reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Ja dziś miałam ubraną Polcię tak jak na zdjęciu w galerii tylko leginsy inne. Czyli body dł. rękaw, taka bluzo-sukienka polarowa, leginsy i skarpetki. Przykryta była lekkim kocykiem, a jak wracałyśmy przykryłam już cieplejszym. Nawet czapki nie miała, bo w gondoli nie wieje, a uszka zakrywałam tetrą.

A co do mojego "wypadku" to wiem, że raz jest lepiej raz gorzej, jednak wiadomo, każda z nas chciałaby być perfekcjonistką. Poza tym nie wybaczyłabym sobie tego, gdybym zrobiła Poli krzywdę.

Ostatnia edycja:
reklama
każda z nas chciałaby być perfekcjonistką. Poza tym nie wybaczyłabym sobie tego, gdybym zrobiła Poli krzywdę.
matka jesli nie chce, nie zrobi dziecku krzywdy, a Ty nie chcesz, więc nie ma się co martwić. ja nie jestem perfekcyjną mamą, i nawet sie nie staram, choć to nie zmienia faktu, że całe serce i cała siebie wkładam w opieke nad Adamem, i zapewniam, że musze wiele rzeczy pilnować, bo niby waży już prawie 5 kilo a wczesniactwo się ciągnię za nami wciąż i wciąż, ja chcę aby mój syn był zdrowy i szczęśliwy i wiem ze popełniam mnówstwo błedów, bo jestem człowiekiem, istotą nieomylną

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewuszki!
Moj komputer dalej z wirusem. Jestem zla jak nie wiem.
Musze zadzwonic do informatyka bo zadnego zdjecia nie mam, ani strony zapisanej.Wrrr
Blair ja zrobilam blad przy Karen podajac jej wlasnie jablko jako pierwsze i pozniej nie chciala nic innego jesc.
Teraz mam polska pediatre i mowi zeby absolutnie nie podawac polskich kaszek tylko zwykla, zbozowa amerykanska, bez zadnego dodatku smakowego. Z
Zeby zaczac od pomaranczowych warzyw najpierw, pozniej zielone a dopiero na koncu owoce.
Tak robilam z Kevinem i jadl wszystko, nawet szpinak.
A z Kareniasta do dzisiaj jest walka zeby zjadla cokolwiek innego niz slodycze i owoce.
Ja zamierzam zaczac za 2 tyg. wlasnie od kaszki. Ale poczekam az Misiek skonczy 4 miesiace zeby zaczac warzywa.
On juz jest klocus, kazdy mysli, ze ma pol roku to nie chce go jeszcze bardziej spasc.
Chociaz kazde z moich dzieci byly klocki a jak tylko skonczyly roczek i zaczely chodzic to im teraz zebra widac.

Obejrzalam zdjecia. Wiec:
Dee sliczna Polunia, wcale nie wyglada na "nieszczesliwe" dziecko.
Blair Twoja Anielka fajna kluseczka juz. Uwielbiam ciuszki z Baby Gap, ostatnio wpadlam i mieli serie morska (z krabami, napisem Kapitam i takie tam) i pomimo, ze Misiek jest obkupiony na lato nie moglam sie oprzec.
mama 2006 ale pieknie sie Filipek smieje! Bardzo podobni sa do siebie, takie 2 lysolki.
ArliJ ale Lenka ma nietypowe oczka. Bardzo ladne, takie egzotyczne. Po kim tak?
Czy to Nadii pokoik na zdjeciach? Sami zescie malowali? (podziwiam bo ja mam zero zdolnosci plastycznych)
OlciaLolcia no wygral Sebciu dla mnie!:-) Martino tez ma taki militarny bodziak tylko pisze "Major Cutie".
kacha10 tez klusio z Twojego synka.
trina79 BARDZO do siebie podobne dzieciaczki. Ale maja sliczne, ciemne oczka, takie wesolutkie.
magdabb ale Olivcia ma fajna fryzurke!
natalia 26 sliczna lalunia.
chouette Larunia slicznie wygladala na chrzcie. Wyglada jak pol roczne dziecko, taka juz ma dziecinna buzke.
Vanilia czy Karolinka ma takie lekko rudawe wloski czy tak tylko na zdjeciach wyszlo?
mama Niki jaki maluszek? Toz to kawal chlopa juz!
Anek M ale Bartus delikatnie wyglada i widze, ze siostra tez najlepszy zabawiacz?
Digitalis ale piekne te zdjecie z noskami! A kluseczka to wypisz wymaluj mama.
Atan fiu fiu fiu jaka modnisia! Super czapa i rozyczka i kokardka i piorko.
jersey slodkich masz syneczkow. Starszy widac, ze uwielbia braciszka.
geniusia ale elgancik z Kacperka. Fajny pomysl z zyrafka.
Tynka ale ladnie Macius trzyma glowke. Czyzbys uzywala tetrowych pieluch czy to tylko taki modny pampers?
pluszacze slicznego masz zabusia. Bardzo podobny do mamusi. Jak taki pluszaczek wyglada.:-)
Mamusia Blaneczki ale malusia jeszcze Jessie.
dodo783 piekne ubranko. Zdolna babcia.

Adaś przewspaniały, uroczy, ma takie mądre spojrzenie, super zdjęcia:) no rośnie rośnie prawie 5kg to już sporo:D aha i mój Adaś też ma taki sam leżaczek ;p hihi

ja też nie wiem właśnie jak tu synka ubierać na takie temp:/

laski dziś przy zmianie pieluszki u Adasia podcierałam mu tyłeczek samą wodą i wacikiem, i po całym takim dniu tyłeczek wygląda lepiej, wiec być może chodzi o chusteczki, tyle, że my używamy różnych różnych więc nie wiem od których mogłoby mu się odparzać, ale póki co chusteczki nawilżane znajdują się tylko w torbie od wózka... lecimy na czystej wodzie:)
a Adaś za chwilę przechodzi na pieluchy 3... :O wykończę tylko 2, które zostały ;) a 3 kupiłam z biedronki Dadę mam nadzieję, że przypasują :)

a tutaj Adaś bawi się balonikiem:
http://vimeo.com/40729120
nie umiałam przekręcić filmu:(

Ostatnia edycja:
Isia, a wiesz, że coś jest na rzeczy chyba z tym rozszerzaniem diety jak piszesz, bo w większości tablic zawsze pierwsza jest marchew, potem ziemniak, dynia i szpinak, a owoce dopiero później, a wiesz, że kaszki niby nie zalecają tak szybko dawać? dopiero po 5 miesiącu, ja będę rozszerzać dietę jak skończymy 4 miesiące, mam nadzieję, że miękkie łyżeczki które już kupiłam szybko przypadną mojej córci do gustu :)

Suzi - my też już na noc dajemy 3, a zaraz na dzień też pójdą 3 - bo 2 już ledwo pupcię zakrywają, dzisiaj też wymieniałam całą rozmiarówkę na 68, bo 62 za ciasne już były - ja chusteczki do pupy używam okazjonalnie, a tak to waciki z wodą, ale przegotowaną, żeby była miekka i nie wysuszała skóry, u nas chusteczki zupełnie się nie sprawdziły, a na problemy pieluchowe u nas super się sprawdza Sudocrem

Krisowa, wiesz ja właśnie w południe dzisiaj czytałam o tych przyrostach i wyczytałam że po 3 miesiącu przyrosty maleją do ok 500-600 g miesięcznie, więc u nas w sumie by się zgadzało... a na spacerek u nas dziecko idzie tak jak jest ubrane w domku - czyli body, spioch i najczesciej albo spodenki i bluzeczka, albo welurowy pajacyk - a leży tylko w bawełnianej czapce i spiworku, bez kocyków

reklama
a jak się karmi piersią to myślałam, że wprowadza się inne rzeczy dopiero w 6 miesiacu... mylę się? też słyszałam, że najpierw marchew, a jabłko gdzieś na końcu ;p

Munie
też przemywałam dziś wodą przegotowaną:) i skóra zupełnie inna, a po tych dziadowskich chemicznych chusteczkach to cały czas się małemu skóra kleiła:/ a waciki to jakie używasz te dla dzieci czy zwykłej waty? ja mam w domu zwykłą watę, ale chciałabym używać takich kłaczków waty (kulek), ale nie mogę znaleźć, w sklepach koło mnie są albo płaskie prostokątne dla dzieci, albo waciki okrągłe do demakijażu, no i wata.. a sudocrem u nas się nie sprawdza ;)

Do góry