reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Agatka my tez mieliśmy taka maść robioną na receptę- efekty juz po 2 dniach.
Możesz też spróbować zasypywać dziecku pupę mąką ziemniaczaną, u nas się to sprawdziło i już chyba przy tym zostaniemy, tanio, łatwo i wygodnie.
A co do pieluszek to u nas właśnie w huggies pupa jest najładniejsza, po pampersach czerwona jak ogień była.

reklama
A u nas tyłek się zepsuł po dosłownie jednej pieluszce Babydream'a z rossmana... dostaliśmy od teściowej... to pewnie dlatego !! :rofl2:

Dziewczyny, zastanawiam się nad kupnem karuzelki, czy u Was się to sprawdza jako uspakającz/usypiacz? jeżeli tak to jakie polecacie?
Szkoda mi wydać 200zł tylko po to aby była, podzielcie się swoimi opiniami proszę.

geniusia i mamy marudnych dzieciaczkow, bylismy u rehabilitantki i ona pokazała nam wiele rzeczy, jak dbać o malucha... po pierwsze na poszątku dziecko moze spać na poduszce, takiej dużej, by bylo mu cieplo i by czul sie jak w brzuszku, tak jakby zlozony w fasolke, a druga sprawa, dzieci jak sa male, nie umieja wylaczyc reakcji na bodxce i trzeba im je ograniczyć, czyli radio, tv, halas uliczny, rozmowy, i swiatlo... niech to bedzie pokoik, lekko przyciemniony a nad lóżeczkiem jakas zaslona (kupilam dzis baldachim) by ograniczyc dziecku widoki wokol... przy tych metodach Adam spi 2 dzien non stop... a wczesniej marudzil caly dzien i na noc padał ze zmeczenia
co prawda to metody dla wczesniakow ale mozesz sprobowac bo nie zaszkodza...

cyska, munie zadałam te pytania odnosnie mleka bo myslalam ze niewiele wiem, a to niewiele wystarcza
mleko po sciagnieciu dla dzieci donoszonych/wczesniakow mozna przechowywac w temp. pokojowej 8/4 h (medela zakazuje)
w lodowce dobę a zamrozone miesiac przy wczesniakach
zastanawialam sie czy kupowac torebki czy butelki... no i mialam sciagac ale dzis Adam budzil sie co 4 h wiec nawalu nie bylo a sen wygrał ze mna
jak bedzie nawał i 6h przerwy to z pewnoscia sciagne by miec zapas

krisowa - ja chciałam kupić woreczki do zamrażania ale cena mnie skutecznie odstraszyła.I dziś zakupiłam (na próbę) 2szt takich pojemniczków jak butelka w aptece doz.pl jedna 4zł z groszami 120ml plastikowe ale przystosowane.Mam nadzieję że się sprawdza.No i plusem jest to że starczą na dłużej a woreczki jednorazowe niestety.

Co do karuzelki to moja sie w niej zakochala! Od jakis 2 tygodni szaleje przy niej! Miska rusza raczkami i nozkami:) a wieczorami usypia przy niej. Mam najzwyklejsza karuzele- nakrecana ( niestety). Jedna moja rada to zeby chodzila jak najdluzej np ja zmywam a ona konczy grac i musze leciec nakrecic- bardzo nie praktyczne! I moja ma tylko 4 misie na ramionach, niestety Olivi to nie interesowalo i M. Zawiesil jej swiecacego miska postodku od tej pory zakochala sie w niej. A karuzelke odziedziczla po dzieciach siostry, steierdzilam ze nie bede kupiwac skork moge wziasc od niej!

cyśka a są na stronie dozu?? bo ja mam karte rabatową i karty ze moge u nich za darmo kupic, bo na kartach mam 900 zł na wydanie wiec mogłabym takie kupić tym bardziej ze nie planuje robic mega zapasow, 10 butelek wystarczy

reklama
krisowa-nie ma za co.A za taką cenę naprawdę warto:-)

ps. a jak zdobyłaś aż 900zł na karcie??? całkiem ładna sumka.
i mam jeszcze pytanko.Kartę rabatową to dostałaś w aptece??? bo ja się dziś tam zalogowałam i wypełniłam tam wszystko aby dostać kartę rabatową ale nie pisało gdzie ją mogę odebrać.

Ostatnia edycja:
Do góry