reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

dzień dobry
my mamy za sobą 3 mega wielki atak kolki, w ciagu 4 tygodni, niby nie duzo, ale serce pęka jak mały krxzyczal, potem był zmeczony ze malo jadł, nic nie pomaga,,, niestety taka przypadlosc

reklama
Nektarynka Sporą dziewczynkę urodziłaś - tymbardziej gratuluję:) a cc ze względu na wielkość dziecka??
Cesarka dlatego iż byłam już po przebytym cięciu.. ale gdybym nawet chciała rodzić naturalnie to zakończyłoby to się prawdopodobnie cięciem ze względu na wagę..

chouette82 współczuje z powodu palca.. a jeszcze nie możesz dźwigać tą ręką..

My z małą wczoraj byliśmy na usg przez ciemiączko, ponieważ tuż po porodzie lekarz pediatra stwierdził niewielki wylew do lewej komory mózgu i byliśmy to skontrolować, otóż kontrola wykazała, iż żadnego wylewu nie ma i nie było.. być może lekarz, który wykonywał pierwsze usg pracował na starym sprzęcie i dlatego taki wynik wyszedł.

krisowa u nas tez sa kolki.ja juz probowalam kropel decoli, infacol, bobotic i troche sabsimplex i kolki sa coraz gorsze. wczoraj przeszlam na mleko nan sensitive, niby na kolki wiec zobacze dzisiaj jak maly sie zachowa.u nas te kolki wlaczaja sie przed lub po 19 i trwaja do 23.maly sie strasznie skreca i caly czas placze.ostatnio to plakalam z nim.probujemy roznych pozycji, masowania brzuszka i nic.

krisowa u nas tez sa kolki.ja juz probowalam kropel decoli, infacol, bobotic i troche sabsimplex i kolki sa coraz gorsze. wczoraj przeszlam na mleko nan sensitive, niby na kolki wiec zobacze dzisiaj jak maly sie zachowa.u nas te kolki wlaczaja sie przed lub po 19 i trwaja do 23.maly sie strasznie skreca i caly czas placze.ostatnio to plakalam z nim.probujemy roznych pozycji, masowania brzuszka i nic.
u nas to 3 raz do z dopiero, ale ja płaczę za każdym razem, dziś też się skręca, a zaczyn koło 17 do 19... zobaczymu :( ciekawe ile to będzie trwać, co do karmienia, to ja niewiele artykułow jadam, by nie mieć wyrzutów sumienia ze to z powodu mojego pokarmu

krisowa, cieszę się, że z oczkami Adasia jest wszystko ok :) u nas kolki trwały tylko dwa dni, cały czas jedziemy na Delicolu, ale ja też płakałam nad łóżeczkiem, na szczęscie mój mąż potrafił jeszcze utulić córeczkę, bo ja się szybko załamywałam, niech nigdy one już nie wrócą, bo nie wyobrażam sobie tak funkcjonować do końca 3 miesiąca

co do Delicolu, to czytałam Wasze wątpliwości jak działa, czy nie rozleniwia jelit. to jest zwykły enzym - laktaza, u 10% dzieci są jego niedobory, które później mijają, bez tego enzymu nie można strawić cukru laktozy, stad kolki i niestrawność, ten produkt jest całkowicie bezpieczny, a jeżeli dziecko ma niedobór laktazy lepiej go uzupełnić, gdyż dalsze podawanie mleka z laktozą może prowadzić do uszkodzenia jelit

Daissy - kiedyś widziałam zdjęcia koleżanek z wakacji nad morzem i nosiły w chustach miesięczne, dwumiesięczne maluchy- wydawało mi się że w takiej chuście dziecko ma ciepło, ale teraz sama nie wiem, w sumie w budce nakrytej folią niewiele z morskiej bryzy dziecko by skorzystało, z drugiej strony jakby takiego malucha miało przewiać to tragedia...
mnie cały czas kuszą wakacje we wrześniu na Wyspach Kanaryjskich, ale wszyscy się dziwią, że chciałabym zabrać na wakacje samolotem 8-miesięczne dziecko, mi się wydaje ze byłoby ok, ale ciągle mam wątpliwości, tak czasem myślę, że wspominałaś o Hiszpanii lub innym kraju europejskim na wakacje - a przecież byś jechała z dwójka dzieci. sama nie wiem co zrobić?

Blair - śliczną masz córeczkę :) a jak ciemieniucha? pojawiła się? u nas też skórka zaczyna schodzić na główce, wygląda to jak łupież, ale wyczesuje wszystko codziennie i smaruje główkę oliwką, moja córcia też ma czuprynkę i później włosy ma całe tłuste, ale co mozna na to poradzić

reklama
ja dziś kazałam kupić męzowi "cud na kolki"
takowego nie ma, ale prócz symetykonu, farmaceuta zaproponował delicol - 50,oo zł cóż u nas tye kosztuje ale nastepny kupię w doz na karte podarunkowa za 0,oo zł nie chcę patrzec na jego ból

Munie po jakim czasie działał delicol?? ja tuliłam Adama, tak mi go szkoda, choć mówią ze na kolki najlesze lekarstwo to osiagniecie 5 miesiecy, no a biorac pod uwage wiek korygowany to kto wie ile trzeba

Do góry