reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

U mnie nocka ciężka :baffled: synek zasnął jakoś 20,20. A potem :szok: 0,45 na jeść i to natychmiast (próbowałam dać smoka, nie działało) x 2 cycki, a potem 3,46 i pobudka o 5, nie dał się oszukać smokiem i jadł 5,20. Przewijałam, musiałam odłożyć na kanape bo miałam pilną sprawę w wc :zawstydzona/y: wracam, a tu plama na kanapie, przemoczone prześcieradło i kocyk. Pielucha przesiąkła :confused2: i to rossmanowska nr 3 :confused2: chyba strasznie dużo Kacper nasikał, bo był ten prezencik strasznie cieżki. Lub opcja, że przy robieniu obrotu o 180 stopni po prostu się wylało bokiem. Strasznie się niuniek kręci. Nie było mnie ze 3 min. a on leżał z nogami w drugą stronę, chwilę na niego popatrzyłam, a on już kolejny obrót :szok: W łóżeczku to dłużej zajmuje ale tam ma wąsko, a na kanapie raz dwa się przekręcił w kółko.

I znowu jemy... 7...

galwaygirl ja się dopajam herbatką bocianek, parzę więcej torebek na kubek. I piję sporo :)

Ostatnia edycja:
reklama
Nasze nocki też się dziwne zrobiły :-/ mała usnęła po 21 potem o 2 musiałam dać jej smoka, o 3 zakasłała (to mnie dziwi, bo się powtarza co noc, może mam suche powietrze??) i o 4 już nie dała się oszukać, wzięłam ją do siebie i dałam cyca. Spała z nami, ale jakoś niespokojnie.
Wczoraj zrobiła mi niezłego psikusa :-D kąpałam ją na tej gąbce, jej jak ona się cieszy, że w końcu nikt jej nie trzyma i robi sobie co chce :-D więc postanowiłam to uwiecznić i robiłam foty, już się zbieram do odłożenia aparatu i słysze jak sobie pierdzi. Patrzę, a ona zrobiła kupę do wanienki hahahha :-D wyciągnęłam ją szybko, opłukałam i koniec przyjemności :-p za bardzo mi się panienka rozluźniła :-D hahaha

Dee no to niezły ubaw mieliście ;p
tą taką zwykłą macie gąbkę, foczkę do kąpieli? bo ja się też zastanawiam czy czegoś takiego nie kupić, ale te plastikowe leżaczki to mnie odrzucają:/ długo Wam schnie ta gąbka?
Isia to beznadziejnie, że z tym ubrankiem nie wyszło:/ ale to i tak, że małżon poleciał i coś przyniósł:)

panieński mi się nie udał, bo po 22 wróciłam do domu z glutami po kolana i bólem gardła:/ wzięło mnie przeziębienie:/ ehh oby mały się nie zaraził:/

Adaś wczoraj jadł po 18 i zasnął już twardym snem.. jakby przeczuwał, że idę na ten panieński hihi i później jadł o 1, 5, 7 i teraz śpi, a ja próbuje różnych domowych specyfików na przeziębienie:(

Ja miałam kupić właśnie plastikową, ale Pola już jest za duża :-p gąbka nie jest idealna, bo jednak mała się z niej troszkę ześlizguje, ale nic a nic jej to nie przeszkadza, wręcz cieszy :-D Ciężko z niej pozbyć się piany/wody, ale schnie dość szybko- może dlatego, że teraz są ciepłe noce :-)
Zaletą jest to, że nie muszę się ciągle schylać i kąpiel może trwać troszkę dłużej :-)

magdab- my klimę włączamy w samochodzie bo w upalne dni można by się udusić a okna wolę nie otwierać bo to jest dopiero wicher w środku jak jedziemy. Tak na 18 stopni ustawiamy i jest ok, sprawdzam czy mała ma ciepłą szyjkę i tak sobie podróżujemy, zazwyczaj i tak wychodzi mokra z fotelika, może ten materiał ją grzeje, nie wiem, ale już na chłodniej klimy nie nastawię bo się boję.
Dee- Pola ślicznie wygląda w chusteczce na głowę, ja swojej za chiny nie umiem takiej zawiązać, jedynie opaska się wczoraj sprawdziła i to też na chwile. A kupa w wanience to znak, że mała zadowolona ;)
Isia- kipsko z tym ubrankiem, ale całe szczęście, że macie już kolejne
geniusia- z mich obserwacji wynika, że z każdej pieluszki wylewa się bokiem jak dziecko się kręci. U nas nawet podczas karmienia w pozycji klasycznej potrafią polecieć mi po brzuchu siuśki jak się mała rozluźni :sorry2:
Suzi- zdrówka życzę!!!
mamo Niki- spróbuj się tak bardzo nie przejmować ta nadwagą, ja też się z tym zmagam niestety :( mam nadzieje, że jak przestanę na to zwracać w końcu uwagę to jakoś samo poleci- optymistka ze mnie ;p Ale z tą siłownią to dobry pomysł, ja byłam raz i jakoś zmotywować się więcej nie mogę...

Ostatnia edycja:
heh dzięki :-) mi chustka często spada na buźkę, ale co poradzić :-p

Dziewczyny z Warszawy które chodzą na rehabilitację z dzieciaczkami. Jako, że moja rehabilitacja zaczyna się dopiero 10.07 chciałabym pójść na jedną wizytę prywatnie żeby może rehabilitant pokazał mi co mogę robić z Polą sama w domu. Półtora miesiąca czekania to dla mnie za długo. Nie stać mnie na prywatną rehabilitację.
To dobry pomysł? Polecacie kogoś może?

Witajcie, mało się udzielam ale teraz chcę tylko ustrzec przed tymi gąbkowymi materacami do kąpieli one są bardzo wygodne ale jak to każda gąbka są siedliskiem bakterii bardzo szybko przy ich stosowaniu dzieciaczki dostają bakterii w moczu, trzeba ją często prać i wyparzać. Też chciałam ją kupić ale przestrzegano mnie przed nią, dla Michalinki wygody kupiłam jej poduszkę pod głowę DMUCHANA PODUSZKA DO WANNY (2342154059) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nie jest idealna ale daje radę, malutka ma na niej tylko główkę i swobodnie sobie leży podczas kąpieli, przy jej wadze ciężko już mi ją utrzymać :)

Dzień dobry w niedzielny poranek (u Was prawie południe, hehe)
Moje dziecko znów pospało, aż 5h bez wstawania, kochany Synek. No i dobrze że choć On wczoraj tymi prezentami mnie obdarował, bo Tatuś... zapomniał :-( W IE Dzień Matki jest w marcu ale M stwierdził wtedy że Syn będzie obchodził po Polsku...:no: Koło 18 przez okno usłyszał jak w ogródku mówiłam do koleżanki córki że dziś DM i musi z mamą dużo czasu spędzić i jak weszłam do domu to padło pytanie "to dziś Dzień Matki?" a mi się TAK przykro zrobiło, zaczął przepraszać, ale mimo, że to nie dla Niego święto to tak płakać mi się chciało do wieczora ile razy temat został poruszony bo przecież Piotruś nie będzie sam pamiętał jeszcze kilka lat :(
Geniusia oto link do pasztetu: https://www.babyboom.pl/forum/dziec.../lutowki-gotuja-52398/index9.html#post8614149, napisałam w odpowiednim wątku by było łatwiej znaleźć.

Witajcie, mało się udzielam ale teraz chcę tylko ustrzec przed tymi gąbkowymi materacami do kąpieli one są bardzo wygodne ale jak to każda gąbka są siedliskiem bakterii bardzo szybko przy ich stosowaniu dzieciaczki dostają bakterii w moczu, trzeba ją często prać i wyparzać. Też chciałam ją kupić ale przestrzegano mnie przed nią, dla Michalinki wygody kupiłam jej poduszkę pod głowę DMUCHANA PODUSZKA DO WANNY (2342154059) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nie jest idealna ale daje radę, malutka ma na niej tylko główkę i swobodnie sobie leży podczas kąpieli, przy jej wadze ciężko już mi ją utrzymać :)

To juz to lepsze
z5626148X,19--Lezaczek-do-kapieli--Summer.jpg

Mozna na allegro kupić , albo w sklepach mothercare ( wlansie sie zorientowałam ze tam są ..:) ) dla nas idealne rozwiązanie i na wakacje można wziąć dziecie gdzies pod prysznicem wykąpać - schnie migusiem...kumpela dl 1,5 rocznej córy jeszcze używa :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry