reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
Dziewczynki, jak to jest z tą położną? Bo ja chyba nic nie wiem :D Jeśli nie opłacę położnej to co wtedy?
:confused2:

Moze nie poświecić ci większej uwagi, zwłaszcza jesli będzie miała jeszcze inne rodzące pod opieką, dostaniesz położną dyżurną, a nie widom na kogo trafisz, moze być zajebiście , ale moze tez być okropnie.

Ja akurat bylam bardzo zadowolona ze sobie wzięłam swoją i ze zapłaciłam za osobny pokój po porodzie.Ale rozumiem ze czasem lepiej ta kasę odłozyć.

Dee_ a w którym szpitalu zamierzasz rodzić?? A z tą położną to też mam zagwostkę. Bo naprawdę szkoda mi 1500 zł na nią wolała bym w to miejsce dziecku coś kupić...

Ja cały czas myle o szkole rodzenia, super ze u Was sa organizowane za darmo!

No a poloznej to napewno brac nie bede, bo w tym szpitalu co mam nadzieje rodzic wszystkie polozne sa bardzo ok! I mam nadzieje ze jakos dam rade :)

to i tak bardzo dużo pieniędzy, ja raczej nie będę opłacać położnej, dla mnie to jest zwykła łapówka... sama nie wiem co o tym myśleć?

To zapraszam na rodzenie do Białegostoku :) Tu za 1500,- macie pełny poród (naturalny) w prywatnej klinice i kilka położnych plus kilku lekarzy do własnej dyspozycji :-D Dogadzają, mężowi kawkę do poczekalni przynoszą żyć nie umierać :-)

Płacenie położnej 1500 zł by była przy porodzie jest przesadą. Jeśli nadal będzie to nagminne to kobiety, które nie zapłacą a ich jest większość zawsze będą gorzej traktowane. Jaki jest więc sens prowadzenia akcji typu "Rodzić po ludzku".
Za te pieniądze mamy conajmniej roczny zapas pampersów dla naszych pociech.

A teraz z innej beczki: czy Wam też tak szybko rosną włosy? Nie nadążam z depilacją, tym bardziej że zaczynają mi rosnąć nawet w miejscach, których wcześniej depilować nie musiałam.

reklama
cyśka zamierzam rodzić na Żelaznej albo na Kasprzaka - wczoraj wpadłam na ten pomysł gdyż mieszkam ulicę od Szpitala Wolskiego więc nie dość, że jest blisko, mam większe szanse dostać się tu niż na Żelazną i byłam teraz w jednym z oddziałów na operacji i zauroczyłam się czystością, spokojem i opiekuńczością. I dowiedziałam się, że tam zzo jest za free (to też duży plus dla mnie).
Jeśli miałabym wydać na położną to z wielkim bólem serca, bo niestety do majętnych nie należę, a każdy grosz się liczy. Wolę zainwestować w rzeczy dla dzieciątka. W końcu po coś są tam położne i lekarze. A ja nigdy nie lubiłam jak ktoś za bardzo nade mną skakał.
Przemyślę to, jeszcze mam czas.

Włosy w ciąży rosną o wiele szybciej - to przez hormony. Ja się akurat cieszę - bo mam krótkie włosy i chcę znów zapuścić do avatarkowych :D więc jeszcze 5 miesięcy i będzie cudnie, bo już mam prawie do ramion :D
Oszem razem z tymi na głowie ruszyły się te na nogach i w innych miejscach, ale na szczęście korzystam z depilatora i wosku więc na dłużej pozbywam się paskudztw :D

Do góry