reklama
Antila
30-tki , przyszłe mamusie
M właśnie odebrał pesel Martusi jest super prawie same dwójki:-)
Arli ja nie mam takich odczuć jak karmię to czytam Ani, albo rysujemy, albo oglądamy bajeczki.M zawsze ją kąpał więc to się nie zmieniło, po kąpieli starszej ja kapię Martę a Ania w tym czasie ubiera piżamkę potem daję pierś małej a Ania się przytula i słuchamy bajeczki na dobranoc
Arli ja nie mam takich odczuć jak karmię to czytam Ani, albo rysujemy, albo oglądamy bajeczki.M zawsze ją kąpał więc to się nie zmieniło, po kąpieli starszej ja kapię Martę a Ania w tym czasie ubiera piżamkę potem daję pierś małej a Ania się przytula i słuchamy bajeczki na dobranoc
Ostatnia edycja:
Antila - u nas też niby w trakcie karmienia rozmawiamy, rysuje czy coś czytam albo w coś gramy wtedy razem we troje ale czuje się taka ograniczona bo wiele rzeczy które robiłyśmy odkąd wstała rano to mi ucieka bo nie chcę też młodszej wyciagać z łożka i gonić z nią po całym domu w trakcie karmienia bo muszę dalej z Nadią śniadanie itd. Poświęcam jej cały czas jak wraca z przedszkola ale jest inaczej bo karmię i nie mogę z nia tańczyć, szaleć itd.....tego mi brakuje i już jej nie kąpiemy wspolnie, nie usypiamy na zmianę....chyba zmienimy kolejność i może tez spróbujemy że w dni kiedy się nie kąpie Nadia tylko porządnie myje w wannie (czyli bez głowy tzw.) będziemy kąpać Lenę później wtedy jak ta będzie się przebierać w piżamę i myc zęby i będę karmić u niej w pokoju bo czytanie to dla niej schemat że musi być u niej. Próbowałam że posłucha u nas w sypialni bajeczki jak karmię to jej poczytam ale Ona chce u siebie....
nie wiem może to ta pogoda mnie tak przygnębia i bardziej odczuwam coś co nie jest złe, co jest normalne itd. Mój mąż twierdzi, że za krótko jesteśmy w czwórke i jeszcze jest czas na ułożenie tego, że za szybko chcę żeby było idealnie i bez problemu....tylko, że ja to wiem, On to wie a Nadia może czuć się z tym inaczej....nic popróbujemy żebym chociaż co 2-3 dzień mogła z nią wieczorem czytac i śpiewać, wtedy zwykle włącza się jej gadane i faza na takie powazne rozmowy tuż przed zaśnięcieciem więc szkoda mi tego....
a i też odebraliśmy pesel, wczoraj mąż był w domu bo mieliśmy pomiar stolarzy pod garderobę więc pojechał odberać i też taki z dużą ilością powtarzającyhc się cyfr
nie wiem może to ta pogoda mnie tak przygnębia i bardziej odczuwam coś co nie jest złe, co jest normalne itd. Mój mąż twierdzi, że za krótko jesteśmy w czwórke i jeszcze jest czas na ułożenie tego, że za szybko chcę żeby było idealnie i bez problemu....tylko, że ja to wiem, On to wie a Nadia może czuć się z tym inaczej....nic popróbujemy żebym chociaż co 2-3 dzień mogła z nią wieczorem czytac i śpiewać, wtedy zwykle włącza się jej gadane i faza na takie powazne rozmowy tuż przed zaśnięcieciem więc szkoda mi tego....
a i też odebraliśmy pesel, wczoraj mąż był w domu bo mieliśmy pomiar stolarzy pod garderobę więc pojechał odberać i też taki z dużą ilością powtarzającyhc się cyfr
Ostatnia edycja:
Arlij to nasze w nocy podobnie spia.
Magdabb moj m tez karmi mala, choc ja mleko przygotowuje wiec tez wstaje,ale leze i powoli zasypiam a on sie wszystkim zajmuje(ja czuwam i obserwuje czy wszystko robi dobrze choc wiem ze wsio robi ok)
Antila ja odebralam pesel w zeszlym tyg, ale nie ma takiego fajnego, oczywiscie oprocz poczatku,choc m panikowal ze chyba jakis blad w nim jest,bo do miesiaca dodaja teraz 20, wiec ma 012212 poczatek.
Co do zabaw moja obserwuje caly swiat jak jest na rekach w pionie.Jak widzi moja twarz to kazda moja mine komentuje zdzwiniem na twarzy,a dzisiaj pieknie sie usmiechnela na moja glupawke.Paluszki moje tez obserwuje,ale rowniez ladnie wodzi wzrokiem za zabawkami i nie musza grzchotac.Jak ja ubieram po kapieli to wlaczam jej karuzelke i pieknie patrzy.Mamy taka Fisher price karuzela Ocean Wonders (2185875395) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ona sie buja na boki,wiec wodzi za nia wzrokiem(najbardziej za rybka).Za to na naszym lozku najbrdziej ja interesuje nasza posciel, kremowa w brazowe grochy
Ale nie ma co porownywac,kazda dzidzia w innym tempie wszystko moze zaczac robic.Mam przyklad z moja chrzesnica i synem kumpeli, Niunka jest starsza o 22 dni.Juz ladnie mowi i rozumie co mowi(dzisiaj uslyszalam jak wola do mamy "pomóż"bo sie nozka zaklinowala)a od kolezanki mowi mama,tata,tak,baba,choc i dziadzio powie.
Wiec dziewczyny spokojnie.\
co do bolu gardla, mam dokladne tak samo flegma okropna,czasem suchy kaszel,albo drapie.Ale nie boli.W aptece polecili mi tantum verde i dziala,bo jednak cos tam z cyca mala je.
A musze cos brac bo przy karmieniu jak kaszlne to mala sie boi i wypluwa smoczek zaczyna plakac.W nocy przynajmniej sie nie budzi.
Magdabb moj m tez karmi mala, choc ja mleko przygotowuje wiec tez wstaje,ale leze i powoli zasypiam a on sie wszystkim zajmuje(ja czuwam i obserwuje czy wszystko robi dobrze choc wiem ze wsio robi ok)
Antila ja odebralam pesel w zeszlym tyg, ale nie ma takiego fajnego, oczywiscie oprocz poczatku,choc m panikowal ze chyba jakis blad w nim jest,bo do miesiaca dodaja teraz 20, wiec ma 012212 poczatek.
Co do zabaw moja obserwuje caly swiat jak jest na rekach w pionie.Jak widzi moja twarz to kazda moja mine komentuje zdzwiniem na twarzy,a dzisiaj pieknie sie usmiechnela na moja glupawke.Paluszki moje tez obserwuje,ale rowniez ladnie wodzi wzrokiem za zabawkami i nie musza grzchotac.Jak ja ubieram po kapieli to wlaczam jej karuzelke i pieknie patrzy.Mamy taka Fisher price karuzela Ocean Wonders (2185875395) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ona sie buja na boki,wiec wodzi za nia wzrokiem(najbardziej za rybka).Za to na naszym lozku najbrdziej ja interesuje nasza posciel, kremowa w brazowe grochy
Ale nie ma co porownywac,kazda dzidzia w innym tempie wszystko moze zaczac robic.Mam przyklad z moja chrzesnica i synem kumpeli, Niunka jest starsza o 22 dni.Juz ladnie mowi i rozumie co mowi(dzisiaj uslyszalam jak wola do mamy "pomóż"bo sie nozka zaklinowala)a od kolezanki mowi mama,tata,tak,baba,choc i dziadzio powie.
Wiec dziewczyny spokojnie.\
co do bolu gardla, mam dokladne tak samo flegma okropna,czasem suchy kaszel,albo drapie.Ale nie boli.W aptece polecili mi tantum verde i dziala,bo jednak cos tam z cyca mala je.
A musze cos brac bo przy karmieniu jak kaszlne to mala sie boi i wypluwa smoczek zaczyna plakac.W nocy przynajmniej sie nie budzi.
Ostatnia edycja:
Złapałam tzw. komara na jakąś godzinę (chyba) ))
Cyśka zamówiłam przez neta herbatkę i kawę na laktację. Raczej tanio przy zamówieniu większej ilości.
Herbatka Bocianek na laktację ekspresowa medela (2177681819) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
medela Kawka bocianek na laktację 100 g (2177681843) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Cyśka zamówiłam przez neta herbatkę i kawę na laktację. Raczej tanio przy zamówieniu większej ilości.
Herbatka Bocianek na laktację ekspresowa medela (2177681819) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
medela Kawka bocianek na laktację 100 g (2177681843) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Antila no to faktycznie fajny peselu mnie niestety corka nie dostala takie fajnego jak mamusia.Mi powtarza sie dzien urodzin i koncowke tez mam prosta.Na klawiaturze numerycznej cyfry np 636
Geniusia ja niestety spac popoludniu nie umiem ostatnio.A moja od ponad dwoch godzin spi na brzusiu slodko.
Co do herbatek to dziewczyny polecaly tez z Hippa,kosztuje ok 14 zł 200gr ale szybk o idzie bo daje sie 4 lyzki granulatu.
Geniusia ja niestety spac popoludniu nie umiem ostatnio.A moja od ponad dwoch godzin spi na brzusiu slodko.
Co do herbatek to dziewczyny polecaly tez z Hippa,kosztuje ok 14 zł 200gr ale szybk o idzie bo daje sie 4 lyzki granulatu.
Acha i jeszcze chciałam się spytać jaką herbatkę na laktację polecacie i gdzie można ją kupić?? Kiedyś był ten temat, ale jakoś nie za bardzo się interesowałam.Ale ostatnio mój m kupił mi w Aptece z Herbapolu...i powiem szczerze żadna rewelacja.I dosyć droga bo za pare torebek ok10zł
Ja stosuje herbatkę HIPP na laktację parzoną i w granulkach (parzona lepsza w smaku), w sumie mleko początkowe do dokarmiania też mam z HIPPa... polecam sklep DODOMKU internetowy sklep spożywczy. Zakupy przez internet, z dostawą do domu i biura. Delikatesy online. Hurtownia: Hipp, Gerber, Bobovita, NAN, Nestle, Bobo Frut, Bebiko, Bebilon, Pampers, Huggies . Mają taniej niż w sklepach u mnie w okolicy... a teraz sklep dodomku.pl ma nawet promocję pampersów jeżelibyście były zainteresowane to sprawdzcie... DODOMKU internetowy sklep spożywczy. świat niemowląt: pieluchy i majteczki Ja używam wielorazowych kieszonek więc nie wiem czy te promocje to faktycznie promocje cenowe czy ściema
Dla mnie ten sklep ma jeszcze jedną zaletę na terenie 3miasta dostawa za free
siwa79
Zaangażowana w BB
No i byłam u gin. a tam co nic pani doktor nie przyjechała wogóle bo coś jej pilnego wypadło w szpitalu przeklęte pielęgniarki w naszej przychodni nawet nikt nas nie powiadomił siedzieliśmy jak idiotki z jakieś 30minut zanim załapała któraś ze gin nie bedzie dziś,poszłam do lekarza rodzinnego ale nic mi groźnego nie dolega tak bynajmniej doktor powiedział,przesilenie kręgosłupa poług mi się jeszcze nie skończył a organizm się powoli regeneruje po ciąży i dlatego mam takie dolegliwości na wszelki wypadek kazał się umówić do tej gin ale na szczęście nie przepuklina mi dokucza tylko wszystko wraca do normy w brzuszku i temu tez tak mnie boli nie wszystkie kobiety tak mają jak ja,on to tak stwierdził,no i zakaz noszenia ciężkich rzeczy,M zły ma mnie bo mówił że pomoże mi to teraz mam że chodzę obolała.
reklama
ani83
Fanka BB :)
Dziś miałam ostatnią wizytę położnej i ważony był mój niuniuś - w ciągu tygodnia przybrał 340 gram, jeszcze więcej niż tydzień wcześniej. Mimo opóźnionego startu jesteśmy już w ciągu dwóch tygodni 630 gram na plusie. Jejcioo tak się cieszę, że nie musiałam przechodzić na mm i mu moje mleczko wystarcza.
Zbieram się po ten pesel do gminy i zebrać się nie mogę. Ale jutro się zepnę i to załatwię, od razu załatwię becikowe.
Zbieram się po ten pesel do gminy i zebrać się nie mogę. Ale jutro się zepnę i to załatwię, od razu załatwię becikowe.