reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

Dzięki dziewczyny za ten czosnek :-D Pytałam, bo niezmierną ochotę miałam na kebaba. I uległam, wieczorem m przywiózł. Był niesamowicie dobry i chyba nic małej nie jest, bo raczej w porannym karmieniu wyczułaby coś dziwnego. A jadła z wielkim smakiem ;-)

reklama
nam rehabilitantka mówiła żeby najlepiej w ogóle nie nosić w pionie chyba że właśnie pleckami dziecka do brzucha i ręce pod kolana. Dobrą pozycją jest tez noszenie dziecka w tzw kołysce tj jedną rękę pod głowę, drugą pod kolanka, tak żeby główka nie odchylała sie do tyłu. A ztym podnoszeniem to od jakiegoś czasu podnosze tak jak napisała krisowa: pod boczki i lekko w bok, ale nie wiedziałam że tak właśnie sie powinno - może intuicja:)

chyba przechodzę kryzys laktacyjny 3 miesiąca, bo piersi jakby bardziej puste, mała więcej je, w nocy wstawałam do niej chyba z 3 razy (dotychczas tylko raz mnie budziła i to nie zawsze), a i wczoraj chciałam ściągnąć trochę mleka laktatorem i praktycznie nic nie leciało:(

Dziewczynki apropos Camilia na ząbkowanie w ZikoAptece kosztuje ona 13,97zł. Więc widać tak jak ze wszystkim co apteka to inna cena :-)

nasza nocka też jakaś dziwna. Chyba przez to, że mała wczoraj dużo spała. Usnęła po 22 i obudziła się o 3 na smoczka, potem przed 5, ale już nie dała się oszukać. Dałam jej cyca i odłozyłam do łóżeczka. Usypiała jakieś 20-30 minut po czym o 6 się obudziła i wzięłam ją już do siebie. Dałam cycka i pospałyśmy do 9. Dziwnie...

Digitalis - widzisz masz już rehabilitację w rękach wrodzoną :) u nas też już był ten kryzys... ale jak zwykle łagodnie go przeszłyśmy, teraz czekam na kryzys 6 miesiąca :)

to prawda - najlepiej wcale nie nosić dziecka, ja tylko biorę córeczke przy przenoszeniu z łóżeczka do karmienia, albo na matę piankową - bo taką zainstalowałam jej w pokoju i robimy tam swoje wygibasy... a tak po domku nie noszę jej wcale, albo troszeczkę czasem jak nie chce się odbić po jedzeniu

Munie czy Ty miałaś na myśli zmianę pieluchy tak, że najpierw lewą ręką łapie się lewe biodro dziecka i podsuwa pieluszkę a potem prawą ręką łapie się za prawe bioderko tak? bo ja teraz przeglądałam dużo filmików tego Zawitkowskiego, ale nie było tam nigdzie zaznaczone, że to metoda bobath..

a podnoszenia pod boczki, to jakoś sobie nie umiem wyobrazić ;p wtedy się głowy nie podtrzymuje? wiem, jestem tępa:/

u nas nie zauważyłam kryzysu 3 miesiąca, ale laktacja to już mi się na pewno ustabilizowała, bo piersi mam cały czas miękkie, a mleko czuję jak napływa jak mały zaczyna ssać...nadal je co 2godz, choć często zamienia się to w 2,5h ;)

reklama
Dziewczyny proszę powiedzcie mi coś mądrego. Mój wypija 80-90ml tak co 2-3 godziny mleka. Teraz daję mu bebiko no i cycka ale to mało. Czy to że on tak mało wypija moze świadczyć ze mu to mleko nie smakuje? Po czym poznać że zmienić na inne mleko?? Ja już głupieje a tyle się naczytałam ze normalnie w tym wieku powinien wypijać 120 ml albo więcej.....mojej lekarki teraz nie ma. Na wadze od konca marca przybrał 1400 (dwa dni temu był ważony)

Do góry