reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Agatka my tez mieliśmy taka maść robioną na receptę- efekty juz po 2 dniach.
Możesz też spróbować zasypywać dziecku pupę mąką ziemniaczaną, u nas się to sprawdziło i już chyba przy tym zostaniemy, tanio, łatwo i wygodnie.
A co do pieluszek to u nas właśnie w huggies pupa jest najładniejsza, po pampersach czerwona jak ogień była.

reklama
A u nas tyłek się zepsuł po dosłownie jednej pieluszce Babydream'a z rossmana... dostaliśmy od teściowej... to pewnie dlatego !! :rofl2:

Dziewczyny, zastanawiam się nad kupnem karuzelki, czy u Was się to sprawdza jako uspakającz/usypiacz? jeżeli tak to jakie polecacie?
Szkoda mi wydać 200zł tylko po to aby była, podzielcie się swoimi opiniami proszę.

geniusia i mamy marudnych dzieciaczkow, bylismy u rehabilitantki i ona pokazała nam wiele rzeczy, jak dbać o malucha... po pierwsze na poszątku dziecko moze spać na poduszce, takiej dużej, by bylo mu cieplo i by czul sie jak w brzuszku, tak jakby zlozony w fasolke, a druga sprawa, dzieci jak sa male, nie umieja wylaczyc reakcji na bodxce i trzeba im je ograniczyć, czyli radio, tv, halas uliczny, rozmowy, i swiatlo... niech to bedzie pokoik, lekko przyciemniony a nad lóżeczkiem jakas zaslona (kupilam dzis baldachim) by ograniczyc dziecku widoki wokol... przy tych metodach Adam spi 2 dzien non stop... a wczesniej marudzil caly dzien i na noc padał ze zmeczenia
co prawda to metody dla wczesniakow ale mozesz sprobowac bo nie zaszkodza...

cyska, munie zadałam te pytania odnosnie mleka bo myslalam ze niewiele wiem, a to niewiele wystarcza
mleko po sciagnieciu dla dzieci donoszonych/wczesniakow mozna przechowywac w temp. pokojowej 8/4 h (medela zakazuje)
w lodowce dobę a zamrozone miesiac przy wczesniakach
zastanawialam sie czy kupowac torebki czy butelki... no i mialam sciagac ale dzis Adam budzil sie co 4 h wiec nawalu nie bylo a sen wygrał ze mna
jak bedzie nawał i 6h przerwy to z pewnoscia sciagne by miec zapas

krisowa - ja chciałam kupić woreczki do zamrażania ale cena mnie skutecznie odstraszyła.I dziś zakupiłam (na próbę) 2szt takich pojemniczków jak butelka w aptece doz.pl jedna 4zł z groszami 120ml plastikowe ale przystosowane.Mam nadzieję że się sprawdza.No i plusem jest to że starczą na dłużej a woreczki jednorazowe niestety.

Co do karuzelki to moja sie w niej zakochala! Od jakis 2 tygodni szaleje przy niej! Miska rusza raczkami i nozkami:) a wieczorami usypia przy niej. Mam najzwyklejsza karuzele- nakrecana ( niestety). Jedna moja rada to zeby chodzila jak najdluzej np ja zmywam a ona konczy grac i musze leciec nakrecic- bardzo nie praktyczne! I moja ma tylko 4 misie na ramionach, niestety Olivi to nie interesowalo i M. Zawiesil jej swiecacego miska postodku od tej pory zakochala sie w niej. A karuzelke odziedziczla po dzieciach siostry, steierdzilam ze nie bede kupiwac skork moge wziasc od niej!

cyśka a są na stronie dozu?? bo ja mam karte rabatową i karty ze moge u nich za darmo kupic, bo na kartach mam 900 zł na wydanie wiec mogłabym takie kupić tym bardziej ze nie planuje robic mega zapasow, 10 butelek wystarczy

reklama
krisowa-nie ma za co.A za taką cenę naprawdę warto:-)

ps. a jak zdobyłaś aż 900zł na karcie??? całkiem ładna sumka.
i mam jeszcze pytanko.Kartę rabatową to dostałaś w aptece??? bo ja się dziś tam zalogowałam i wypełniłam tam wszystko aby dostać kartę rabatową ale nie pisało gdzie ją mogę odebrać.

Ostatnia edycja:
Do góry