reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

krisowa - wielkie dzięki jeszcze raz!!! Kurcze muszę ci powiedzieć że dzięki podpowiedziom i radom to ja jestem dużo mądrzejsza i bardziej świadoma wielu rzeczy.
dziekuję, ja dzięki swojej świadomości, intuicji i opatrzności Bożej urodziłam żywego Adania, gdybym pozwoliła do końca moją ciąże prowadzić mojemu ginowi, Adaś w życiu płodowym by zmarł :(

reklama
A my po wizycie u pediatry:-D Mala wazy 4390, wiec od wypisu ze szpitala przybrala 720 gram, srednio dziennie wychodzi 40gram.Chyba dobrze??
My badanie USG bioderek mielismy wczoraj, w prywatnej przychodni,ale na skierowanie wiec bezplatnie, kolejne w 3 miesiacu.
Pytalam sie pediatry o szczepienia, wiec tez poleca 5 w 1 zamiast 6w1, u mnie w przychodni roznica 80 zł,wiec powiedziala ze nie warto.Co do szczepien na rota i pneumokoki, nie uwaza ich za konieczne, chyba ze w domu jest starsze dziecko chodzace np do przedszkola.
Ech u mnie w bloku wlascicielka budynku z lokalu biurowego pietro nizej zdecydowala zrobic dwa mieszkania.Wiec mam remont dosyc powazny i co za tym idzie tluka sie i chalas jest.Ale chyba bardziej mi przeszkadza nic mojej dzidzi.
Jak tam Betibeti??? daj znac jak wrocisz od lekarza( o ile dzisiaj wrocisz:-p)
Olcia daj znac co u Ciebie.
Dzisiaj na obiadek golonko dla meza, a ja sobie chyba nalesniki strzele.... wspomnienia z ciazy:p

a ja Małej nie szczepiłam jeszcze wcale, czekamy aż skończy 3-4miesiące aż będzie dojrzalsza, jednak szczepionka to spore obciążenie dla organizmu.

boże nawet tak nie pisz :*

sama wiesz, że gdyby nie moja dociekliwość nie trafiłabym na zespół ludzi, ktorzy odkryli wade w ciazy a potem zespol ludzi ktorzy opiekowali się Adaniem

co do szczepien masz racje...
u nas wzwb i gruzlica zaliczone bo to standard szpitala byl a teraz czekamy na decyzje neurloga... zobaczymy

kochane u nas tez zaczeły się cyrki, ale sama nie wiem co o tym myśleć - mniej więcej co drugie karmienie maleństwo po 10-15 min spina się, macha nóżkami i popłakuje, ale nie jest to krzyk, po godzinie są już gazy, słychać jak cały brzuszek pracuje, ale na szczęście wychodzą, trochę masuję jej brzuszek, wczoraj przy kąpieli wszystko ślicznie wyszło

nocki przesypia ślicznie, tylko te problemy po każdym karmieniu...

teraz się zastanawiam, czy to jest alergia pokarmowa na coś co ja jem, czy zwykła kolka, czy może niestrawność laktozy?
z diety wyrzuciałam już prawie nabiał, innych ryzykownych produktów nie jem, Biogaie podaję już profilaktycznie od dwóch tyg, leżenie na brzuszku w dzień to standard, Espumisan słabo działa, teraz czekam aż się obudzi i spróbujemy ten Delicol przed karmieniem, ale ogólnie to płakać mi się chce jak widzę jak córeczka cierpi na ten brzuszek, sama nie wiem co robić...

U mnie od dwóch dni bardzo podobnie z malutką nie ma jakiś histerii, ale własnie po karmieniu jest płacz i spinanie się...mała nie może przez to zasnąć i tak od 30 minut do nawet 1,5 godziny bidulka cierpi i niestety ja płaczę razem z nią...też zakupiłam delicol, biogaie od kilku dni podaję profilaktycznie...teoretycznie u nas troszkę za wcześnie na kolki i tym się pocieszam...bo boję się tego ogromnie...tak bardzo nie chcę zeby cierpiała...po jakim czasie powinny być efekty podawania delicolu?? i mam wątpliwości bo na ulotkce jakoś tak mało konkretnie jest napisane dodawać krople do każdego karmienia? Poza tym mam też infacol - w składzie ma semoticon ale jest od 1 miesiąca tego nie powinnam podawać nawet w mniejszych dawkach prawda???

Krisowa ,ty pewnie będziesz wiedziała, gdzie w wawie można zrobić dziecku echo serca na NFZ??

reklama
Krisowa ,ty pewnie będziesz wiedziała, gdzie w wawie można zrobić dziecku echo serca na NFZ??
no i tu Cię zaskoczę... najpierw trzeba mieć skierowanie, czyli trzeba się dostać do kardiologa... moje dziecko czeka do 4.4.br mimo ze ma wade serca (chory system) , potem skierowanie i tam gdzie przyjmuje lekarz zrobią echo na ktore tez poczekamy... my w CZD a dodatkowo za 300 zł prywatnie

Do góry