reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Bardzo proszę jak któraś z Was pamięta albo ma link dziewczyny z forum co gotuje, kiedyś przeglądałam jej stronkę z potrawami ale nie mam nigdzie zapisanej a chciałabym z tego skorzystać. Chyba login miała edyta... jakoś tak.

reklama
Czesc Dziewuszki!
Digitalis nam rehabilitantka sprzedala genialny pomysl na lezenie na brzuszku: kupilam Miskowi taka pilke duza jak do cwiczen i na niej go klade najpierw pionowo, wlaczam mu "Teletubisie" i on sobie patrzy a ja go powoli przesuwam na tej pilce na brzuch. Codziennie mi tak pol godziny wytrzymuje.
Martino od pocaztku jezdzi w spacerowce, koniecznie z pasami (pisalam Wam, ze bylismy o wlos od tragedii).
Jak bylo cieplo (kiedy to bylo?) to go ubieralam tylko w bodziaka z krotkim rekawem.
M dzisiaj dluzej pracuje i czeka mnie wyprawa do McDonalds i bawialni z 6 dzieci. Fun, fun, fun...:happy:

dziewczyny , co do leżenia na brzuszku,m to przypomniało mi sie że moja Pola załapała to na śpiocha..przewróciłam we śnie :).
No i koniecznie turlajcie dzieciaki, przy byle okazji :)

buuu..nie ma..ale mozna wykorzystac ten ruch z tego filmiku
Zmiana pieluchy - Paweł Zawitkowski - Mamo Tato co Ty na to? - YouTube

tyle ze na przewijaku nie ma miejsca zeby przeturlać na brzuszek... ale generalnie rozkładamy kocyk , bawimy sie i pokazujemy dziecku ruch obrotowy, ten chwyt przy przewijaniu jest super bo pokazuje dziecku jak zakładać nóżki przy obrocie właśnie, my z Tito turlamy sie niemal od urodzenia... i jak go trzymam - razem , i turlam chłopem po kocu , no ale już chyba będę mu coraz mniej potrzebna ;)

pluszacze normalnie nabiiał jeść można przy karmieniu, z moim Leosiem też jadłam, ale Lusia przypuszczalnie ma skazę białkową. Wczoraj z braku innych produktów zjadłam jajecznicę na śniadanie i znów ją zssypało:( Tak więc nie za wesoło, ratuje się mlekiem sojowym, ale od paru dni mam pokrzywke na rękach i boje sie że może to być reakcja na soję...

Isia rewelacyjny pomysł z piłką, może porzyczę od brata to też spróbuję, ale na teletubisie jak dla mnie trochę za wcześnie. Gdzies kiedys wyczytałam że właściwie przez pierwsze 18 miesiecy dzieci w ogóle nie powinny nic oglądać w telewizji

Mitra ja turlam też praktycznie od początku ale narazie zbyt wielkich efektów to nie przynosi, chociaż błam dzis u neurologa i pochwalila córcię że wbrew pozorom ładnie główke trzyma.

reklama
a my dziś byliśmy u innego rehabilitanta i wywrocił nam wszystko do góry nogami, zupełnie inn ćwiczenia ma Adam... aha, przy asymetrii zakazuje się: poduszek, nosideł, leżaczków, hustawek, noszenia w pionie!!! Boże, totalny mentlik w głowie, ale będzie dobrze

Do góry