Dzięki dziewczyny za ten czosnek Pytałam, bo niezmierną ochotę miałam na kebaba. I uległam, wieczorem m przywiózł. Był niesamowicie dobry i chyba nic małej nie jest, bo raczej w porannym karmieniu wyczułaby coś dziwnego. A jadła z wielkim smakiem ;-)
reklama
nam rehabilitantka mówiła żeby najlepiej w ogóle nie nosić w pionie chyba że właśnie pleckami dziecka do brzucha i ręce pod kolana. Dobrą pozycją jest tez noszenie dziecka w tzw kołysce tj jedną rękę pod głowę, drugą pod kolanka, tak żeby główka nie odchylała sie do tyłu. A ztym podnoszeniem to od jakiegoś czasu podnosze tak jak napisała krisowa: pod boczki i lekko w bok, ale nie wiedziałam że tak właśnie sie powinno - może intuicja
chyba przechodzę kryzys laktacyjny 3 miesiąca, bo piersi jakby bardziej puste, mała więcej je, w nocy wstawałam do niej chyba z 3 razy (dotychczas tylko raz mnie budziła i to nie zawsze), a i wczoraj chciałam ściągnąć trochę mleka laktatorem i praktycznie nic nie leciało
chyba przechodzę kryzys laktacyjny 3 miesiąca, bo piersi jakby bardziej puste, mała więcej je, w nocy wstawałam do niej chyba z 3 razy (dotychczas tylko raz mnie budziła i to nie zawsze), a i wczoraj chciałam ściągnąć trochę mleka laktatorem i praktycznie nic nie leciało
renatka.wawa
Fanka BB :)
Dziewczyny z Warszawy wy do neurologa chodzicie prywatnie czy na nfz?
Mogły byście polecić jakiegoś dobrego?
Dziewczynki apropos Camilia na ząbkowanie w ZikoAptece kosztuje ona 13,97zł. Więc widać tak jak ze wszystkim co apteka to inna cena :-)
nasza nocka też jakaś dziwna. Chyba przez to, że mała wczoraj dużo spała. Usnęła po 22 i obudziła się o 3 na smoczka, potem przed 5, ale już nie dała się oszukać. Dałam jej cyca i odłozyłam do łóżeczka. Usypiała jakieś 20-30 minut po czym o 6 się obudziła i wzięłam ją już do siebie. Dałam cycka i pospałyśmy do 9. Dziwnie...
nasza nocka też jakaś dziwna. Chyba przez to, że mała wczoraj dużo spała. Usnęła po 22 i obudziła się o 3 na smoczka, potem przed 5, ale już nie dała się oszukać. Dałam jej cyca i odłozyłam do łóżeczka. Usypiała jakieś 20-30 minut po czym o 6 się obudziła i wzięłam ją już do siebie. Dałam cycka i pospałyśmy do 9. Dziwnie...
Dziewczyny z Warszawy wy do neurologa chodzicie prywatnie czy na nfz?
Dołączam się do pytania, bo też mam skierowanie
U
Użytkownik Usunięty
Gość
Digitalis - widzisz masz już rehabilitację w rękach wrodzoną u nas też już był ten kryzys... ale jak zwykle łagodnie go przeszłyśmy, teraz czekam na kryzys 6 miesiąca
to prawda - najlepiej wcale nie nosić dziecka, ja tylko biorę córeczke przy przenoszeniu z łóżeczka do karmienia, albo na matę piankową - bo taką zainstalowałam jej w pokoju i robimy tam swoje wygibasy... a tak po domku nie noszę jej wcale, albo troszeczkę czasem jak nie chce się odbić po jedzeniu
to prawda - najlepiej wcale nie nosić dziecka, ja tylko biorę córeczke przy przenoszeniu z łóżeczka do karmienia, albo na matę piankową - bo taką zainstalowałam jej w pokoju i robimy tam swoje wygibasy... a tak po domku nie noszę jej wcale, albo troszeczkę czasem jak nie chce się odbić po jedzeniu
Arlij gdzieś zgubiłam płytkę NIVEA. To ten masaż wykonujesz Lence i Nadii?
NIVEA BABY Masaż - YouTube
chciałabym spróbować, choć wykonuję sama podobny :-)
NIVEA BABY Masaż - YouTube
chciałabym spróbować, choć wykonuję sama podobny :-)
Suzi86
Fanka BB :)
Munie czy Ty miałaś na myśli zmianę pieluchy tak, że najpierw lewą ręką łapie się lewe biodro dziecka i podsuwa pieluszkę a potem prawą ręką łapie się za prawe bioderko tak? bo ja teraz przeglądałam dużo filmików tego Zawitkowskiego, ale nie było tam nigdzie zaznaczone, że to metoda bobath..
a podnoszenia pod boczki, to jakoś sobie nie umiem wyobrazić ;p wtedy się głowy nie podtrzymuje? wiem, jestem tępa:/
u nas nie zauważyłam kryzysu 3 miesiąca, ale laktacja to już mi się na pewno ustabilizowała, bo piersi mam cały czas miękkie, a mleko czuję jak napływa jak mały zaczyna ssać...nadal je co 2godz, choć często zamienia się to w 2,5h
a podnoszenia pod boczki, to jakoś sobie nie umiem wyobrazić ;p wtedy się głowy nie podtrzymuje? wiem, jestem tępa:/
u nas nie zauważyłam kryzysu 3 miesiąca, ale laktacja to już mi się na pewno ustabilizowała, bo piersi mam cały czas miękkie, a mleko czuję jak napływa jak mały zaczyna ssać...nadal je co 2godz, choć często zamienia się to w 2,5h
reklama
lady87
Edyta
Dziewczyny proszę powiedzcie mi coś mądrego. Mój wypija 80-90ml tak co 2-3 godziny mleka. Teraz daję mu bebiko no i cycka ale to mało. Czy to że on tak mało wypija moze świadczyć ze mu to mleko nie smakuje? Po czym poznać że zmienić na inne mleko?? Ja już głupieje a tyle się naczytałam ze normalnie w tym wieku powinien wypijać 120 ml albo więcej.....mojej lekarki teraz nie ma. Na wadze od konca marca przybrał 1400 (dwa dni temu był ważony)