reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

agacinka1221 mi endokrynolog powiedzial o hashimoto poprzez badanie USG, przeciwciala tez mialam podwyzszone. Co do wykrycia w ciazy niedoczynnosci to pewnie ze tak wyszlo, ale 9 kwietnia tego roku poronilam w 8 tyg i nie wiadomo dlaczego, albo bylo puste jajo plodowe (nie zdazylam pojsc na USG) albo silny stres, albo tarczyca. teraz tez mialam silny stres ale w 12 tyg, dzidzia silna, tarczyca tez wykryta w 8 tyg, stawiam na puste jajo plodowe

Vanilia sprawdzimy te "babcine rady", mi znajoma robila nawet wróżenie z obraczki, potem sama robilam, ale na USG nie bede sie spieszyc chce isc w 18 tyg, przynajmniej jak sprawdzi plec to bedzie lekarz juz pewny, chyba ze dzidzius bedzie wstydliwy
A zreszta lekarza patrza na skonczone tyg ciazy, czy tylko u mnie?? Mi wychodzi 14,5 czyli 15 tydz, a lekarz wpisuje 14

Suzi lepiej sprawdz jak jestes zaniepokojona

Ja w poniedzialek dostalam mega mocne bóle głowy i temperature 38,2, tak trzymalo mnie do srody, w srode troszke lepiej zrobilam badania i CRP prawie 100, mialam tez jechac do szpitala, nie mialam zadnych innych objawow, ale juz wychodze. Chociaz bole głowy dalej mam, w tej ciąży notorycznie:no:

reklama
Witam wszystkie przyszłe Mamy. Postanowiłam się w końcu zalogować bo fajnie będzie podzielić się swoimi przemyśleniami, radościami i rozterkami. Liczę też na Wasze wsparcie. Mam termin na 2 lutego. pozdrawiam!:-) Dodam jeszcze, że to moja pierwsza dzidzia.

Kajmanek witaj!

Suzi86 trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego! Odezwij się jak już będziesz coś wiedzieć:)

Sobota a ja już od 7 na nogach! Ale wenę to dzisiaj mam do nic nie robienia:) Wczoraj za to zachciało mi się pierogów, narobiłam ciasta z prawie 2 kg mąki i kleiłam potem głupia 3 godziny! Zapas zrobiłam niemały:) Ale powiedziałam sobie, że to był ostatni raz, następnym razem kupię, bo po tych 3 godzinach stania nogi i kręgosłup odmówiły mi posłuszeństwa na resztę dnia! Kurde starzeje się człowiek:)

Później chyba wybierzemy się na do znajomych na Słowację, bo dwa tygodnie temu urodziła im się córeczka! Ale musi być maleńka:)

Miłego dnia wszystkim:)

Cześć Dziewczyny

Rozpisałyście się przez te dwa dni, ale nadrobiłam :)

Bardzo się cieszę Krisowa że wszystko się wyjaśniło, choć przyznam że trochę mnie zaniepokoiłaś ... Otóż wczoraj byłam na USG prenatalnym i pobraniu krwi do testu PAPPA. USG wyszło bardzo dobrze i kamień spadł mi z serca, bo pomyślałam sobie, że skoro USG jest ok to i testy krwi to chyba tylko potwierdzić mogą. A tu okazuje się, że nie i jeszcze tydzień stresu mnie czeka. A powiem Wam że i na samo USG szłam z duszą na ramieniu, ale wszystko OK: przezierność karkowa 1,7mm więc wszystko bardzo dobrze :) zagrożenie ZD spadło z 1:307 (przy 34 latach !) na 1:1780....

bóle brzucha przechodzą - chyba jednak macica się uspokoiła :) choć w tym tygodniu trochę się nadźwigałam - ale cóż taka robota :)

Pisałam tu już niedawno, żeby brać duuużą poprawkę na testy z moczu określające płeć :) Moja przyjaciółka miała ciemnozielone zabarwienie więc razem zgodnie uznałyśmy, że będzie chłopak i co? Będzie miała trzecią córeczkę już niedługo. Jej mąż śmieje się że dziurawą armię sobie szykuje :)

A na USG nawet jeszcze nie pytam o płeć bo jeszcze przez jakiś czas wszystkie dzieciaczki wyglądają na chłopców, więc zgodnie z lekarzem wczoraj stwierdziliśmy, że nie ma sensu się przyglądać.

Ale badanie prenatalne na USG polecam - wczoraj widziałam wszystkie najważniejsze narządy, przepływy krwi w serduszku, liczyłam z lekarzem paluszki u rączek i oglądałam oczka :) Super! Naprawdę polecam

Witam w upalne popołudnie grzeje dzisiaj niesamowicie:no:
Mam zamiar jechać z koleżankami i dziećmi nad jeziorko ale przeraża mnie trochę podróż autem w ten upał niby nie jest daleko bo 30 km ale jednak.
W sprawie pracy i ciąży jestem tego samego zdania ci MONICO może dlatego że jestem kierownikiem i widzę to inaczej mój szef zachował się okej zmienił mi warunki pracy już mam zastępstwo a po macierzyńskim obiecał mi powrót do pracy.
Wypowiem się na temat nadczynności tarczycy i tu chciałam uspokoić dziewczyny.U mnie było tak już przed drugą ciążą miałam wyniki badać poniżej dolnej granicy w ciąży jeszcze mi się pogorszyły,po porodzie troszkę się to uspokoiło ale lekarze podejrzewali chorobę u mojej córeczki na szczęscie badania tego nie potwierdziły nigdy nie brałam żadnych leków a teraz w tej ciąży wyniki mam dobre.

Angelika89 i monico ja nie mialam robionego wyniku poziomu przeciwcial i USG tez nie :( mam najlepsza endokrynolog pod sloncem i uwazam, ze wie co robi skoro jeszcze mnie na te badania nie kierowala. TSH, FT3 i FT4 mam w normie. czy ta choroba hashimoto jest grozna dla dziecka?? o jeju jeju... zrobilam sobie liste pytan na wtorkowa wizyte u gin i chyba na pitaek do endokrynolog tez bede musiala.

minico ja poronilam w 10 tc wg om, ale na USG ciaza byla mlodsza i uwazam, ze to niedoczynnosc byla przyczyna. o poronieniu dowiedzialam sie w szpitalu, jak pojechalam na konsultacje, bo dzien wczesniej wieczorem zauwazylam bardzo malusienka plamke bezowego uplawu, ktory juz wiecej sie nie pokazal, ale jednak oznaczal najgorsze.

Kajmanek witaj wsrod lutowek :)

Susi. ja do robienia pierogow zbieram sie juz ponad 3 miesiace. dodam, ze temat jest mi dobrze znany, bo pracowalam kiedys w "pierogarni", ale mimo wprawy nie chce mi sie, a tym bardziej w takie upaly. zazwyczaj dzwonie do mamy i biore ja podstepem :p mowie, ze mam taaaka ochte na pierozki, ale taaaak bardzo mi sie nie chce, a na nastepny lub jeszcze tego samego dnia mam miche w lodowce :zawstydzona/y:

Darialapka nie stresuj sie :) pewnie wszystko wyjdzie dobrze, a nawet zly wynik, to nie jest pewnosc, ze dzieje sie cos zlego.

ANEK M ja w te upaly zyc zaczynam dopiero po 16. wczesniej nie ma szans na wyjscie z domu.

opowiem Wam moje sny.
jakos 3 tyg. temu snilo mi sie, ze bylam juz w domu po porodzie. poszlam do mamy opowiedziec jej jak bylo i w miedzyczasie zadzwonil maz powiedziec, ze juz przywiezli nam dziecko ze szpitala i to byl chopak. (podczas porodu nie dowiedzielismy sie)
kilka dni temu snilo mi sie, ze mialam dzidzie w domku i byla bardzo spokojna. spalam cala noc i nic mnie nie zbudzilo, a z rana to nawet o niej zapomnialam. jak sobie przypomnialam, to chcialam dziecko przewinac i nakarmic. podczas przewijania okazalo sie, ze to chlopak.
przed chwila przysnelo mi sie, bo robotnicy juz sie nie tluka. snila mi sie moja kolezanka ze sliczna coreczka z loczkami. ale ona w czwartek 25.08 urodzila synka.
stad moja interpretacja 3 snow. trzeba je odczytywac na odwrot. jezeli sie nie myle, to bede miala dziewczynke, co czuje od pewnego czasu coraz bardziej. nawet niebieskie ubranka mi sie strasznie nie podobaja :p

Ostatnia edycja:
Agacinka, zastanowilas mnie z tymi snami
jakis miesiac temu snił mi sie mój poród, bardzo lekki, w samochodzie, nie zdążyłam nawet dojechac do szpitala, położyłam dziecko na brzuchu i na ślepo macałam jaka płeć, wymacałam siusiaka i jajeczka :-D a tak chciałam córkę

agacinka a kiedy masz USG to już poczatek 18 tygodnia, wiec płeć napewno bedzie widoczna

ja też czuję moją córcie

Monico wizyte mam w ten wtorek, ale jeszcze nie nastawiam sie na 100%, ze poznam plec, bo roznie to bywa. na USG 4D gin mowil, zeby sie umowic po 22 tygodniu. chce zrobic sobie prezent na urodziny i planuje 30. wrzesnia wizyte i wtedy tez nie wyjde z gabinetu, poki sie nie dowiem kto tam w srodku jest. a odnosnie wpisywania tygodnia ciazy przez gin, to moja jak jest teraz np. 17 tyg. i 1 dzien, to wpisuje 18 tc, ale kolezanka ma u innego gina tak, jak Ty, wiec roznie bywa.

agacinka1221 z tego co mi mowila endokrynolog to Hashimoto jest nieuleczalna choroba i po prostu trzeba z tym zyc (tarczyca jakby sama siebie zwalcza) ale jest to zwiazane z niedoczynnoscia, wiec jezeli sie przyjmuje odpowiednia dawke lekow to nie jest to grozne dla dziecka, takze sie nie martw tzn chce powiedziec ze nie jest sama w sobie ta choroba grozniejsza od samej niedoczynnosci

reklama
laski, dostałam duphaston 3 razy na dobę i jakby pojawiło się krwawienie to szybko do szpitala, mam leżeć i odpoczywać, na szczęście teraz już leciutko beżowy mam śluz i nic mnie boli, po niedzieli umówię się z moim gin na usg, niech sprawdzi czy się nic nie odkleja:) niech zrobi wymaz też bo moze to są upławy świadczące o jakichś bakteryjkach :)

Do góry