reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
Krisowa, oj musiałas swoje przeżyć....Tulę mocno:) ale spokojnie, z tego co zauważyłam sporo dziewczyn ma krwiaki i z reguły wszystko dobrze sie kończy....u Ciebie na pewno tak bedzie! Odpoczywaj, nie denerwuj się, Maleństwo da sobie radę...Ściskam mocno

Dee dzięki:-) niestety nie jestem z Warszawy. Mieszkam na śląsku i pewnie będę szukać gdzieś w okolicach Katowic lub Mysłowic jakiegoś USG 4d. 400 zł to dla mnie stanowczo za dużo, ale z wydatkiem około 200-250 zł się liczę, wiem że to nie są tanie sprawy, za to pamiątka na całe życie:tak:

Krisowa Biedulko, teraz Cię czeka nerwówka. Na pewno krwiak się wchłonie. Lekarz mówi że ryzyko utraty ciąży tylko 6% to na prawdę bardzo malutko. Bądź dobrej myśli;-)

krisowa bidulko niezle sie musialas wystraszyc. Lez i odpoczywaj, trzymam kciuki zeby sie wszystko ladnie wchlonelo.
Przypomnialo mi sie jeszcze, ze jak omawialismy opcje badan genetycznych z moim ginem to mi powiedzial, ze w moim wieku (29 lat) ryzyko wystapienia dziecka z zespolem downa jest 1:800 a ryzyko stracenia zdrowego dziecka po amniopunkcji 1:200.
Ale my juz to trzeci raz przerabiamy wiec wiemy dokladnie co bysmy zrobili gdyby.

Krisowa leż i myśl pozytywnie. Na pewno musiałaś się przerazić, ale teraz już będzie dobrze
Ja idę w piątek na usg genetyczne cena 230 zł czyli przeciętnie, a lekarz jeden z lepszych
Co do szpitali w Tunezji jeżeli ma się ubezpieczenie na wyjazd a raczej zawsze się ma to trafia się do prywatnego szpitala, którego standard ,bije o głowę nasze rodzime placówki. Obsługa fachowa, mówią po angielsku, sprzęt super nowoczesny, Wiem, bo córka koleżanki leżała 3 dni z powodu biegunki.

Antila- ja będąc w Egipcie poszłam tam do dentysty właśnie z ubezpiecznia, już nie mogłam wytrzymać bólu zęba. Szału nie było, sprzęt w miarę, gabinet trochę jak za komuny a dentysta miał 23lata. Bardzo miły, mówił po angielsku ale kurczę 23lata to u nas jeszcze się studiuje, potem staż itd. No nic, ale przynajmniej sprawił, że ząb nie bolał.
Tylko po co jechać z dzieckiem do Tunezji czy Egiptu i ma leżeć w szpitalu, mimo iż wypasiony.
Dee- matko! 400zł za USG, nieźle sobie liczą!!! Ja z Danielkiem robiłam 4D, mam 25minutowy filmik. Płaciłam 250zł- ale to było już z wizytą i badaniem.

witam serdecznie wszystkie lutówki ;) od jakiegoś czasu nieśmiało przeglądam to forum no i w końcu postanowiłam do Was dołączyć :) kończę już 3 miesiąc, jest to moja pierwsza długo wyczekiwana dzidzia (przeszło 5 lat), mam nadzieję ze wszystko bedzie w porzadku czego i Wam życzę, pozdrawiam :)

daissy Ale wyjazd wcale nie oznacza, że dziecko trafi do szpitala. Sama mam mnóstwo znajomych którzy byli z małymi dziećmi na wakacjach i nic złego się nie działo. Takie 5 czy 6 miesieczne dziecko tez może super spędzić czas w Tunezji czy Egipcie wiadomo, ze wycieczki poza hotel z dzieckiem odpadają ale hotele tez teraz zapewniają mnóstwo atrakcji :)

reklama
blair- kurczę ale ryzyko jest jednak ogromne... My na pewno pojedziemy na wakacje myślimy o Grecji, wtedy można nawet wynając samochód i samemu z dzieckiem pozwiedzać. Czy ja wiem czy 5miesięczne dziecko może super spędzić czas w hotelu... Mój Danielek to dopiero teraz cieszy się jak np. nad jeziorko pojedziemy albo jak jest na dworze. A wcześniej to było mu wszystko jedno;)

Do góry