reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

kochane u nas tez zaczeły się cyrki, ale sama nie wiem co o tym myśleć - mniej więcej co drugie karmienie maleństwo po 10-15 min spina się, macha nóżkami i popłakuje, ale nie jest to krzyk, po godzinie są już gazy, słychać jak cały brzuszek pracuje, ale na szczęście wychodzą, trochę masuję jej brzuszek, wczoraj przy kąpieli wszystko ślicznie wyszło

nocki przesypia ślicznie, tylko te problemy po każdym karmieniu...

teraz się zastanawiam, czy to jest alergia pokarmowa na coś co ja jem, czy zwykła kolka, czy może niestrawność laktozy?
z diety wyrzuciałam już prawie nabiał, innych ryzykownych produktów nie jem, Biogaie podaję już profilaktycznie od dwóch tyg, leżenie na brzuszku w dzień to standard, Espumisan słabo działa, teraz czekam aż się obudzi i spróbujemy ten Delicol przed karmieniem, ale ogólnie to płakać mi się chce jak widzę jak córeczka cierpi na ten brzuszek, sama nie wiem co robić...

reklama
Galwaygirl, Atan gratulacje!!!
Ani karm często nie poddawaj się na pewno laktacja się rozhula no i przede wszystkim nie możesz się denerwować, więc wyjazd do rodziców powinien pomóc przynajmniej kochanej teściowej nie będziesz oglądać:-)
Suzi no widzisz jak pięknie mały przytył super:tak:
Digi Arli na suchą skórę polecam dobrej jakości oliwę z oliwek u mojej
Ani zdziałała cuda. A mała łuszczyła się okropnie, bo miała cechy przenoszenia
Olcia w porządku wszystko? Były Cię nie nachodzi
Isia gdzie jesteś?
Betibeti ciekawe, co dzisiaj doktor powie
Wczoraj Marta skończyła tydzień i tak jakoś smutno mi się zrobiło.Ciężko mi to wyrazić, ale taki delikatny żal, że już nie będę w ciąży, nie będę rodzić, czas biegnie i niebawem Ania pójdzie do szkoły a Marta będzie przedszkolakiem.....He he nie ma baba problemów to sobie wymyśla;-)

munie u nas takie wzdęciowe sprawy to zaczęły się gdzieś właśnie po 1 miesiącu zycia.
dicoflor i espumisan daję, a lekarze mówią ze samo przejdzie

cyśka 8151615 to nr do okulisty w CZD, dzwonisz, mówisz że wcześniak i zapisują na cito, jedziesz na 8:30 (mimo ze każa na 9:00) dziecko dostaje krople 3x a potem badanie, po 11 jedziecie do domku, wszystko na NFZ... okulista bez skierowania ale bardzo ważny !!!

susi mój synek sracił w szpitalu 100 g potem nie przybieral, a potem dziennie wzrastała waga o 40 gram... po MM dzieci szybieraja a po naturalnym mleku wolniej, jednak tez wszystko zalezy od dziecka, skoro lekarze nie robią problemow to jest ok

Ostatnia edycja:
no u nas tak samo stękanie przed gazami:/ i pediatra nam powiedziała, że to oznaki kolki są:( i najpierw zamierzamy sprawdzić czy tylko o gazy chodzi z tym boboticiem, jak nie zadziała to ten delicol, bo on jest na to trawienie laktozy... ehh najgorsze właśnie, że dzieć płacze a Ty nie wiesz jak mu ulżyć:/ i w sumie wychodzi na to, że musi samo przejść:/

Hejka mamunie!!

Krisowa-wielkie dzięki kochana!!!! Dorazu dziś zadzwonię i się umówię na wizytę.Pediatra nam nic nie mówiła o okuliście i w szpitalu też nic nie wspominali.Ale ja jakaś zapobiegawcza jestem i wole zbadać...A tak na wszelki wypadek.
A i mam jeszcze pytanko do Ciebie a nie wiesz czy może w tym Centrum Zdrowia Dziecka jest neurolog i można zrobić usg bioderek może??? Mamy skierowania i tak pomyślałam że może by się udało wszystko w jednym miejscu zrobić...choć wątpię,ale zapytać mogę:-)

Ps. kurcze tak się zastanawiam skąd Wy wiecie że dziecko ma kolki,czy że boli je brzuszek???

Bry..Munie, mnie to wygląda na kolkę :( ja na , gdyby Tutusowi sie tak zaczeło zamawiałabym SabSimplex. Maluszek sie pewnie bardzo meczy.

Mała przybrała w miesiąc 800g i ważymy już 3,700kg ale się cieszę bo już miałam wizję dokarmiania.

Tak to jest u szkrabów z tymi kolkami, wzdęciami itd. niedojrzały układ pokarmowy poprostu. Przejdzie ok. 3-4 miesiąca. Wiadomo że ciężko rodzicowi patrzeć jak się maluszek męczy :(

Ani-
nie poddawaj się! ja nie wierzę w 'za chude mleko' matki. Karmienie jest w głowie, trzymam kciuki!!!

Krisowa-wielkie dzięki kochana!!!! Dorazu dziś zadzwonię i się umówię na wizytę.Pediatra nam nic nie mówiła o okuliście i w szpitalu też nic nie wspominali.Ale ja jakaś zapobiegawcza jestem i wole zbadać...A tak na wszelki wypadek.
A i mam jeszcze pytanko do Ciebie a nie wiesz czy może w tym Centrum Zdrowia Dziecka jest neurolog i można zrobić usg bioderek może??? Mamy skierowania i tak pomyślałam że może by się udało wszystko w jednym miejscu zrobić...choć wątpię,ale zapytać mogę:-)
na neurologa tam dlugie terminy, w szpitalu w Piasecznie tel: 7354101 krotsze a usg bioderek mamy dopiero robic u siebie, bo ortopeda powiedziala ze Adas ma miec 6 tyg wg wieku korygowanego
jesli chodzi o okulise to wczesniaczki mja wiele schorzen ktore szybko wykryte sa korygowane. my w przyszlym tygodniu mamy 3 wizyte w przeciagu miesiaca

reklama
krisowa - wielkie dzięki jeszcze raz!!! Kurcze muszę ci powiedzieć że dzięki Twoim podpowiedziom i radom to ja jestem dużo mądrzejsza i bardziej świadoma wielu rzeczy.

Do góry