reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Witam mamunie!!!!!!!!!!!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH KOCHANYCH MAMUŚ Z OKAZJI DNIA KOBIET

Pluszacze - kochana ja też karmię Gabrysia tylko piersią,ale przed wyjściem dostał cyca i poszłam(jeszcze nie odciągałam pokarmu jak do tej pory jakoś nie było potrzeby).Jak wróciłam to znów go nakarmiłam.M mówił że był trochę marudny i spać nie chciał ale to napewno z powodu bolącego brzuszka.Ale mówił że tak to spoko było.Poradził sobie:-D

U nas piękne słoneczko za oknem,ale mroźno niestety także na spacerek dziś znów nie pójdziemy.Ale po niedzieli ma być już podobno zdecydowanie cieplej,także codziennie na spacerki będziemy chodzić i może te wstrętne kilogramy zaczną wreszcie spadać...oby...:baffled:

reklama
Kobitki kochane wspaniałości samych życzę:D pociechy z dzieciaczków no i partnerów:D

mój mały zeszłej nocy spał 7 godz... więc tej nocy lekko go przebudziłam po 4 żeby cosik zjadł, bo wtedy po 7 godz moje piersi niemal eksplodowały:/

dziewczyny mój mały coraz mniej śpi po jedzeniu... nie mam zbytnio pomysłu jak go zabawiać, bo jeszcze tylko sobie spogląda, nic w łapki nie bierze... jak mu karuzelkę montuję na łóżeczku to też na nią nie patrzy...

Munie my gdzieś na święta Wielkiejnocy chcemy wyskoczyć, ale raczej w góry, bo to tylko 100 km
Pluszacze super, wiedziałam, że będzie dobrze i dostaniesz pieniążki Krisowa to już prawie pewne, że oczka Adasia w porządku gratuluję
U nas też słoneczko i chyba zbierzemy się na spacerek, ale tak koło południa, aby cieplej było:tak:

Susi86, u nas karuzelka się sprawdza, ale takie małe dzieci długo nie potrafią się skupić, więc to jest atrakcja góra na 10 min - a jak nie śpi to czytamy wierszyki Brzechwy - lubi je słuchać i guga sobie przy nich, albo z nią sobie rozmawiam, chodzimy po domku i podziwiamy co gdzie jest, czasem lubi sobie sama poleżeć i wpatruje się w okno :) czasem ćw główkę na brzuszku, albo bawimy się grzechotkami, ja śpiewam piosenki. takie malutkie dzieciątko bardziej potrzebuje kontaktu z rodzicem niż zabawki :) u nas właśnie tak się bawimy jak nie śpi :D

Daissy - ja właśnie tak myslę, aby gdzieś jechać, planujesz dziecko nosić w chuście nad morzem, lub nosidełku? nie mam pomysłu jak to wszystko na miejscu już zoorganizować, no i gdzie dziecko miałoby spać? z nami w łóżku czy łóżeczko turystyczne?

ja brzdąca też zostawiam tatusiowi i on sobie świetnie radzi - odciągam mleko i nic więcej nie trzeba, najdłużej jak tatuś został sam z córeczka to 6 h - jak go pytałam kiedyś czy da sobie radę to mi powiedział że pewnie bo przecież jest ojcem - więc teraz jak wychodzę to nie pytam i już nie dzwonię sprawdzać bo w sumie dlaczego niby tylko matka miałaby umieć zająć się dzieckiem?

cyska - a jaka jest u Ciebie temp? bo tak patrzyłam na pogodę i nie ma mrozu w Wawie, do -5 mozna spokojnie iść na spacerek, ja zawsze wychodzę jak nie pada deszcz, a jak jest poniżej zera to wkładam w nożki do wózka ciepławy termoforek, dzisiaj u mnie niestety deszczyk, ale jak przestanie padać i się trochę rozpogodzi to też ruszę z wózkiem na godzinkę

Ostatnio edytowane przez moderatora:
munie - niby teraz na termometrze jest +4 ale przedwczoraj jak poszłam przy takiej temperaturze to zmarzłam jak cholercia.Także boję się żeby mi się mały nie przeziębił.
A pozatym zaczynam sie trochę martwić, bo mały od wczoraj ma chyba rozwolnienie.Niby nie jest to jakoś bardzo rzadkie,ale i wczoraj i dzisiaj też, tak mi się "zwalił" podczas karmienia że kupa aż na plecach się znalazła i całego go wczoraj i dziś znów musiałam przebierać...już sama nie wiem...może coś zjadłam.Ale nic nowego nie wprowadzałam.Ale myślę że to od jabłek niestety.:-(
Teraz śpi w wózku.
Wczoraj tak go ból brzuszka wymęczyło że jak mi zasnął o 20.20 to obudził się o 2.00,zjadł,przebrałam i spał już ze mną w łóżku do 7.00.Ech...powiem Wam że uwielbiam z nim spać.Wiadomo że wtedy ciężko się wyspać bo czujność wyostrzona ale jak mi dziś zasnął "na"cycu i zaczął śmiać się przez sen normalnie w głos, to aż się przestraszyłam że coś mu się dzieje.Panikara ze mnie czasami.Ale widok niezastąpiony.:-)

Cyśka my też uwielbiamy z małą spać, ale głownie dlatego, ze nie budzi się wtedy tak często jak w łóżeczku;-)Nad ranem to już nas czwórka jest, bo starsza tak około 6 do nas się przenosi.

cyśka- jak robi normalną ilośc tych kupek to ja bym się nie przejmowała. Zwróć uwagę czy siusia, bo jeśli tak jak mówisz- to biegunka to u takich dzieci bardzo szybko o odwodnienie. A jedną z pierwszych oznak jest właśnie sucha pieluszka.

Nam nie zdarza się spanie z Małą w łóżku bo mamy dostawne i zawsze leży obok. Po raz kolejny dziękuję niebiosom za łożeczko dostawne :-)

Munie- chusta czy nosidełko na pewno nie bo za zimno jeszcze będzie, poza tym nad morzem zawsze wieje. Wózek bierzemy i obowiązkowo folia. A do spania łożeczko turystyczne dla Starszego a dla Małej nie wiem jeszcze w sumie. Łóżeczka mamy dwa ale z drugiej strony to tylko 2noce będą więc mogę się z nią na łóżku przespać żeby tyle tobołów nie brać.
Mamy fajne turystyczne dla Starszego, o takie: Łóżeczko turystyczne Koo-di by Samsonite CAFE_Wwa (2178577432) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a dla Malutkiej brałabym coś takiego gdybym nie miała już innego -BBB- SAMSONITE - ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE (2117607129) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

cyśka - mnie też rozkładają na łopatki te uśmiechy do cyca przez sen, tak z lekka sobie dotknie języczkiem, ma zamknięte oczy i usmiech nr 5 bach:-)

My też zaraz się wystawimy na słoneczko, od rana przyświeca tylko czekam aż księżniczka z drzemki brzusznej wstanie:)

Dzisiejsza nocka mogłaby byc wzorem dla mojego dziecka - zasnęła przed 21, obudziła się o 2, szybkie jedzonko i następna pobudka o 6, jedzonko w łóżku i pospałyśmy do 9.30:)

U nas jeszcze nie zostawiłam męża samego z dwójką ale wszystko przed nami, na razie to ja zostaje z dwójką w piątek wieczór i muszę obie położyć spać, na razie dzielimy się, zaczynamy kąpać Lenę i w trakcie dochodzi Nadia i ja kładę jedną a mąż kończy kąpać drugą i kładzie spać.

Dziewczyny to po prostu poznałyście znaczenie hasła" osrać się po pachy":-D

reklama
Do góry