reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

ja za 4d zapłaciłam 200 zł z płytą, pełnym opisem prawdopodobięństwa chorób genetycznych, za tydzień odbiór testu pappy za 400 zł
a za 2 tygodnie wizyta co z krwiakiem i kolejne usg, sama nie wiem które to bedzie, chyba 7 w tej ciąży :) ale wiem ze dziecko rośnie, a usg już przez brzuch, tylko chwile mialam przez pochwowe bo lekarz musial sie upewnić w 1 rzeczy... teraz juz przez brzuch :)

reklama
7 razy usg to kosztowne musi byc... ja byłam na 4 w sobote i tak uważam że to dużo tylko na poczatku musiałam chodzić częściej żeby się upewnić że wszystko ok potem co 4-5 tyg.

agatulka haha nie pomyślałam o tym batonie w kwestii przekupstwa, miałam raczej na celu dostarczenie maluszkowi dużej ilości glukozy żeby pobudzić go do większej aktywności - na pierwszego działało;)

paluszek a nie zleciła Ci ginka badań na poziom TSH? z tego będzie jako tako widać czy możesz obawiać się nadczynności. Mi groziła niedoczynność ale badania rozwiały moje wątpliwośći

Vanilia czasem lepiej zmienić lekarza niż męczyć się kolejne pół roku. W poprzedniej ciąży przeniosłam się do innego gina po 4 miesiącach ciąży i nie żałuję

krisowa trzymaj się dzielnie dziewczyno, wypoczywaj i pamiętaj że to zawsze 94% szansy że donosisz ciążę do lutego;)

buterfly witam wśród szczęśliwych przyszłych mam i gratuluję kruszynki, oby rosła zdrowo:)

blair wyjazd z dzieckiem nie musi skończyć się wizytą w szpitalu ale trzeba to zawsze wziąć pod uwagę, dzieci różnie reagują na zmianę klimatu. Jakby nie patrzeć w innym kraju są zupełnie inne zarazki z którymi maluszek może u nas się nie spotkać. Nikomu nie życzę takich wakacyjnych stresów, ale zabierając maluszka w taką podróż trzeba rozważyć różne za i przeciw

Ostatnia edycja:
Dee dzięki:-) niestety nie jestem z Warszawy. Mieszkam na śląsku i pewnie będę szukać gdzieś w okolicach Katowic lub Mysłowic jakiegoś USG 4d. 400 zł to dla mnie stanowczo za dużo, ale z wydatkiem około 200-250 zł się liczę, wiem że to nie są tanie sprawy, za to pamiątka na całe życie:tak:

Vanilia - jak znajdziesz w miarę taniego gina z USG 3D lub 4D w okolicach Katowic to daj znać, bo ja też byłabym zainteresowana

Dziewczynki :-( jak nie urok to sraczka :-(
Czy któraś z aplikujących sobie Luteinę dopochwowo zauważyła różnicę w pochwie?
Ja wczoraj na tylnej ścianie wyczułam taki gładziutki guzek, miękki i niebolesny. Oczywiście się zdenerwowałam :-( co to jest? Wypada mi macica czy co? W poniedziałek mam u mojej gin przezierność i zastanawiam się czy czekać na tą wizyte czy sppróbować się do niej dostać jeszcze w czwartek.
Tak się boję,że szok :-(

Dee- nie mam pojęcia co to, ale może zadzwoń do Ginki- powiedz o tym i w razie czego pójdziesz wcześniej. Ale nie wydaje mi się, żeby macica wypadała...

Dziś ona nie przyjmuje, dlatego myślę o jutrzejszym dniu. Idę akurat na pobranie krwi i inne badania, szkoda, że ona tego dnia przyjmuje od 13. Będę musiała przyjść w trakcie jej pracy i zapytać... ehhh oby to nie było nic groźnego dla dzieciątka i dla mnie...

krisowa, ja też mam krwiaka :-( 11 lipca trafiłam do szpitala z powodu krwawienia, ale z maleństwem było ok; po szpitalu już krwawień nie miałam, dwa dni tylko minimalne beżowe upławy. Miałam takiego stresa, że głowa mała, przez całą drogę do szpitala ryczałam i nie mogłam się uspokoić. Na izbie przyjęć czekałam na przyjęcie aż prawie 3 godziny. Po 1,5 godz. czekania wzięły mnie do gabinetu dodatkowego, gdzie mogłam poleżeć. Tam się na siłę starałam uspokoić i oddychać normalnie, żeby dzidzi nie przysparzać więcej stresu. Potem w domu leżałam 2 tygodnie. Miałam usg w zeszłą środę, krwiak jest tak jakby rozciągnięty i suma jego wymiarów to ok 6,5 cm :-( Tak więc czekamy aż się wchłonie skoro nie wypływa. No i mam zwolnienie teraz na 5 tygodni, zalecenie - odpoczywać, nie przemęczać się, nie stresować. Mały szczegół, że wczoraj mimo to musiałam pójśc do pracy, bo trzeba było uporządkować przynajmniej częściowo pozostawione sprawy służbowe, i musiałam też porobic notatki, co mają robić, jak dokończyć moje obowiązki za lipiec. I powiem szczerze, że w moim stanie prawie 5 godzin siedzenia w pracy to było dużo za dużo, byłam padnięta, brzuch trochę bolał. Po powrocie do domu już tylko leżałam, a w nocy to i spać nie mogłam.

reklama
tynka słonko, ja mam dużo usg bo mam problemy z ciążą, po za tym ona zagrożona z racji wcześniejszego poronienia... sporo tych usg, ale 2 w szpitalu na nfz

Dee kochana, ja to bym na izbę przyjec pojechała...nie czekaj, mam nadzieje ze to nic poważnego, wypadaąca macica, nie.... daj znać co i jak koniecznie :******** i pamietaj ze etraz patrologia ciazy jest dla ciebie a nie ty dla niej... zawsze cie przyjma

geniusia u mnie w przeciągu 5 dni widać rozzrastanie krwiaka, poki co mial 3 cm..., 2 krwotoki.... teraz od piatku cisza... leze, ale na izbie na szczescie czekałam 2 minuty na lekarza wiec stresu mniej...
trzymaj sie dzielnie, wchłoniemy te krwiaki, nie damy sie :**** zdrówka dla ciebie i dzidzi

no i polecam USG 4d, widok zupełnie inny jak na 2d :) taki mały ludzik :) cudo

Ostatnia edycja:
Do góry