reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
hejka z rańca. Ależ mi się nie chce pracować.... licze dni do nastepnego czwartku i mam nadzieję na zwolnienie.
Młody dziś miał małą wpadke rano. Nie do końca sie chyba obudził i posiusiał. Prawie sie popłakał mój mały bohater jak mi pokazywał co zrobił. Strasznie sie wstydził, choc my nigdy go nie zawstydzalismy w tym temacie, raczej jak w gacie robił to mówilismy, że trudno i żeby nastepnym razem wołał. to taka pierwsza nocna wpadka od miesiąca chyba. Choć i przedwczoraj i przed przedwczoraj cioci na placu zabaw nawalił kupsko w gatki
biggrin.gif
no ale ciocia to taka mało obrotna jest, wiec pewnie nie wysadziła go przed wyjściem, a później nie pytała.
A tak poza tym, to mam coraz wiekszego stresa i coraz bardziej szkoda mi mlodego, z okazji coraz realniejszego rodzeństwa. Mój mały biedaczek, cycus mamusi, bedzie sie musiał podzielić rodzicami. nie wiem jak on to zniesie
unhappy.gif

On naturalnie, obawy są chyba tylko w głowach dorosłych ;-) Potem mały je przejmuje, jesli usłyszy, albo nic o nich nie wie i przyjmuje nową sytuację zupelnie normalnie:-)

Fajny gadżet taki detektor, tylko ja bym się bała że jak kupię taki za 100zł na allegro to czasem tętna nie wykryje i dopiero będzie panika. Jakbym miała duuużo kasy to bym kupiła taki ze sklepu medycznego o którym pisałyście, porządny.

Czesc Dziewuszki!
Co bylo do przewidzenia dzisiaj sie nie moge ruszyc. Musialam wziasc Apap bo nie moglam sie z lozka podniesc. Skonczylismy wczoraj o 22 a na koniec mialam 2 nowe domki cale zarabane kurzem. Miodzio normalnie, nie wiem jak bym dala rade bez mojego M.
Wczoraj schudlam te pol kilograma co przytylam przez 4 miesiace.:-)
Dzisiaj babka mi 1 domek odwolala wiec tylko do 18.
Ja jestem w 3 ciazy i ciagle ruchow nie czuje. Tez mi sie wydaje, ze to jeszcze duzo za wczesnie.
Moj synek sie przyznal, ze bawili sie w skydiving i skakali po moim lozku i tak mi zbil laptopa.
OK musze sie zmotywowac zeby wyjsc z domu.

Witajcie dziewczyny. Dolaczam sie do lutowek 2012 :) U mnie teraz 11 tydzien, 2 dzien, czuje sie zupelnie normalnie. Gdyby nie testy ciazowe i USG pewnie nie pomyslalabym ze jestem w ciazy! Zero mdlosci itp :) Jedyna rzecz to nocne wstawanie do toalety meczace mnie od tygodnia.. Oby tak dalej :) Brzuch jakby sie juz powieksza, ale na razie po prostu wygladam jakbym za duzo jadla ;) Pozdrawiam.

reklama
ani83 pytałam z czystej ciekawości, bo wydatków i tak niestety mam sporo więc raczej nie kupię:-p

trina79 u nas tez czasem zdarzają się takie "wypadki" mimo że synuś ponad rok starszy od Twojego:zawstydzona/y: Grunt to żeby podejść do tego na spokojnie i nie wkurzac się na malucha bo to nie jego wina - nie zdążył i tyle. A z tym jego wstydem to może ciocia mu nagadała ostatnio i dlatego tak sie przejął? Mój synuś jak został kiedyś z dziadkiem i ufajdał niechcący koszulkę przy wysadzaniu to takiej traumy dostał że przy każdej kolejnej kupie rozbierał sie do golasa żeby nic nie pobrudzić:baffled: A do rodzeństwa się przyzwyczai, zobaczysz że jeszcze maluszka pokocha - juz Twoja w tym głowa:)

Luciolla z tymi ruchami to jest tak że w drugiej ciąży często czuje się wcześniej. Może dlatego że już wiesz jak to jest i co jest burczeniem w brzuchu a co ruchami:-) A tak serio to z tego co pamiętam w pierwszej ciąży to koło 16tc można pierwsze ruchy poczuć, chociaż są tacy co dopiero w 23tc coś poczują:sorry: Każdy organizm jest inny.

Milcia85 witam i gratuluję:) Napisz coś więcej czy to długo wyczekiwany maluszek, czy też zupełna niespodzianka?

Ja wreszcie mam wolny weekend, więc może trochę odpocznę. Dziś co prawda pracowałam 12 godzin ale to wyszło w praniu, no i szybko zleciało. Trochę podczas pracy podśpiewywałam maluszkowi, bo ponoć już głos mamusi słyszy:-p No i z bardzo pozytywnych spraw to podpisałam wreszcie umowę:tak: więc jeden problem mniej. Teraz tylko będę musiała jakoś szefowi powiedzieć o ciąży ale z tym postaram się jeszcze przynajmniej z tydzień wstrzymać, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Boje się zwyczajnie żeby nie dowiedział się od kogoś innego, bo brzuszek już powoli widać - na szczęście ludzie są bardzo niespostrzegawczy:confused2:

Do góry