reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Delicol zadziałał od razu - to działa tylko w momencie podania, na konkretny posiłek, aby rozłożyć laktozę w danej porcji mleka - tylko na odgazowanie się po starych posiłkach bez Delicolu potrzebowałyśmy ok pół dnia, jak dla mnie stosowanie Delicolu to lepszy pomysł niż przejście na mm bez cukrów mlecznych - to by oznaczało dla mnie koniec karmienia p.

Krisowa, jak u Was kolki to taka rzadkość to raczej wina nie leży po stronie niedoboru laktazy - u nas zwijanie się z bólu i przerażające wzdęcie brzuszka było po każdym posiłku, spróbuj ciepły termoforek i leżenie na nim na brzuszku - jak taką sesję z ciepełkiem robię codziennie wieczorem i wszystkie gazy pięknie wychodzą, temp w termoforku max 60st i bardzo mało wody tak aby był płaski, takie ciepełko też pięknie rozluźnia dziecko :) nasza córcia śpi jak kamień na nim

reklama
Munie Anielka bardzo dziękuje za komplement :) Tak, mamy ciemieniuche i cały czas próbujemy sie pozbyc tego paskudztwa ale nie jest łatwo. Kupiłam Olejuszke i niby pomaga ale na drugi dzień znowu mała ma ciemieniuche. I włoski tłuste :(

My juz po szczepieniu i powiem wam było strasznie Mała tak płakała, że mi tez sie chciało płakać. 19 kwietnia kolejne.
Pneumokoki dostaliśmy za darmo :)

Kobietki wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta, pociechy z maluszków i zero kolek :-)

My jesteśmy po wizycie w szpitalu, dzisiejsza waga to 3325g więc mały przybrał 300g w ciągu tygodnia. Mam nadzieję, że tendencja wzrostowa będzie się utrzymywała. Tymek ma trochę zbyt krótkie wędzidełko, lekarz jednak stwierdził że jeżeli nie będzie problemów z jedzeniem to nie ma sensu podcinać.

Dziś odpuściliśmy sobie spacer, cały czas siąpi. Nawet nie mam folii do wózka, muszę się w takową zaopatrzyć.

Pisałyście wczoraj o tych kupkach robionych w czasie przewijania - dziś nam zdarzyła się taka sytuacja. Leciało a leciało :-)

Aż zazdroszczę Wam tych planów majowych i świątecznych - u nas ze względu na komunię musimy zacisnąć pasa, dopiero w wakacje pojedziemy nad morze.

Blair, ja wlasnie walcze z tym jakby lupiezem przy wyczesywaniu, typowa ciemieniucha jeszcze nie wyszla... z tymi wloskami ta walka jest ciezka, bo wszystko sie przykleja do wlosów :/ ktore sa tluste od oliwki...

u nas szczepienia za tydzien... a jezeli chodzi o kupe, to moja coreczka robi je w nocy :D a w nocy tatus ja przewija i dzisiaj prawie mu zrobila niespodzianke na pizamke ale zdazyl uciec...

Munie ja zrobilam suwak z wiekiem korygowanym, wiec widac ile ma mój mały, kolka jest dzis i wczoraj byla, zobaczymy jutro
widzę ze jak sie zaczynaja je nerwowo, rano bylo ok, a teraz szaleństwo. dałam delikol i espumisan, zobaczymy... sprawdze i termoforek
moim zdaniem to kolka sie zaczyna, brzuszek twardy, placz, krzyk, podkurczanie nóżek...

A mnie zaczyna martwić to ulewanie Poli :-( cały czas to robi, nie tylko podczas jedzenia lub świeżo po...
Dziś np nakarmiłam ją o 14 a o 15 poszliśmy na godzinny spacer. Jak wróciliśmy to zaczęła ulewać. Tym razem niedużo i już serkiem a nie świeżym mlekiem, ale to mnie przeraża, że ona ciągle ulewa :-( przez to nawet kiedy usypia, budzi się i znów walczymy ze snem :-( położna mówiła żeby się nie martwić, ale jak?? :shocked2: w poniedziałek mamy wizytę na Żelaznej - zapytam tam co mam robić ... jestem załamana

chciałam też spróbować położyć małą na brzuszku, bo miałam wrażenie, że ją męczą gazy i co? NIE UMIEM. Głupie to, ale nie potrafię. Nikt mi tego nie pokazał wcześniej a jak ja próbowałam to mała nie chce przekręcić główki i nóżki kurczowo chce mieć proste a nie podkurczone :-( wrrrr

od kiedy można dziecię wkładać do leżaczka?

Ostatnia edycja:
Dee_ byłam dziś na kontroli w szpitalu u ordynatora i też mu zgłaszałam sytuację, że mały bardzo ulewa. Powiedział, że póki to nie są wymioty to nie ma czym się martwić. Dziecko będzie ulewało jeśli zbyt łapczywie pije lub gdy pije więcej niż w danym momencie jego brzuszek może przetrawić. Jeśli Twoja Polunia przybiera na wadze to musisz się pogodzić z tym ulewaniem i mieć nadzieję, że szybko z tego wyrośnie.

reklama
krisowa- jejku biedny Adaś :(
Munie- ale fajny sposób z tym termoforkiem, dzisiaj tak zrobię:)
Ja nie jestem za wkładaniem do chusty czy nosidełka dziecka które samo nie siedzi więc na pewno korzystać z tego nie będę. Folia wózkowa ma okienko więc spokojnie jodu sobie dzidzia powdycha. Zresztą folia to opcja na duży wiatr tylko.
Co do wakacji to jeszcze ustalonych nie mamy, ale Grecja lub Hiszpania, ewentualnie jakieś wyspy w ten deseń. Bałabym się jechać np. do Egiptu gdzie panuje inna flora bakteryjna (sama przez to przechodziłam) ale europejskie kraje- nie widzę przeciwskazań. U mnie też komentują że gdzie z takim Maleństwem itd, ale tak naprawdę 8mio miesięczne dziecko to już nie jest maluszek i fajnie może pokorzystać z ciepłych morskich kąpieli. Niestety nad Bałtykiem nie ma takiej możliwości.
Dee- spokojnie Kochana, będzie dobrze.

Do góry