reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Dee_ witaj w klubie :baffled: Ja wczoraj pojeździłam 1,5 h na rowerze i na dobranoc przy podcieraniu wypadł ze mnie mały bladobrązowy glutek, dziś od rana wkładka też była jakby lekko brązowata, ale z biegiem dnia robiło się czyściej. W tej chwil wróciło do normy. Oczywiście złapałam shiza ale że i tak i tak mam na jutro umówioną wizytę to postanowiłam nie wariować i jej nie przyśpieszać. Jutro dowiem się co i jak z tym dziwnym kolorem i dam cynk (o ile sama nie dowiesz się wcześniej od swojego gina).
Trzeba kasę odkładać na farbę do włosów bo normalnie siwuteńkie na koniec ciąży będziemy z tych stresów :dry:
Ani83 dzięki za odpowiedź. Dobrze wiedzieć o zależności żelazo-zęby dziecka... Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam, to teraz zasiałaś we mnie ziarno niepewności bo łykam vitaminer prenatal z żelazem. A teraz nie wiem co gorsze- mój niski poziom czerwonych krwinek czy ewentualna próchnica malucha w rpzyszłości... ehhhh

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam takiego farta, ze jak cos mi sie dzieje to moja gin idzie na urlop.. do 15 jej nie ma. czekam zatem na twoje wiesci :) i poki co nie panikuje.

poroniona84 popytaj się wśród znajomych, zasięgnij też opinii lekarza. Nie chcę Cię wprowadzać w błąd, piszę tylko o moich doświadczeniach, które mogą być tylko dziwnym zbiegiem okoliczności. No i informacje w internecie na ten temat są mieszane i raczej mówią o tym, że żelazo w tabletkach nie niszczy ząbków maluszka. Prawda jest pewnie gdzieś po środku....

Dee, jak w śluzie jest krew to ma kolor albo czerwony albo ciemny brąz - czekoladowy, od utlenionej hemoglobiny, ja mam teraz bladobrązowy, szarozółty i lekarz go widział... stwierdził grzybice, niestety chyba jej nie wyleczyłam, bo wczoraj skończyłam 20 dniową terapię i śluz jak był kolorowy tak jest dalej, poza tym mało przyjemnie pachnie:( we wtorek mam wizytę i poproszę o wymaz na grzyby i bakterie.

Witajcie.

Nie odzywałam się w dzień bo jakoś weny mi brakowało. Dzisiaj apetyt już mam mniejszy. Jem rzadziej. Ale za to zachcianki na owoce miałam. I z wielkim apetytem zjadłam 2 duże papierówki (mniam) najlepsze jabłka - jakie mogą być :-p mam jeszcze pół kilograma na jutro hehe

Byłam z małym na spacerku oraz zakupch ciucholandowych i nakupiłam troszkę ubranek dla maleństwa :-D zawsze mniej rzeczy do kupowania ;-) a dzisiaj na allegro kupiłam sobie biustonosz ciążowy. Później Wam link podeślę.

Zmykam do Kuby, buziaki

No i przeżyłam wizyte u dentystki ,dokleiła mi tylko kawałek blomby która mi się ukruszyła a innego ząbka nie robiła bo powiedziała że w pierwszym trymestrze nie można dawać znieczulenia a ja bez znieczulenia nie dam sobie zrobić.Więc musze miesiąc poczekać.Tak się cieszyłam że udało mi się do dentystki dostać a tu klops.

mama2006-ja też mam ochote ciągle na jabłka ale jem te normalne bo niemam papierówek.Też jakiś czas temu kupiłam na odzieży używanej troszke ubranek dla maleństwa.Troche też już mam kupionych nowych ale takich uniwersalnych.Szkoda że nieznam płci to pokupywałabym coś w Niemczech.

Dee-napewno wszystko jest w porządku:tak:niezamartwiaj się.

Ja dziś zajadałam się pierogami ruskimi,najchętniej jadłabym je codziennie ,naleśniki czy makarony.Często mam ochote na frytki z Macdonalds i szejki truskawkowe.To moje zachcianki .W pierwszej ciąży takowych nie miałam.

ja jeszcze nie kupuje nic dla dziecka, bo jakos nawet nie wiem co bedzie potrzebne... na zakupy pewnie wybiore sie jakos w 8 miesiacu z mama, zeby miec doradce:)

reklama
Munie-zakupy dla maleństwa to najlepsza przyjemność,ja dla mojej małej to szalałam kupowałam nowe i zamawiałam na allegro też używane szczególnie ciuszki z Nexta poprostu ubóstwiam je:-Dnajbardziej podobają mi się sukienki:tak:M czasem musiał mnie ściągać na ziemie bo szalałam na maksa a i tak potem mała wszystkiego nie ubrała.

Zapomniałam spytać,jakbym w przyszłym tygodniu poszła na usg w 4d to będzie już widać płeć,bo niewiem nie czytałam nic na necie od kiedy można płeć poznać.w pierwszej ciąży byłam w piątym usg na 4d a chciałabym przed wyjazdem poznać płeć.

Do góry