reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Hejka dziewuszki:):)
Widzę że mamy ten sam problem z naszymi facetami jeśli chodzi o imiona.(My płci jeszcze nie znamy bo na usg 2tyg temu maleństwo tak się wierciło że lekarz chyba nic nie zobaczył bo jak się spytałam o płeć to w zasadzie nic mi nie powiedział.Ale to może i lepiej jak nie był pewien).Jak by była dziewczynka to ja bardzo bym chciała Amelkę jakoś tak mi się to imię podoba,za to mojemu mężowi wogóle (hehe ale spoko pracuje nad tym aby zmienił zdanie;).A dla chłopca to jeszcze nie wiemy...

reklama
Melduję się po urlopie! Mam nadzieję, że mnie pamiętacie??
Postaram się nadrobić szybko zaległości i wtedy się odezwę:-)

Mój lekarz także żadnych witamin mi nie przepisał, oprócz bakterii w moczu mam rewelacyjne wyniki. No i w końcu mamy lato, witaminek na wyciągnięcie ręki, nie ma co przesadzać z faszerowaniem się tabletkami.
A co do polecanych leków przez lekarzy - niestety ale to prawda, najczęściej lekarze polecą Wam to, z czego mają profity. Notesiki i długopisy to najdrobniejsze gadżety, jakie dostają za przepisywanie konkretnych leków. Niestety znam to z mojej pracy. Na codzień pracuję z tą grupą zawodową więc wiem jak działa ta cała machina.

Hej hej ja zapracowana nie mam czasu na kompa ..:eek:jeszcze remon mamy calego domu :tak:wlasnie pomalowalismy salon i sufity w lazience i kuchni :tak:a lazienka tez prawie dokonczona ...jeszcze drugie pietro nam zostalo ;-):-).
Noi podloge tez bedziemy klasc na dole panele i pcv.

Jesli chodzi o imie to my jeszcze jakos nie potrafimy myslec ..bo nie wiemy czy chlopczyk czy dziewczynka. Dopiero zaczna sie rozmowy jak poznamy plec:-D:szok: dlugo ale Blania tez do porodu rozmylalismy.

Jesli mowa o kremach to uzywam olejku i specjalnego masla do brzucha dla brzuchatek pieknie pachnie :tak: a do stop mocze w soli mietowej:tak:duza ulga:tak:
Czasem ciezko jest po calym dniu jeszcze stac sie i smarowac ale staram sie bo kg przychodza ..dosc szybko.

Zachcianek to nie mam albo jeszcze ich nie odruzniam ...poprostu jestem glodna.

Ruchow nie czuje to za wczesnie czuje jedynie takie twardnienie czasem z jednej strony brzucha czuje jakby sie napinalo albo rozpychalo zwlaszcza kiedy prowadze samochod i jak siedze dlugo na lewym boku :tak:. czuje ze zyje sobie tam moje 2 serce :-):tak:

witaminki biore Prenatal Classic :tak:bo kupilam je sobie w promocji w Polsce.

Pozdrawiam :) wszystkie :tak:;-):-)

Ja biorę Femibion Classic, a od dwóch tygodni dodatkowo Prenatal DHA, moim zdaniem Femibion Classic to są witaminy o najlepszym składzie na rynku, mi akurat lekarz nic nie polecał, bo wie, że pochodzę z medyczno-farmaceutycznego świata i powiedział, żebym wybrała sobie to co chcę.

Na rozstępy - wiele osób mi polecało Pharmaceris Foliacti, ale ostatnio bardzo swędzi mnie skóra na brzuchu od rozciągania i razem z kremem Pharmaceris używam takie tłuste masło dla kobiet w ciąży firmy Palmers. Czy krem jest dobry, czy nie będzie można powiedzieć dopiero po porodzie jak brzuch będzie wracał do formy sprzed ciąży:)

Ja od poczatku zazywam magnez+ kwas z witaminami (teraz kupiłam Femibion, wczesniej zazywałam niemiecki GynVital) ostatnio pytałam sie ginki jak długo mam jeszcze zazywac ten folik a ona na to ze przez cała ciaze i nawet jeszcze po jak bede karmic:-) co lekarz to inne zalecenia:-)

Dziś był wyjątkowo spacerowy dzień :-) pierś nie dokucza mi prawie w ogóle - nie potrzebuję nawet proszków przeciwbólowych.
Jednak dziś pobiłam rekord różnorodności jedzenia :p
śniadanie - 2 talerze płatków z mlekiem
podczas spaceru - nektarynka,
obiad - cielęcina z kiełkami,
podwieczorek - jeżyny, słonecznik a na koniec gałka lodów z białej czekolady :rofl2:
a teraz czekam na chipsy ( dziś jest mecz ) i mąż robić będzie sobie skrzydełka w miodzie więc sądzę, że coś skubnę :p
SZA LEŃ STWO :laugh2:

hmm szukałam w profilu opcji jakichś galerii ... fajnie by było, jakbyśmy mogły kolekcjonować zdjęcia :-)
jednak nie znalazłam takiej możliwości, albo ślepa jestem...

Ostatnia edycja:
Hejka Dee_ hehe mój mąż też dziś się ostro napalił na ten mecz. Już od poniedziałku słyszę że koniecznie musi ten mecz obejrzeć bo jest bardzo ważny (nie wiem o co chodzi ale niech mu będzie) :):)
Oj ja też dziś mieszałam jedzonko_Ostatnio codziennie jem kapustę kwaszoną pyszotka.Ciężko potem na żołądku ale co tam...

reklama
hehe mój sobie przypomniał o nim 2h temu :D dlatego na hasło "idę chyba po piwko" powiedziałam, że ja chcę za to chipsy :D

Do góry