ze przez internet mozna coś załatwić

mama Niki grzeczna ta Twoja córcia, ja jednak sie nie zdecydowałam żeby synka na usg zabrać, mimo że starszy od Twojej. Bałam się że nie będzie go to interesować i zamiast patrzeć na ekran, będę się martwić czy czegoś nie zbroi. Tak więc odprowadzilismy go dzis do przedszkola. Żegnał się wyjątkowo czule, aż dziwnie... może wyczuwał że cos ważnego się dziś może dowiemy:)

trina79 taka selekcja wbrew pozorom nie jst zła, niby nie powinno sie oceniać po pozorach, ale dzieci są wierną kopią rodziców.

Idę suszyć włosy, bo zaraz na usg musze się zbierać, a potem na zakupy, odezwę się jak będę juz cos wiedzieć;)

dzień dobry
ja rano byłam na badaniach, wyniki odbierze mi maz dzis lub w piatek :)
we wtorek usg 4d i wizyta, i juz stresóweczka, choc po kopalcach syneczka mam mniej stresu
nakupowałąm wczoraj ze hoho :)
a teraz leze bo byłam po badaniach na zakupach mi siły wcale za wiele nie mam

powodzenia babki na dzisiejszych usg i wizytach

Kurcze dziewczynki mi się nic nie chce. A muszę jakiś obiadzik upichcic bo na 15 bdo pracy.
Wczoraj szwagierka podżuciła mi swego małego (2 latka) a on mówi do mnie choc ciocia dzidziusia posmarujemy. i on mój balsamik na rozstępy mnie za rękę i do łużka jakie to słodkie. No i dodatkowo przywiozła mi ciuszki po małym juz sie nie doczekam do soboty jak je przebiorę i popatrzę co tam ciekawego jest. Myślałam że przywiezie jedną reklamówkę, a ona wyskakuje mi z całym bagażnikiem o mały włos do pracy sie nie spóźniłam jak mój m zaczą to rozpakowywac.
Teraz już zostanie mi przesortowac nasze ciużki i wykreślic z listy dzidziusiowej czego juz nie będziemy potrzebowac.

Miłego dnia kobitki :-)

reklama
K No i dodatkowo przywiozła mi ciuszki po małym juz sie nie doczekam do soboty jak je przebiorę i popatrzę co tam ciekawego jest. Myślałam że przywiezie jedną reklamówkę, a ona wyskakuje mi z całym bagażnikiem o mały włos do pracy sie nie spóźniłam jak mój m zaczą to rozpakowywac.
to super masz z tymi ubrankami, ja dziś poluję na allegro na kompet ale cena już 165 zł choc duzo róznych ubranek :)

Do góry