reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Witam.U mnie kolejny dzien urlopu,odpoczywam od pracy zawodowej ale na brak obowiązków nie narzekam,wczoraj byłam z dziećmi na zakupach przedszkolnych potem robiłam ogórki na zimę,dzisiaj mam w planach sprzątanie chaty bo przez moją nieobecność zapuszczona strasznie:szok: Wczoraj kupiłam sobie Lokomotiv i mam spokój z mdłosciami bo juz zdychałam przez nie.co do płci ja przeczuwam synusia ale zobaczymy USG będę mieć dopiero pod koniec wrzesnia.Brzuszek strasznie mi wywalilo,w poprzedniej ciąży miałam taki miesiac póżniej a w pierwszej w 6 m,i prawdą jest ze w każdej kolejnej ciąży brzuszek widać wcześniej czyli następnym razem brzuszek pojawi się jeszcze przed tym jak zajdę w ciążę:szok:;-)he he

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie z rana.

Ale wczoraj miałam nerwowy dzień, wszystko mnie drażniło... nawet miałam ochotę wyjść z domu i już nie wrócić - jakaś deprecha mnie brała. Ahh te hormony - nieźle dały mi wczoraj w kość. Dzisiaj jest już lepiej ;)

No i wczoraj poczułam znów ruchy mojego maleństwa - a to za sprawą soku pomarańczowego. Chyba bardzo smakuje maleństwu, więc się po nim rusza i rozpycha ;) Czuję takie rozpychanie w brzuszku i łaskotanie :p Super ;) Wcześniej musiało leżeć jakoś inaczej i tak tego nie czułam ;)

Dzisiaj mąż jest tylko w jednej pracy, będzie po 12tej w domku. Zaraz zmykam ugotować, pomidorową z ziemniaczkami. Potem pójdziemy na spacerek, a pod wieczór muszę na mokotów się udać. Moja mama wyjechała (na 4 dni) i nie ma kto jej z psem wyjść. Więc jadę tam z młodym i będę aż do niedzieli - na szczęście jest tam komp i net, nie zanudzę się za bardzo ;)
Mąż może jutro wieczorem do Nas przyjedzie i będzie z Nami nocował tam :) Za tęsknie się za Nim hehe

Co do szkoły rodzenia to ja nie chodziłam, bo wiedziałam, że będę miała cc. Teraz też tak jest więc myślę, że nie ma sensu - aby tam chodzić. Zwłaszcza, że już znam instrukcję opieki nad dzieckiem :p (tylko, że nad chłopcem hehe)

Co do tego testu z kapusty pierwszy raz o tym słyszę hehe ciekawe ile w tym prawdy. A jaki jest ten drugi test z sody?

Idę ogarniać chatkę...

dobry :-) nie chce zapeszać, ale piękna pogoda utrzymuje się od paru dni, aż chce się żyć i od rana uśmiech na twarzy i lepszy humor:-D
zaraz wybywam na podbój szmateksów, ciekawe, co dziś wynajdę, chciałabym jakiś fajny płaszczyk, bo na jesień/zimę nie będę miała co na siebie włożyć! siostra nie idzie ze mną, bo się pochorowała, za tydzień się razem umówiłyśmy. Za to idę z synkiem i martwię się, że za długo zakupów nie zniesie, ale mu coś nabajeruję, że moze dla dzidzi coś kupimy, to może dłużej wytrzyma:blink:
co do wróżby z czerwoną kapustką, to kilka rośnie mi na działce, więc pewnie z ciekawości jedną poświęcę;-)
Edyta, Ty mi smaka na bożonarodzeniowe pyszności nie rób, bo ostatnio nawet do mamy mówiłam, że nie mogę się świąt doczekać, bo będzie tyle pyszności, a Ty mi tu jeszcze takie rzeczy robisz :no: ehhh może kupię jakiegoś pasztecika sobie:-p

dziń dybry!
ja biorę się za ciasto ze śliwkami:D

AnekM rozbawiłaś mnie niemal do łez: "brzuszek widać wcześniej czyli następnym razem brzuszek pojawi się jeszcze przed tym jak zajdę w ciążę":D hehe

i mam straszną stertę garów do zmywania, jest nas tylko dwójka w domu a zmywara by się przydała jak nic ;)

miałam okropny sen...
śniło mi się, że brałam udział w jakimś biegu długodystansowym, i byłam w ciąży na takim etapie jak teraz, i na małej przerwie zobaczyłam różowy śluz i się wystraszyłam, i momentalnie się obudziłam...

następny sen był taki, że mój małż został opętany i wyrzuciłam go przez okno pod nogi ludzi, żeby ten diabeł przeszedł na innych, ale małż wrócił i nadal miał tego demona, więc znowu go wyrzuciłam przez okno, tym razem pomogło, i ta sama sytuacja miała się z moim ojcem i moim synem, którego nie mam, hehe ja to mam zrytą banię..... :D strach szukać w sennikach co te sny oznaczają ;p

Dzień dobry :))
Właśnie wróciłam z przychodni, byłam na pobraniu krwi. Okropieństwo.
Apropo jedzenia to ja ostatnio zaczęłam zajadać się cebula, kroje sobie w plastry i zjadam :D
Potrafię kolo 4 naraz zjeść a przed ciąża w ogóle nie lubiłam.. :p

A ja już po badaniach prenatalnych- narazie jest dobrze- ryzyko trisomii na poziomie 1:869, jeszcze czekam na wyniki testu potrójnego. Ze zdjęć USG wyglada że raczej bedzie to chłopiec przynajmniej tak twierdzi mąż, ginekolog się na razie nie chciał wypowiedziec :-)
Chciałabym zeby wreszcie przeszły mi mdłości i to ciągłe uczucie osłabienia- mam dość zalegania w łóżku popołudniami- i do tego paskudne bóle głowy. Może wreszcie zaczęłabym mieć jakieś zachcianki ciążowe, a tak na nic nie mam ochoty. Od ostatniego badania gin. miesiąc temu nie przytyłam ani grama.
Ja do szkoły rodzenia tym razem się nie wybieram- byłam poprzednio i to mi wystarczy.

Witam!

Podczytuje Was już troszkę, więc może czas się przywitać i dołączyć!

mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona lutowych mamuś :)

ja termin mam wg okresu 13 luty a wg ostatniego USG 19 luty - a co wymyśli dzidzia i jaki ona szykuje mam termin to zobaczymy!

Witamy nowa mamusie!
Ja witaminki biore od poczatku ciazy, chyba, ze mi sie zapomni.
Kurcze dzisiaj jestem pokonana, nie mam sily nawet palcem ruszyc. Za 7 minut powinnam byc w pracy a siedze jeszcze w domu.
Wczoraj poszlam z nowa dziewczyna na taki mega wielki dom, facet tylke dodatkowych rzeczy chcial zeby mu zrobic, siedzialysmy we 2 6h i po prostu nie bylo widac tego domu konca. Pozniej mialam jeszcze jeden i na koniec mieszkanie do wynajecia czyli okna, szafki, piekarnik, lodowka no miodzio.
Jak wrocilam do domu o 21:30 to tylko sie skierowalam w strone lozka i w ciuchach spalam do rana.
Ide walczyc z domkami, na szczescie juz blizej weekendu niz dalej.

następny sen był taki, że mój małż został opętany i wyrzuciłam go przez okno pod nogi ludzi, żeby ten diabeł przeszedł na innych, ale małż wrócił i nadal miał tego demona, więc znowu go wyrzuciłam przez okno, tym razem pomogło, i ta sama sytuacja miała się z moim ojcem i moim synem, którego nie mam, hehe ja to mam zrytą banię..... :D strach szukać w sennikach co te sny oznaczają ;p

Usmialam sie :-) Niezle chlopow potraktowalas ;)

reklama
Witam i ja

kurczę widzę hormony u wielu z nas buzują ja też ostatnio nie swoja jestem :p

kurcze barszczyk też za mna chodzi trzeba na działkę po swoje buraczki iśc
ale paszteciki o kurcze miodzio może jutro nalesniki nasmaże z mięsem i troszke pasztecików zrobię hmmm
Anek heheheh tak brzuch przed potwierdzeniem ciązy ruchy w 2 tyg ciązy a poród w 5 minut
mi tez widac juz brzuszek ale ponoć tak lepiej bo jak nagle wywali brzuszek to wtedy jest większe prawdopodobieństwo że rozstępów nie będzie
ja tez magnez biorę bo mnie te skórczę kończyn tak męczyły a wit na noc musze choć brać bo jest tam kwas foliowy a ja jestem na niego uczulona i wymiotuje a jak na noc biorę to jakoś się udaje bez wymiotów

Isia a ty jak zwykle bidulko na najwyższych obrotach
ja dziś wstawiłam tylko pralke i zmywarkę oraz 6 słoików ogórków konserwowych zrobiłam a na obiad szaleństwo frytki

Do góry