reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

dzień dobry
ja wczoraj w dzień pozwoliłam sobie na drzemeczkę, a dziś mąż pojechał na służbę i już nie mogę spać :(
idę czytać co u wac u lekarza się działo, u mnie wizyta i usg 4.10 oj oj

reklama
Od 6:30 próbuję Was nadrobić :-D
Obudziłam się przed 6 na siusiu, położyłam się na boku i co? Maleństwo już nie dało mi pospać :-) ciągle mnie zaczepia :-p mąż wstał po 6 do pracy więc oczywiście pochwaliłam się tymi kopkami - troszkę jest zazdrosny, że coś czuję a on nic :-(
Nawet teraz leżę i maleństwo puka od czasu do czasu :-)

Widzę, że nie tylko ja czekam na upragniony 7.10 :-D w dodatku 11:00!!
Czekam już ponad 3 tyg więc już teraz z górki czas mi leci. Poza tym z kopniaczkami spokojniej się czeka. A tak na prawdę od piątku czuję codziennie. Bardziej, mniej, ale zawsze na wieczór. Wczoraj wyjątkowo w pracy poczułam jak siedziałam :-) niesamowite uczucie :-)

Co do aukcji na allegro, oglądam je namiętnie jak mam czas, nawet licytowałam śpiworek koloru zielonego (wydawał mi się najbardziej unisexowy :-p)
Jednak polowania zacznę po 7.10, bo mamy nadzieję, na poznanie płci.

I co ja teraz będę robić do 15? Już nawet pozmywałam :-D

dee u mnie kopniaki to tak raz, do dwóch razy dziennie są wyraxne, z poczatku to sie stresowałam jkak była cisza a teraz chyba jjuż codzien, dziei Bogu bo stres mniejszy,
ja wiem o płci już bardzo dawno ale i tak kupuje ubranka bardziej pod uniseks bo przeciez plan > 1 dziecka mam :) haha

hehe :-D ja niestety nie mogę sobie pozwolić chwilowo na kupno nowych ubranek, więc liczę na aukcje używanych rzeczy.
Owszem, kilka perełek kupię maleństwu, ale to jak uzbieram troszkę pieniędzy.
Październik jest miesiącem wielkich wydatków w naszym domu :-(

dobry :-)
ja dziś muszę jechać do pracy zawieźć zwolnienie, dziś już jadę na luzaku, nie to co ostatnio, tylko, ze strasznie mi się nie chce, strace przez to pół dnia :wściekła/y:no ale cóż, jak mus to mus! dobrze, ze obiadek mam z wczoraj, to chociaż nie będę musiała gnać, zeby przy garach jeszcze stać:blink:
ja kopniaczki już też soczyste czuję, a to niby delikatna kobietka ;-)obojętnie, czy leżę, stoję, idę, siedzę, już w każdej pozycji ją czuję:-) trochę mi zal, że może to moja ostatnia ciąża i staram się cieszyć każdym kopniakiem, chociaż wiem, ze potem to też i boli, jak już dziecko nie ma się gdzie i jak rozciągnąć, no ale sobie zawsze wtedy tłumaczyłam, ze dzidzia ma gorzej, cały czas taka skulona, ograniczona ruchowo, to i ból jakoś mniej przeszkadzał:-p
nic, idę się zbierać do wyjścia, bo trzeba jakoś wyglądać:-pw końcu same chłopy u mnie pracują:-pa oni bardziej plotkują jak baby!

Cześć dziewczyny

Mała od dwóch dni nie chce się ruszać i jakoś tak psuje mi to humor:sorry2: lubię te kopniaki bo przynajmniej wiem że wszystko jest w porządku

Paluszek mnie też się wydaje że do porodu to jeszcze hohohoho tyle czasu, przynajmniej jakby to rok miał być. A tu 4 miesiące, minie nam jak z bicza strzelił:-) w ogóle ciąża leci mi bardzo szybko....dopiero robiłam test a tu już zostało mniej jak więcej

Dee mój to samo:-D jak bejbik kopie to go wołam, biegnie bo liczy że coś poczuje, a wtedy ona przestaje kopać:-) hihi tak się z tatusiem drażni, takie małe a już takie złośliwe:-p
Krisowa, Dee też kupuję ubranka raczej uniwersalne. Wczoraj w realu były body z długim rękawkiem po 4,99:-) kupiłam żółte, niebieskie z pieskami, i jedne różowe. Staram się nie przesadzać z różowymi bo po pierwsze średnio mi się podoba dziecko ubrane całe na różowo a po drugie myślę że do 3 lat pojawi się drugie bejbe to już będzie wyprawka:tak:

Mnie przerażają "różowe" dziewczynki. Jeśli się okaże, że pod serduszkiem noszę Polusię to nie wyobrażam sobie siedzieć tylko w różowym dziale :-D

Nasze maleństwo nie tyle się drażni z tatą co jeszcze nie daje tak mocnych kopów by mógł to poczuć :-) ale cierpliwości :-p to wszystko się zmieni :-p

Vanilia no to u mnie tak jest...czuje kopnięcia Niuni i to mocne wołam m. ale zanim on podejdzie, połozy reke to juz dawno po, a ona jakby sie wstydziła...Tylko ja przyłożę rękę, to to zaczyna fikać...pewnie jeszcze dwa, trzy tygodnie a kopniaki beda już dużo mocniejsze i bedzie ich duzo wiecej...

reklama
ja wyprawkę kupiłam ecru, a ciuszki obecnie, granatowe, niebieskie, kremowe, różne,
spiworki są w kolorze szarym i a drugi z niebieskim
nie chcę chłopca blue, a wiec ubranka i rzeczy beda w roznych kolorach bo poki co to dopiero poczatek

Do góry