reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

beti mi głowa przestała opadać... przyzwyczajenie??? :baffled: (z nad cyca) znowu obudził się o 0.26. trzeci dzień pod rząd :eek: to był szok powtarzalny :baffled:

jak rozpoznać czy młody międli pięść/palce w buzi, bo poznaje ciało? lub - czy może to uspokajający nałóg??

reklama
Antila i skrzywienie i glowka jest prawdopodobnie od tego, ze byl scisniety w moim brzuchu i w ta strone ulozony.
Jeszcze mnie sie laska zapytala czy on czasem refluksu nie ma:eek:
Jemu sie nie ulewa prawie wcale ale odkad mi w szpitalu chlusnal mlekiem to my go zawsze na pionowo karmimy i pol godziny pozniej jest albo na poduszce albo tak bardziej pionowo.
Zauwazylam tez, ze czesto mu sie do buzki wraca, nawet bardzo czesto i dlugo po karmieniu ale nie ulewa. Myslicie, ze powinnam isc z nim do pediatry? Sa jakies jeszcze objawy refluksu czy tylko ulewanie?
Kupilam mu pilke - babka zalecila taka jak dla nas do cwiczen i go na niej najpierw pionowo polozylam, wlaczylam mu "Teletubisie" i rzeczywiscie ani sie obejrzal a lezal na brzuchu i cale pol godziny przelezal!!! Teletubisie gora!
Babka wspominala tez cos o tych siedzonkach Bumbo ale ja jakos nie jestem do nich przekonana. Nie wydaja mi sie zdrowe a poza tym zaczynaja je wycofywac bo amerykancy kladli dzieci w nich na stolach, blatach i sie przewracaly.
Raczej takiego siedzonka nie zakupie.
Za to nie moge sie doczekac az Martino bedzie siedzial w jumperoo - widzialam kolezanki synka i uwielbia sobie podskakiwac i tak sie chichra przy tym.
No i dzisiaj pierwszy raz dalam mu marchewke. Myslalam, ze pare lyzeczek zje a ten smok wchlonal caly sloiczek.

ojj ta pogoda taka męcząca, co będzie w lato ;p

a ja mam tak miękkie cycochy, że szok, a Adaś jakby się nie najadał, je góra 15 min z obu piersi:/ więc może znowu mam jakiś kryzys laktacyjny, możliwe to teraz laski?

a w ogóle co to znaczy przeziębić piersi, bo na grillu oczywiście teściowa zakrywała mnie nonstop kocami kurtkami, żebym tylko nie zaziębiła piersi, bo "Adaś nie będzie chciał jeść"... ale nie ja bardzo rozumiem, czyli co mleko mi się zepsuje?

ja się nie bardzo znam na tym refluksie, ale to raczej by chodziło o notoryczne ulewanie, oglądałam kiedyś filmik Zawitkowskiego i tam było, że często dzieci które mają nierównomiernie rozłożone napięcie mięśniowe mają właśnie refluks, i często tak im wraca jedzonko...trzeba by więc poradzić się lekarza

Gienia może jak zasypia ssąc palca czy pięść to go uspokaja, a jeśli tak sobie tylko wkłada, liże, czy pogryzuje to wtedy się bawi i poznaje?

MamaNiki i jak dał Ci Wiktorek pospać? moj Adaś, też wieczorem był taki, że sam nie wiedział co chce, w ciągu 1 godziny dostawiałam go ze 3 razy, ale chyba chodziło mu o to, że był zmęczony i nie mógł poradzić sobie z zaśnięciem, więc wykąpaliśmy go, nakarmiłam z 7 min i poszedł nynu o 20.30 a wstał na karmienie o 4.40:)

Pluszacze ale słodziak! mój Adaś to nonstop tak śmiesznie gada, ciągle mówi buuuu baaaa, hehe albo wyje jak wilczek do księżyca auuuuu i przy tym ustka składa w dzióbek ;p

Isia a jak podajesz dzieciom ten miód?

Dee i jak zamówiłaś ten cyckonosz?

Ostatnia edycja:
pluszaczewidze że rano to tatuś gada z synkiem, tak jak u mnie, cudnie gada Wasz mały i macha rączkami i nóżkami :)

a ja wczoraj powiedziałam tacie, jak mnie potraktowała teściowa, wkurzył sie i pewnie coś jej odpali za 3 tygodnie na chrzcinach

a to Adaś jak próbuje zjeść słonia:D
oczywiście kiepska jakość i zła strona nagrywania, ale chciałam szybko uwiecznić jak tylko zobaczyłam a tylko telefon był pod ręką ;p
Untitled on Vimeo

Krisowa zakupiłam Tiny Love plac zabaw, ale kupiłam używaną, bo szczerze mówiąc, szkoda mi było dać 220zł za nową, jeśli okazała by się akurat nieciekawa dla Adasia ;) i dałam 80zł, ale akurat tego słonia co łapie to dostał od cioci, ale zabawki które były od maty tez są fajne, jest tam jeszcze lusterko, i takie urządzonko grające, które puszcza mozarta cały czas i Adaś bardzo lubi tę melodyjkę:) a z zabawek od maty upodobał sobie żyrafkę, i ciągle się na nią gapi jakby to był jakiś brylant ;p oczyska szeroko otwarte i ręce spuszczone w dół hehe

Krisowa zakupiłam Tiny Love plac zabaw, ale kupiłam używaną, bo szczerze mówiąc, szkoda mi było dać 220zł za nową, jeśli okazała by się akurat nieciekawa dla Adasia ;) i dałam 80zł, ale akurat tego słonia co łapie to dostał od cioci, ale zabawki które były od maty tez są fajne, jest tam jeszcze lusterko, i takie urządzonko grające, które puszcza mozarta cały czas i Adaś bardzo lubi tę melodyjkę:) a z zabawek od maty upodobał sobie żyrafkę, i ciągle się na nią gapi jakby to był jakiś brylant ;p oczyska szeroko otwarte i ręce spuszczone w dół hehe

kupie mu po chrzcinach taką, bo moja ma słabe zabawki, chyba ze zabawki kupic, ale to si enie kalkuluje

Krisowa- chyba bardziej oplaca sie jednak pare zabawek za dwadziescia kilka zl kupic. Tyle kosztuja te z tiny love. Nie mam ich maty, ale taki palak do wozka, ktory aktualnie wisi w lozeczku i dokupywalam zabawki wlasnie po dwadziescia kilka zl.

reklama
Isia skoro masz dla Martina Rehabilitanta zapytaj go co myśli o jumpero..;) A tak serio u nas fizjoterapeuci zdecydowanie odradzają , jeśli nie zabraniają bo to wywołuję zbyt duże przeciążenia stawów, ma wplyw na sposób poruszania ( odpychanie od ziemi) u takich malutkich dzieci... a potem owocuje to także wadami postawy,..za to jak najbardziej poleca sie trampolinę dla starszych maluchów :)

Do góry