reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Kochana!
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
13h w pracy?!
W twoim stanie?!
OSZALAŁAŚ!!!!!!!
Nie wiem, nie znam dokładnie twojej sytuacji, ale wg mnie, skoro tak długo pracujesz, to powinnaś pójść na zwolnienie - przecież i tak płatne 100%!

Jeśli się wtrącam, lub swoją wypowiedzią jakoś cię uraziłam - przepraszam

reklama
Witam niedzielnie...nadrabiam zaległości ale widze, że przez te dwa dni się nie rozpisałyście...Wczoraj dużo gosci, już od póxniego popołudnia w piątek siedziałam w kuchni i przygotowywałam jakies smakołyki i niestety chęci te co zawsze ale siły jednak maluszek zabiera...No i 27 lat skończone:) Teraz odpoczywam....
W piątek byłam na wizycie dzidziek zdrowo rośnie, wszystko w normie:) Wiecej zaraz napisze na odpowiednim wątku no i dodam zdjęcie:)

Dee Kochana uważaj na siebie, 13h to naprawdę dużo...jak poczujesz, że trzeba zwolnić tempo to nie zastanawiaj się nad zwolnieniem!

Witam ;-)
Ja tez dzis raczej kiepsko sie czuje od powrotu z Polski bylam chora:-( i mialam duomox dzis mija tydzien czasu i powinnam odstawic antybiotyk ale jak jak bol gardla obudzil mnie dzis masakryczny nie do wytrzymania ..straszny.:szok:
Zawsze na poczatku ciazy jestem taka chora ze antybiotyki mi nie pomagaja:no: z Blanka mialam tak samo tez bylam na antybiotyku tylko okolo 16tyg a nie 8 do teraz:szok::-:)sorry::crazy:Martwie sie strasznie ze ten antybiotyk wplywa jakos negatywnie na zdrowie maluszka :-(?! oprocz tego zazywam przeciez leki na asmte :wściekła/y::-(. tak duzo tej chemii ale lekarze mowia lepsze to niz dopuscic do powaznego zapalenia i zakazenia bakteriami :cool::confused2::sorry:.

A jak Wasze mdlosci i apetyty ??
Ja od okolo kilku dni mam mniejszy apetyt niz dotad ..?! wczesniej musialam jesc doslownie co 3h a teraz nie wiem na co mam ochote i nie wiem czy wogule jestem glodna ...moze to przez ta chorobe.:-(ehhh

Lece plukac gardlo szalwia:unsure::hmm:

Dee_ zwolnienie jak zwolnienie, ale pracodawca ma OBOWIĄZEK zmiany Twoich dniówek na maxymalnie 8-godzinne (kodeks pracy Ci to gwarantuje).
Agacinka co do preparatów na komary/kleszcze dla kobiet w ciąży to nie natknęłam się na takie. Ja używam normalnych, ale jak masz opory to może spróbuj jakiś łagodniejszych np. z przeznaczeniem dla dzieci.
Paluszek najlepsze życzenia urodzinowe :-)
Mamusia Blaneczki zdrówka życzę !!!

ja byłam wczoraj u znajomych na wsi i strasznie mnie pokąsały komarzyska, pomimo że spsikałam się offem, nic na te dziady nie pomaga:( po 5 minutach na dworze mam 8 ukąszeń :( szybko uciekłam do domu, nigdy więcej w tym roku grilli na zewnątrz ;p !!

moje wymioty na razie minęły, wczoraj jeszcze było mi niedobrze, ale dziś już lepiej, małż do warszawy na cały dzień pojechał, a ja idę na spacer z koleżanką - jest eko mamą i będzie mnie pewnie namiętnie namawiać na eko pieluchy wielorazowe ;)

Dee mnie też czeka praca po 14h dziennie więc nie zazdroszczę. Zupełnie sobie tego nie wyobrażam.

V_jolka A z tymi zwolnieniami nie jest tak prosto. Teoretycznie jest 100% płatne ale pracodawcy ubezpieczają się w ten sposób że na umowie piszą najniższą możliwą stawkę (około 1000 netto) a resztę wypłacają z premii której zwyczajnie na zwolnieniu nie wypłacają. Dla zusu wszystko się zgadza a oni ponoszą mniejsze koszty.

Paluszek spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego!!! Ściskam mocno i zdrówka duzo zyczę:)

Mamusia Blaneczki istotnie z tymi antybiotykami nie za ciekawie. Nie wiem czy bym sie zdecydowała w ciąży, ale skoro lekarze mówią że to lepiej to może mają racje. Może dobrze skonsultować to jeszcze z innym lekarzem?

krisowa pamiętamy:) Uważaj na siebie i układaj wszystko co się da byle bez zbędnych stresów. Jak to mówią z metodami relaksacyjnymi za pan brat:)

Mi dziś strasznie słabo, na mszy mało nie zemdlałam - chyba z tej duchoty. Niby już II trymestr a zaczyna być gorzej od paru dni. Tyle tylko że maluszek mnie podkopuje co wprawia mnie w pozytywny nastrój. Wczoraj mąż przywiózł od siostry trochę spodni ciążowych więc już w nich pomykam i wreszcie mi wygodnie - nic w brzuszek nie ciśnie, aż miło;)

Czesc dziewczyny :))
Dawno mnie nie bylo ale musialam zajac sie poszukiwaniem pracy i udalo sie :)
w srode biegne na USG i juz nie moge sie doczekac. Dam znac jak juz bede po badaniu, bo troche sie denerwuje.
Piszecie juz, ze ruchy czujecie a ja nic jeszcze. Brzusio tez mam jakis taki nie duzy jak bym poprostu duzo zjadla i to mnie troche martwi.
Milej niedzieli :))

reklama
Cześć dziewczyny.
Spędziłam wekend u rodzinki na wsi, spacery po lesie i te sprawy. W dzień było duszno i musiałam uciekać do domu i co mi normalnie się nie zdarza zdrzemnęłam się kilkanaście minut w ciągu dnia (normalnie nie potrafię spać w dzień).
Gigitalis masz rację z tym zatrudnieniem, jestem zatrudniona na najniższej stawce i szef już mi zapowiedział, że raczej nie będzie miał pieniędzy, żeby mi dokładać do macierzyńskiego. To nie brak kasy a brak chęci. Ech. Jeszcze mi ostatnio głupio dogadał, że wkrótce kasy będę miała mniej. Ale nie zaproponował podwyżki na papierze. Za to dopytuje się kiedy wrócę do pracy po porodzie, bo jego żona po dwóch miesiącach wróciła....

Do góry