reklama
ani83
Fanka BB :)
Widzę, że apetyty nam dopisują.
Mi ostatnio rozpaczliwie chce się zup. Dziś zrobiłam kalafiorową - drugi raz w życiu. Nagotowałam cały gar, starczy mi na trochę.
Cyśka narobiłaś mi ochoty na brukselkę, aż się rozmarzyłam na jej temat.
Mi ostatnio rozpaczliwie chce się zup. Dziś zrobiłam kalafiorową - drugi raz w życiu. Nagotowałam cały gar, starczy mi na trochę.
Cyśka narobiłaś mi ochoty na brukselkę, aż się rozmarzyłam na jej temat.
Flower - a do co ciasta ze śliwkami to powiem Ci że wczoraj po południu leciała w tv reklama właśnie ciasta drożdżowego ze śliwkami. Powiedziałam do męża że strasznie bym takiego ciasta zjadła to się ubrał i pojechał do sklepu niestety nie było, tylko strucla z serem. Ale też była dobra. Ale obiecał że jutro mi kupi
Ach te nasze zachcianki.
Ach te nasze zachcianki.
kitek81
mi mąż wracając z pracy też zorganizował ciasto ze śliwkami, ale wezmę kawałek jutro do koleżanki, do herbatki będzie jak znalazł:-) a kupił teś pyszniutkie śliwki, więc rozkoszuję się owocem
dziś mi się tak pomidorówki zachciało, że musiałam wyciągnąć z zamrażalki i zjeść, dobrze, że ostatnio zostało i zamroziłam sobie;-) była pyszna
kalafiorowa też mi ostatnio przeszła przez myśl, nawet 1.5 kalafiora mam w lodówce, więc pewnie niedługo zrobię;-)
a to wszystko przez Was, bo piszecie tu o tym pysznym jedzonku
dziś mi się tak pomidorówki zachciało, że musiałam wyciągnąć z zamrażalki i zjeść, dobrze, że ostatnio zostało i zamroziłam sobie;-) była pyszna
kalafiorowa też mi ostatnio przeszła przez myśl, nawet 1.5 kalafiora mam w lodówce, więc pewnie niedługo zrobię;-)
a to wszystko przez Was, bo piszecie tu o tym pysznym jedzonku
ani83
cyśka taka zupa to nic trudnego, podpatrzyłam przepis w necie, jakieś kawałki kurczaka gotujesz, jak będzie miękkie dorzucasz pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki (dorzuciłam też pokrojoną kalarepę) a jak się to podgotuje to wrzucasz podzielone na cząstki różyczki kalafiora. Doprawiasz i masz pyszną zupkę. Możesz zaciągnąć śmietaną i wsypać posiekanego koperku, w zależności od upodobań
ani83 - hmm no wiesz może to i nie takie trudne.Ale chyba sama bym tylko jadła bo mój mężuś powiedział właśnie że nie lubi takiej zupki. Kurde widzę że jemu ciężej dogodzić z jedzeniem niż mi w ciąży hehe.
Ale powiem Wam dziewuszki że ja ostatnio zjadam mega ilości owoców.Zawsze je lubiłam ale teraz to normalnie kilogramami jem ale cieszę się bo to przecież same witaminki. Tylko zawsze po tym jak je zjem to czuję się mega wzdęta i ciężka. Nie wiem co z tym zrobić.Mięta niestety nie pomaga... może macie jakieś pomysły??
Ale powiem Wam dziewuszki że ja ostatnio zjadam mega ilości owoców.Zawsze je lubiłam ale teraz to normalnie kilogramami jem ale cieszę się bo to przecież same witaminki. Tylko zawsze po tym jak je zjem to czuję się mega wzdęta i ciężka. Nie wiem co z tym zrobić.Mięta niestety nie pomaga... może macie jakieś pomysły??
reklama
geniusia - dzięki może spróbuje tylko z mlekiem.
A co do mdłości to jeszcze do tej pory ani razu ich nie miałam na szczęście i nawet nie wymiotowałam ani razu. Dlatego na początku wszyscy mi się dziwili że nie mam takich dolegliwości
Powiem Wam że dla mnie i męża moja ciąża to był najpiękniejszy prezent ślubnyMogłam tylko o takim pomarzyć. (dowiedzieliśmy się trzy dni przed ślubem i wszyscy byli w szoku że tak się wstrzeliliśmy)
A co do mdłości to jeszcze do tej pory ani razu ich nie miałam na szczęście i nawet nie wymiotowałam ani razu. Dlatego na początku wszyscy mi się dziwili że nie mam takich dolegliwości
Powiem Wam że dla mnie i męża moja ciąża to był najpiękniejszy prezent ślubnyMogłam tylko o takim pomarzyć. (dowiedzieliśmy się trzy dni przed ślubem i wszyscy byli w szoku że tak się wstrzeliliśmy)