reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
za chwilkę lecę jeszcze na usg do szpitala i mam nadzieję, że będzie taka miła pani tam:) wtedy dopytam o co chodzi z tym żelazem. nie zdążę chyba jednak Wam dzisiaj napisać bo do pracy od razu muszę iść. Dam znac możliwie jak najszybciej.

pozdrawiam

czesc dziewczyny :-) dawno mnie nie bylo :-p teraz jestem juz na L4 wiec bede miala wiecej czasu :tak:
Ja prenatalne mialam tydzien temu w piatek :-) na szczescie wszystko jest ok, badania tez wychodza mi w normie i mam nadzieje, ze bedzie tak do konca ciazy :-) dzidziol rosnie, a nas coraz bardziej zzera ciekawosc co sie kryje miedzy jego nozkami :-D ktoras z ciezaroweczek moze juz zna plec? :-) za tydzien w piatek bede miala prawdopodobnie kolejne usg, ale moj lekarz pewnie, nawet jak tam cos zobaczy bedzie wolal poczekac jeszcze ;-) takze dowiemy sie dopiero ok polowy wrzesnia :tak:

Ja też w po przedniej ciąży brałam żelazo i Kuba ma piękne białe ząbki bez próchnicy ;-) Więc dziewczyny jeśli macie anemie to spokojnie bierzcie !!! Nawet jeśli są takie przypadki, że potem dzieciaczki mają próchnice to lepsze chyba to - niż nie dotlenione dziecko! przynajmniej ja tak uważam.

No nudności przeszły za sprawą gorącej czekolady z mlekiem :laugh2:

Agulka - trzymam kciuki za USG ;-)

maron - super, że z badaniami i maluszkiem wszystko ok. Ja to ja się nie dowiem jaka płeć będzie - to dopiero na początku października będę wiedziała - jeśli będzie chciało się pokazać oczywiście ;-)

Ostatnia edycja:
zdążyłam jeszcze wrócić:) żelazo mam wziąśc w dawce 60 mg.... więc pewnie będę go brała bo cóż innego zrobić. po USG super dzidziuś rośnie dzisiaj zaczął mu się 14 tydzień. ja już nic nie rozumiem z tych wyliczeń.... ehhh

pozdrawiam wszystkie

beti - próbuj w mojej przychodni, dzwoń i pytaj - Babka Medica - cena 600,00 Test PAPPA (usg+badanie krwi+interpretacja wyniku), Warszawa - koło Arkadii. (taki cennik mają na stronie, ale trzeba dopytac jak jest aktualnie)

i w razie czego mama2006 wklejała linka do przychodni na Pradze, tam komplet badania - 550,00

Ostatnia edycja:
ufffffff

przyznam,że okropnie panikuję udało mi się zarejestrować do Olsztyna 17 sierpień, wchodzę w cały program badań ze względu na wiek(cokolwiek to znaczy), w wawie też ze skierowaniem na na 23 sierpień, ale już odmówiłam..niech ktoś inny skorzysta

geniusia: dziękuje kochana:)
i reszcie też...nie piszę często ale zaglądam do Was codziennie.

Dziankuje Waju(po mazursku)

mój dżem ananasowy odbił się echem. przed chwilą znów strasznie pokłóciłam się z M. nigdy się tak nie kłóciliśmy, a znajomi zastanawiali się czy chociaż raz kiedyś mieliśmy jakąś sprzeczkę. od pewnego czasu denerwuje mnie naprawdę wszystko, co robi, czy mówi. strasznie się przez to kłócimy i zawsze z mojej winy. nie wiem, czy mogę sobie to tłumaczyć hormonami i niedługo przejdzie, czy może gdzie indziej poszukać pomocy. proszę napiszcie, czy Wy też tak się wściekacie?? :-(

reklama
Beti a o jakie dokładnie badania Ci chodzi? Bo nie sprecyzowałaś. Jeśli prenatalne+pappa to może w Białymstoku? MASTERMED - Diagnostyka Prenatalna tu teoretycznie ze skierowaniem i w Twoim wieku powinno być za free, ale podobno ostatnio punkty na nfz im się skończyły i zaczęli pobierać opłaty mimo skierowań- usg prenatalne+pobranie krwi na papp-ę kosztuje 300 zł.

Dee_ pytałam o tego jasnobrązowego glutka i podkolorowany ślad na wkładce- lekarka powiedziała, że to może właśnie z nadwyrężenia i skoro kolor wydzieliny wrócił do normy to nie będzie tam w środku gmerać i szukać na siłę bo tylko może zaszkodzić. Mam nadzieję, że i w Twoim przypadku nie było to nic groźnego:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry