reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

beti ja w tym sensie, żeby nie porównywać dzieci... nie stresować matek głupimi gadkami. Twój syneczek to poza tym duży się urodził ;-) mój urodził się 2 dni przed Twoim, ale przeciętnej wagi, czyli norma ok. 3,5 kg :) toż jakby on mi przybrał do 7-8 to by był gigant i o.k 3,5 jakby przybrał to dwukrotność wagi urodzeniowej :szok: i poza tym mój ma dopiero jakieś 60 cm (centymetrem krawieckim ;))

Kacperek nie przewrca się, nie turla, ma czas :) jego tempo jest dla niego super. Już wie, że ma rączki, celuje do buzi :) nie chwyta świadomie, na razie moją bluzkę, pieluszkę, ale to nie jest świadome... chyba...

Miód Manuka - da się w Polsce kupić... http://www.manukazdrowie.pl/produkty,37.html

reklama
Witam moje kochane Mamusie
Jak ja sie za wami z Leonkiem stesknilam ;-);-)Leonek tak pochlania mamusi czas ze trudno mi bylo tu zagladac ,teraz sie taki rozkoszny ten moj synio zrobil ze az szkoda mi do niego niegadac jak niespi a jak juz spi to ogarniam domek,pranko,gotowanko i tak wkolko i leca dzien za dniem
Jak macie ochote to oto Link jak moj syn rozmawia z tata codzien z rana005.MTS - YouTube pozatym niunio rosnie zdrowo z dnia na dzien zachwyca mnie czyms nowym
Krisowa olac TESCIOWEEEEE one juz mialy okazje wychowywac swoje dzieci wiec niech zejda z nas,a normalne ze jezeli dziecko spi ladnie i nie budzi sie na jedzonko to niechce jesc i jestem jak najbardziej za toba buziakiiiii;-);-):tak::tak:

Byla rehabilitantka z rana i troche sie podlamalam.
Mowi, ze Martinez ma bardzo silne to skrzywienie i ze na pewno do roku czasu bedziemy mieli rehabilitacje.
Pokazala mi duzo cwiczen, strasznie go wymeczyla ale on grzecznie dal sobie glowke przekrecac.
Zapisala mnie na jakies badania teraz robia i maja jakies specjalne zakrywki na oko zeby dziecko patrzylo w druga strone.
Ma podejchac po poludniu i mi to podwiezc i Martino 2 godz. dziennie ma to nosic przez 2 tygodnie.
A z nierowna glowka tez pokazala jak go klasc powiedziala, ze prawdopodobnie za 2 miesiace mu zaloza kask na glowke i bedzie go 2 miesiace nosil.
Jedyne dobre, ze przy tym skrzywieniu dzieci zazwyczaj maja zeza czy patrza kazde oko gdzie indziej a Martino pieknie sie skupia i patrzy co ona robi.
Ale male to pocieszenie.
Czy tylko moj Martino odwrotowiec najpierw sie odwraca z brzucha na plecy?

Isia - niezłe zawirowania! ale fajnie ze ogłoszenie zadziałało:-)
a Martinez jest dzielny i szybko poradzi sonie z tym skrzywieniem

cebulę i Colę to ja od dawna juz wcinam, własciwie rzadko jest obiad bez cebulki:)

betibeti- racja! najwspanialsza:-)

co do brzuszka to Nadia do 3 miesiąca nawet minuty bez ryków nie wytrzymała, potem było lepiej bo nie wyła ale za to umiała się przekręcać na plecy więc jak jej nie pasiło to bach:-)

Lena lezy ale no szału wielkiego nie ma, wytrzyma trochę ale ulubione zajęcie to to nie jest:)

kolejne grille za nami, wczoraj znajomi byli z dziećmi, młoda była tak grzeczna - albo siedziała w leżaczku i gapiła w niebo i rośliny albo spała w wózku i czasem zapominaliśmy o niej:-) jakby dziecka nie było... w ogóle jest taka pogodna i grzeczna całą majówkę, zdarzają się dni, że nawet ani raz nie zapłacze:). Kochana moja.
Jutro mieliśmy mieć znów grilla i znajomych ale dzieci im się przeziębiły....

dzisiaj szczepienie...dzielnie zniosła rota i pneumo.....waży 5400 więc w 2 tyg przybyła 370g a w miesiąc 700g więc całkiem ok, jest na 50 centylu cały czas i idzie swoim rytmem.

Na boczki się kręci, pomału z brzuszka opierając się rączkami chce się położyć na bok i na plecy ale bez szału. Gada dużo, śmieje się, wpatrzona w siostrę jak w obrazek,;-)

IMG_2330.jpgIMG_2485.jpgIMG_2542.jpgIMG_2567.jpgIMG_2584.jpgIMG_2613.jpgIMG_2511.jpgIMG_2415.jpgIMG_2395.jpgIMG_2399.jpg

ojjj tak Konsola jest czesto okupowana przez meza i Black ops rowniez hehehehehhe ale nieprzeszkadza mi to dopuki Leonek i ja jestesmy na pierwszym miejscu czasami byly spory o granie ale doszlismy do ugody,podejzewam ze moj M bedzie mial raj jak polece do polski w czerwcu i bede 3 miesiace w Polsce,bedzie mogl grac nieustannie ,co do mojej pocieszki to gaworzy niesamowicie juz sie doczekac niemoge jak zacznie rozmawiac z nami:))))))))))))))

Isiu a wiadomo dlaczego Martinio ma to skrzywienie?
Dzięki za info o miodzie:tak:
Pluszacze super poranne rozmowy:-)
Arli my wczoraj też w pizzeri zapomnieliśmy, że młodsze dzoecię jest z nami, taka grzeczniutka była.
Super fotki

genia co Ty...:-)na luzie ..ja to czasem myśle...o Tobie jak karmie w nocy..ty wstajesz częściej..ja karmiąc zasypiam na siedząco..głowa mi spada:tak:

mitra cudne dzieciaki masz..obejrzałam galerie..mały na jednym ze zdjęć ma wysypke na bródce..mojemu też się zdarza..masz podpis, że to od czekolady...hm..a ja myślałam, że jak mojemu leci po brodzie mleku...to tak się robi..czekolady nie jadam...ale ciasta piękę przeróżne...cukierki z czekolada jem...

pluszacze dawno Cie nie było...

reklama
pluszaczek-super że u Was wszystko ok!!!mały przesłodki:tak:zapewne już się doczekać nie możesz wyjazdu do PL?co?fajnie 3miesiące będziesz tu .

Isia-kurcze to faktycznie mocne musi być skrzywienie ale dacie rade poćwiczycie i będzie ok:tak:super że udało Ci się znaleźć babeczke do sprzątania oby cały czas się dobrze sprawowała!

Mitra-no to zdolniacha z Tito mój jeszcze tak nie kąbinuje,jak leży na brzuszku to czasem mu się główki niechce trzymać.

Mały teraz się przy cycusiu kręcił ,raz pił raz puszczał i tak się bawił co mnie bardzo irytowało poszłam wkońcu do kuchni i zrobiłam mu mm wypił 100ml także pewnie dziś w nocy dłużej pośpi a ja wypoczne:tak:

Arlij-zdięcia jak zwykle super!fajnie że córcia taka grzeczna bynajmniej na spokojnie wszystko porobisz itd,ja właściwie też nie moge nażekać na synusia bo przeważnie całe dnie przesypia-chwilke sie pobawi potem cycuś i dalej śpi-a najlepiej śpi jak Nicol jest w przedszkolu:tak:

U nas dziś też była kiepska pogoda cały dzień padało wiec na spacerku nie byliśmy.Nic zmykam dobrej spokojnej nocki:tak:

Do góry