reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

ania_kropla, nasz duży też jest ok i w zimie będę dalej użytkować, ale mniejszy trzymam złożony w jednej ręce, a w drugiej dziecko i heja na 4 piętro :-). dziś kurier przywiózł. muszę nauczyć się obsługi i jutro pierwsza przejażdżka nową furą ;-).

reklama
Wczoraj wazylam i mierzylam Miska. W tydzien utyl 500g (9,750) i urosl 1 cm (76). Jejku to dziecko nas z torbami pusci. To co mam teraz na jesien/zime kupywac ciuszki na 2 latka?

Ja tylko na chwilę, przyszłam powiedzieć dobrej nocki i przede wszystkim regenerującej :-D
Isia - to Martinek wyrośnie na dużego mężczyznę :-)

Właśnie też rozważam zakup spacerówki na wakacje, jedziemy za 3 tyg, ale jakoś nie mogę się zdecydować czy aby nie za wcześnie..
Pozdrawiam.

emyly oby oby :tak: regenerująca mi się przyda, w nocy źle spałam, bo aż 4 pobudki :baffled: rano nie mogłam dospać, bo po wstaniu o 6.30 synek padł dopiero przed 9 (a zazwyczaj robi to wcześniej, ma taką porę dłuższego snu na dospanie po śnie nocnym ;-)), a rehabilitację mieliśmy dziś na 12,30 to nie było dla mnie już czasu się kłaść z nim razem. Dobrze, że zasnął to ja zdążyłam umyć głowę, pozmywać, zjeść śniadanie, ugotować małemu obiadek (marchewka-sporo, pietruszka-kawałeczek, szpinak-3 duże liście, natka-kilka małych gałązek). Obudził się, wypił z cyca, po 15 minutach dostał obiadek, dałam mu tylko połowę, bo musieliśmy niedługo wychodzić, a po jedzeniu zawsze trzeba się umyć i przebrać :D

Geniusia - cztery pobódki to całkiem niezły wynik, u nas ostatnimi miesiącami nawet i po siedem, ale już się przyzwyczaiłam. W dzień kilka krótkich drzemek (chociaż bywają dnie, że czeka z nią do 18). Jego ulubioną zabawą jest wspinaczka po stole przez dwie godziny. Muszę poszukać jakiejś poręczo drabinki, grubego materaca i zamontować mu w pokoiku. Będzie w siódmym niebie. Szpinak wrzucasz tak prosto do garnuszka? Zastanawiam się właśnie nad przyprawianiem obiadków tzn np bazylią, suszoną pietruszką, itp może nabrałyby troszkę smaku. Znalazłam jeszcze ciekawy przepis na kaszę jaglaną z jabłkami i cynamonem.
Kawka się kończy, czas zrobić jakieś śniadanko. Dziś pasibrzuch kończy 7 miesięcy :szok:

emyly póki możesz to prędzej przyprawiaj taką zieloną natką niż suszoną pietruszką :) wydaje mi się, że smaczniej tak :) Szpinak robię tak, że w parowarku dla dzieci dają np marchewkę, pietruszkę, ziemniaczka, na to wrzuciłam 3 liście szpinaku (bo udało mi się kupić świeży, potem to zblendowałam, dodałam kaszki pszennej i wczoraj synek zjadł ze smakiem, ale go oszukałam dużą ilością marchewki ;-) ale jedna z koleżanek wrzuca prosto do garnuszka i dusi (taki mrożony). Z przyprawami ostrożnie, jak masz wprowadzić, to też pojedynczo, wtedy oprócz tego nie wprowadzaj innego jedzonka, a to żeby zobaczyć reakcę malucha na te nowości. Mój dziwnie zareagował na majeranek, mamooo co ty mi dajesz, ale zjadł :)

hej, mała poszła spać...geniusia u nas było podobnie, jakieś dwie godz. po pobudce było odsypianie nocy a potem jeszcze jedna drzemka ok 16, ale teraz się zmieniło, też o 4 pobudek w nocy, ale ja leń jestem i mała śpi ze mną, a potem w dzień jedna albo dwie drzemki od 25 min do 2 godz., bardzo różnie...

sprite dzisiaj przyszedł wózek, jane nomad (używany), zdaje się, że trina pisała o nim, też myślałam o maclarenie, ale w ostatniej chwili padło na ten, dzisiaj inauguracja...
emyly u nas 6 miesięcy dzisiaj mija:tak::tak:

ooo to świeżutka natka rośnie mi właśnie na ogródku, dynia też już coraz większa, będzie wyżerka... :laugh2::laugh2:
Igi też uwielbia marchewkę, niestety wieczny problem z kupkami u nas więc muszę ograniczać. Dodajesz oleju rzepakowego albo masła?
Ania kropla - najlepszego dla Kingi na te pół roczku :-)

Ostatnia edycja:
Emyly, masła lub oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, zapomniałam o takim rzepakowym, a mam taki super zdrowy kupiony :) dzięki za przypomnienie :tak: U nas kupy po marchewce są ok, żadnych zatwardzeń nie ma. Ale po szpinaku... masakra kup 3-5 razy dziennie :no: i śmierdzące, zielone (ale zielone to chyba po szpinaku??? nie są śluzowate, ani dziwne tylko ich dużo i śmierdzą:no:)

reklama
hello :-), u nas też częste pobudki w nocy, ech. ciekawe, czy kiedyś będzie lepiej...

ania_kropla, jak przejażdżka? my zadowoleni, maclaren prowadzi się całkowicie inaczej niż marita (pomijając, że to typowa spacerówka, ale skrętne koła itp. to dla nas nowość, bo duży wózek tego nie ma).

też używam oleju rzepakowego dla całej rodziny. a nawet jakbym chciała młodemu dać masło do zupy, to u nas i tak odpada.

geniusia, te zielone kupy, to na pewno przez szpinak, także luzik :-).

Do góry